Elossa

Tämä viikko meni vähän passaillessa, sillä lauantaina oli nimittäin tarkoitus ottaa osaa kotikunnan Elojuoksun puolimaratonille. Alkuviikosta kävin vielä tekemässä TaRu:n kanssa rauhallisen kolmetoistakilsasen ja keskiviikkona juoksin aamusta töihin (poiskin töistä piti juosta, mutta rankkasade sammutti iltapäivän juoksukipinän). Torstai ja perjantai olivatkin sitten täyslepoa (lukuunottamatta työmatkapyöräilyä).

Lauantain kisasää oli lähes täydellinen, sillä lämpöä oli 19 astetta, taivas pilvessä ja tuulta vain pari metriä sekunnissa (se tosin oli puolet matkasta vastaista). Kaiken kaikkiaan lähtöviivalle oli vaivautunut satakunta juoksijaa, jossa oli mukana sekä puolikkaan että 11,8 km:n menijät. Tuo määrä oli huomattavasti vähemmän kuin edellisinä vuosina, ja syynä tuohon varmaankin on heikko tiedottaminen, sillä Elojuoksun viimevuotisilla sivuilla on vieläkin ilmoitus että: “uudet vuoden 2013 ohjeet tulossa lähiaikana” sekä “järjestetään elokuussa, tapahtumalla on uudet sivut, uusi osoite:   ilmoitetaan heti kun tiedossa !” Muutenkin järjestelyt tuntuivat vähän vasemmalla kädellä tehdyiltä (pahoittelen kaikki vasenkätiset). Muuta kaikki kuitenkin sujui ihan mukavasti. Reitti myöskin on nopea, joten senkin puolesta harmi, ettei monikaan ole löytänyt tätä kisaa, sillä ennätyksiä pystyisi tällä reitillä tekemään.

Itselläni ei ollut mitään sen kummempia tavoitteita kisassa, mutta sovimme työkaverin kanssa, että lähtisimme kokeilemaan puolentoista tunnin alitusta, joka olisi hänen ennätyksensä. Kilsavauhdiksi sovittiin siis 4:15 ja se sopi minullekin ihan mainiosti. Edellisestä puolikkaastani oli aikaa jo yli kaksi vuotta ja pitkä juoksutauko toi hieman epävarmuutta pystyisinkö minä pitämään koko matkan tuota vauhtia. Kympin kovat treenit kuitenkin antoivat luottoa, että tuohon vauhtiin voisin pystyä. Toinen huolenaihe oli vasemman jalan sääressä vaivaava penikkatauti, joka oli vaivannut melkoisesti viime viikkojen aikana.

Itse kisasta ei ole kovinkaan paljon kerrottavaa. Lähdimme juoksemaan sovittua vauhtia ja sitä pystyimmekin pitämään todella hyvin. Kilometriajat eivät montaa sekuntia heittäneet tuosta, joten loppuaika oli myös tavoiteltu, hieman alle 90 minuuttia. Vaikka Peetun ennätys olikin etusijalla, niin olen tyytyväinen myös omaan suoritukseeni, sillä se tuli tehtyä rennolla juoksulla eikä ihan kaikkea tarvinnut laittaa peliin. Siitä kertoo myös 156:n keskisyke ja 170:n maksimisyke. Myöskään penikka ei vaivannut juoksun aikana.

Viikon kuva by Tuuli

Viikon kuva by Tuuli

Koirauutisia wuh, wuh…

Tai tällä kertaa ei oikein mitään uutisia ole, mutta vähän koirajuttua kuitenkin. Nimittäin koiran kanssa juttelemisesta. Ennen koiran omistanista olen pitänyt sellaisia ihmisiä vähän kajahtaneina, jotka mennä teputtaa koiransa kanssa ja juttelee sille vähän väliä. Nyt nimittäin kuulun itsekin noiden kajahtaneiden joukkoon. Pihaa mennään ympäri ja juttu kulkee, tosin hieman yksipuolisesti. Sitten kun päästään enemmän ihmisten ilmoille, niin pitää olla tarkkana, ettei kovin kummoisia juttutuokioita tule pidettyä.

Samaan kastiin kuuluu myös kysymykset, joita koiralle tehdään. Esimerkiksi kun tulen “kusetusreissulta” sisään, niin Tuuli kysyy Sisulta, että: “Tuliko Sisu sinulta kakka?” Kyllä se olen minä, joka joutuu sanomaan, että kyllä jöötiä tuli niin, että koko mäki haisee, ja Sisu tyytyy vain jyrsimään seinän kulmaa. “Wuh” voi tulla joskus vastaukseksi, mutta yleensä tuo tarkoittaa, että nyt olisi parempi saada ruokaa tai ovi auki heti. Kovin henkevää keskustelua tuosta ei synny.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *