Tossua pukkaa

Lenkkarivalikoimaan tuli tällä viikolla hieman päivitystä. Maanantaina DHL vihdoin ja viimein keksi missä minä asun, ja toimitti ison laatikollisen juoksukamaa. Lähetys tosin sisälsi vain yhdet minulle tarkoitetut lenkkikaverit, Asicsen Nimbukset. Samalla hetkellä vanhat Vomerot siiryvät työkenkäkastiin, ja samaan kastiin siirtyvät kohta myös vanhat Nimbukset, tosin niillä on muutama sata kilsaa vielä työaikaa jäljellä, ennen kuin eläkepäivät koittaa.

Tiistaina piti heti päästä uusia menopelejä kokeilemaan. Eikä tuottanut Asics tälläkään kertaa pettymystä. Hieman isoilta kengät alkuun tuntuivat, kun olin valinnut mallista leveän lestin, mutta vauhtiin päästyä kenkä tuntui tutun turvalliselta.

Keskiviikkona tuli sitten toinen lähetys, ja tällä kertaa kenkävalikoiman uusi tulokas oli Brooksin T7 Racer. Tämä tossu oli ihan extempore-ostos, kaverin suosituksesta. Mitään aiempaa kokemusta kengästä ei minulla ollut, joten mielenkiinnolla kenkiä tuli solmittua jalkaan. Kevyiltä kilpureilta ne jalassa tuntuivat, ihan niin kuin pitikin. Torstaina työmatkalla sitten korkkasin nämäkin uudet menopelit. Töihin päin juoksin asfalttia pitkin ja takaisin pururataa. Molemmilla alustoilla kenkä tuntui ihan hyvältä, lukuunottamatta hiertymää, joka oikeaan pikkuvarpaaseen alkoi kengistä tulla. Maratonille tai edes puolikkaalle en itse näillä kengillä tosin uskaltane lähteä, mutta lyhyemmille kisamatkoille ja vetoharjotuksiin kengät ovat varmaankin ihan passelit.

Lauantain Kangasalla järjestettyyn kympin kisaan en uusia kenkiä kuitenkaan vielä uskaltanut pukea, vaan turvauduin vanhoihin Asicsen Sky Speedeihin. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Kangasalan puolimaraton yhteydessä oli myös kympin matka tarjolla, joten se sopi paremmin ohjelmaan tänä viikonloppuna. Sää oli jälleen tosi hyvä, jos ei kohtalaista etelätuulta lasketa. Reitti lähti K:alan uimahallilta ja kulki Kangasalantien viertä kohti Suoramaa. Sielä käännyttiin kohti Suoramajärveä ja takaisin uimahallille. Ensimmäinen kilometri oli tasaista, mutta sitten alkoi vähäinen nousu, joka kesti neljään ja puoleen kilometriin asti. Noin kuuden kilometrin kohdalla asfaltti vaihtui hiekkatieksi ja sitä se oli melkein loppuun asti. Reitti ei siis ollut ihan nopeimpia.

Oma tavoitteeni kisaan oli juosta 3:50 min/km vauhtia. Alun nousuosuus hieman verotti tavoitevauhtia, mutta hieman ennen puolta väliä alkanut alamäkiosuus korjasi tilannetta. Pystyin pitämään tavoitevauhtia myös hiekkaosuuden vastatuulessakin, joten kisan tavoite tuli saavutettua. Loppuaikani oli 39:28 matkan ollessa 10.35 km, eli keskivauhti oli 3:49 min/km.

Osanottomaksu (jälki-ilmoittautuminen) oli 25 €, sinänsä ei kovin paljon, mutta kun siihen rahaan ei saanut muuta kuin osallistumisoikeuden ja tuloksen nettiin, niin silloin hintaa kyllä oli liikaa. Maalissa ei saanut edes juomaa. Muutenkin järjestelyissä olisi hieman petrattavaa, esim. reittikartta olisi ollut hyvä olla vielä lähtöpaikalla nähtävissä ja muutenkin opasteita ei kauheasti ollut. Reitti sentään oli hyvin merkittyä ja emit-ajanottokin toimi mukavasti.

Sunnuntain lenkille lähtiessä oli hieman arvoitus, kuinka pitkän lenkin sitä oikein pääsee, sillä vasen pohja oli ollut jo jonkin aikaa melko jumissa ja penikkakin vaivasi vielä. Lenkki kuitenkin meni suht mukavasti. Juoksu tuntui tosi kevyeltä eikä jalkakaan vaivannut liikaa. Vajaa 25 km tuli teputeltua 5 min/km vauhdilla.

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *