Murjottavana

“Vielä on kesää jäljellä…”, tai ainakin oli. Mitä upeimmat juoksukelit saapuivat takaisin pienen sadejakson jälkeen. Aamut ovat olleet jo mukavan kirpeitä, ainakin viikonloppuna, kun lämpömittarissa oli vain 5-6 astetta lämpöä. Noilla lämpötiloilla piti pukea jo vähän pidempää vaatetta ylle.

Tämän viikon juoksutreenit hieman kasaantuivat sekä alku- että loppuviikkoon. Tiistaina ja keskiviikkona kertyi yhteensä 36 kilsaa työmatkojen juoksuista ja viikonlopun treeneistä 43 km. Torstaina kävin ensimmäistä kertaa reiluun puoleen vuoteen jalkahieronnassa. Ja täytyy sanoa, ettei ollut mukava reissu. Tämä oli nyt kolmas painija-hieroja, jonka käsittelyssä olen ollut viimeisten vuosien aikana, ja vaikkei edellistenkään otteissa ole ollut moittimista, niin nyt en meinannut pöydällä pysyä. Tuskan parahduksia pääsi ilmoille vähän väliä ja koko homman mielekkyys oli epäilyksen alaisena moneen kertaan. Ehkä olisi pitänyt pyytää vähän hellempää käsittelyä, mutta sisu ei antanut myöden. Vasemman säären kohdalla kyllä mainitsin, että penikkatauti on sen verran ärjy, että sitä ei kannata ehkä käsitellä ihan samalla voimalla. No, hengissä selvisin ja kolme seuraavaakin aikaa on nyt varattuna.

Lauantaina kävin tekemässä Lamminpään urheilukentällä 400 m vetoja. Vetojen välissä oli 400 metrin palautus puoliksi kävellen ja puoliksi hölkäten. Kuuteen vetoon riitti into ja paukut. Ensimmäinen veto meni 78 sekuntiin, jonka jälkeen tahtia vähän kiristettiin siten, että viimeinen veto meni 70 sekuntiin. Ihan oksennustreeniksi tuo ei muodostunut, sillä kaikkea ei tuntunut saavan itsestään irti, jaloissa kun ei vaan ole riittävästi nopeutta noin lyhyille vedoille. Myöskään kello 8 aamulla alle kymmenen asteen lämmössä ei välttämättä ole optimaalisin aika tehdä tuollaista harjoitusta.

Sunnuntaina oli jälleen pitkän lenkin vuoro. Pääosan matkasta juoksin TaRu:n kanssa Lamminpään vaihtelevilla lenkkipoluilla. Yhteislenkin alkuun ja loppuun tein yhteensä noin kymmenen kilometrin lisäkierrokset, jotta pitkän lenkin mitta tulisi täyteen. Sykkeet/vauhti oli melko korkea, mutta reitin mäkisyys varmaankin selittää suurimmaksi osaksi tuon. Reilu 26 kilsaa tuli juostua ja aikaa kului 2:16. Viikon juoksusaldo oli melko tarkkaan 80 km.

Saa nähdä millaiseksi ensi juoksuviikko muodostuu, sillä vasen pohje on edelleen melko jumissa ja penikkakin kipuilee melkoisesti. En ole varma johtuuko edellä mainituista, mutta vasen nilkka on myös taas alkanut oireilemaan. Myös oikean polven patellajänne kenkkuilee. Voipi olla, että nyt olisi oikea hetki toteuttaa sitä “itsensä kuuntelua” ja pitää muutama ylimääräinen lepopäivä, sillä syyskuun puolessa välissä olisi Tampereen puolimaraton, johon olen jo ilmoittautunut.

Viikon kuva by Tuuli

Viikon kuva by Tuuli

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *