Loman jälkeistä elämää

Pari viikkoa on taas painettu töitä apinan raivolla. Lomat on siis loppu, mutta onneksi viikonloppuisin on vielä päässyt mökkeilemään. Ensimmäisenä viikonloppuna oli ohjelmassa lauantaina PunKu:n suunnistuskisat. Sää ja järjestelyt olivat kohdillaan, mutta muuta sanottavaa ei noista kisoista olekkaan, tai no ehkä se, että penkin alle meni. Sunnuntaina oli vuorossa perinteinen (minulle toinen kerta) Säkylän Pyhäjärven ympäripyöräily. Osanottajien määrä oli kasvanut viime vuodesta huikeasti, sillä RiLe:n lisäksi matkassamme oli myös MaSa. Sää oli kylmä ja tuulinen, mutta matka eteni joutuisasti rupattelun lomassa. Matkaa kertyi 123 km keskivauhdin ollessa hieman päälle 29 km/h. Tässä vähän dataa reissustamme: http://connect.garmin.com/activity/346596367.

Tämän viikon lauantaina oli ohjelmassa tonnin vedot Punkalaitumen urheilukentällä. Lämpöä oli hellelukemien verran ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta tuulen ollessa lähes nolla. Eli ihanteelliset olosuhteet vetää täysillä. Neljä km:n vetoa tuli tehtyä km:n palautuksella. Ensimmäinen meni aikaan 3:49, toinen 3:40, kolmas 3:37 ja viimeinen tuli rutistettua aikaan 3:25. Jalat oli melko pökkelot eikä askel oikein pyörinyt, mutta kyllä nuo ajat kelpaavat tähän kohtaan treenikautta. Sunnuntaina kävimme Pöytyällä kisaamassa Varsinais-Suomen rastipäivien pitkällä matkalla. Tiedossa oli pienipiirteistä avokalliomaastoa ja hellettä. Ja sitä myös saimme, ja lisäksi vielä pitkiä rastivälejä. Maasto huomioon ottaen rastit löytyivät yllättävänkin hyvin. Yhtään mega-pummia ei tullut, mutta toisaalta maasto ei ollut niin nopeakulkuista kuin oletin, joten kartan lukemiseen jäi paremmin aikaa. Vauhtia hidasti myös suunnistuskengät, jotka olin jo aiemmin todennut hieman pieniksi, mutta nyt puolentoista tunnin reissulla ne olivat jo haitallisen pienet. Nyt olisi myynnissä sopuhintaan kokoa 41,5 olevat Icebug Sprit 3 -kengät. Toinen hidastava tekijä tuli vähän ennen neljänneksi viimeistä rastia, kun mulkkasin turvalleni ja löin molemmat sääreni mukavasti kiveen. Viimeiset neljä rastia olivatkin sitten tuskien taivalta. Tulos oli kuitenkin ihan hyvä, sillä sijoitukseni oli 8. kun sarjassamme lähti matkaan 17 suunnistajaa.

Arjen reenit sujuivat normaaliin tapaan. Salilla käynti alkoi taas muutaman viikon tauon jälkeen ja sen kyllä jälleen kerran huomasi sekä treenin aikana, että seuraavana päivänä. Muutama Siuron pyörälenkki tuli tehtyä aamulla, mutta nyt tuo lenkki jää tauolle vähäksi aikaa, sillä Miharintiellä on alkanut tietyöt. Viimeisellä reissuilla jouduin kantamaan pyörää melkein parin kilometrin matkan, kun tielle oli vedetty kunnon kerros mursketta.

Koirauutisia wuh, wuh!

Ripuli ja punkki on viimeisen jakso suurimmat tapahtumat. Myös lekurilta tuli haettua rokotepiikki. Kiloja on kertynyt jo melkein 12 kappaleen verran, mutta järki ei ole kehittynyt samassa tahdissa. Hepulit ja niiden rauhoittelut ovat vielä jokaehtoisia tapahtumia. Sisäsiisteydessäkin on vielä toivomisen varaa, vaikka viikonloppu mökillä menikin ilman lattioiden moppausta. Myös sunnuntain Alastaron päivähoitokeikka sujui kuulemma ilman suurempia välikohtauksia. Tassun anto, istuminen ja maahan meno sujuu jo melko hyvällä prosentilla, mutta luokse tulon kanssa on vielä töitä. Metsän kutsu tuntuu olevan vielä liian kova.

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli

Viikon wuh wuh -kuva by Tuuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *