Määräviikko

Lämmintä on taas pitänyt koko viikon. Onneksi aamut ovat olleet sentään siedettäviä ja pääosa viikon juoksutreeneistä onkin tullut tehtyä aamulla. Suunnistusta tälle viikolle ei ole kertynyt laisinkaan ja pyöräilykilometritkin on kertynyt vain työmatkoista. Salilla tuli käytyä kolmena aamuna.Viikon ensimmäinen juoksu tuli tehtyä poikkeuksellisesti heti maanantaiaamuna. Juoksin töihin vähän pidemmän kautta, sillä illalla oli iltarastitalkoot, joten iltalenkki jäi väliin. Toinen juoksu oli vuorossa heti tiistai-iltana, kun kävin tekemässä TaRu:n kanssa kiihtyvävauhtisen lenkin Lammimpään harjulla. Torstaina olikin sitten perinteinen aamulenkki töihin ja illalla takaisin. Hieman reippaampaa vauhtia yritin pitää kotiin päin juostessa, mutta mäkinen maasto verotti kilsa-aikoja.

Viikonlopun settiin kuului tällä kertaa kympin kova lauantaina ja sunnuntaina pitkä lenkki. Lauantain kymppi meni muuten ihan mallikkaasti, mutta puolenvälin paikkeilla alkoi oikeassa palleassa taas tuntumaan krampin oireita. Onneksi se ei äitynyt ihan pahaksi ja sain juostua koko kympin reipasta vauhtia. Sää oli tosi ihanteellinen kovalle lenkille, sillä lämpöä ei ollut kuin viitisentoista astetta, taivas oli pilvessä eikä tuulta juurikaan ollut. Aika oli tällä kertaa 39:13, joten puoli minuuttia lähti kolme viikkoa aiemmin tehdystä kympin kokeesta. Tosin silloin juoksin pääosin hiekkatietä pitkin.

Sunnuntaina tein 25 km hölköttelyn. Pääsin lähtemään (toisin sanoen, en herännyt) liikkeelle vasta puoli yhdeksän aikoihin aamulla, joten lämpö oli noussut jo lähemmäs paria kymppiä ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Alkumatkasta vasenta säärtä vaivasi melko kovasti penikkatauti, mutta loppumatkasta siitä ei ollut enää vaivaa. Liekö syynä lämmin keli vai edellisen päivän kova lenkki, mutta sykkeet eivät tuntuneet pysyvän oikein kurissa ja loppumatkasta iski melkoinen hyytyminen. Vauhti painui hieman päälle viiden minuutin. Se ei sinänsä haittaa, mutta sykkeet nousi hieman liian usein yli 130. Yksi syy hyytymiseen voi olla myös pikkuisen vajaat 90 kilometriä, jotka tuli tällä viikolla kerättyä juoksumittariin.

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli.

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *