Jälkitarkastuksessa

Tänään tuli käytyä taasen Turkkuses. Täyty käydä morjestamassa Oravan Sakkea, kun hän kaksi kuukautta ja 1 päivä sitten pyysi niin tekemään. Ja täytyyhän sitä vanhaa miestä käydä tervehtimässä, kun tuskimpa siellä kukaan muukaan käy poikkeamassa. Hieman oli herra roffeessori myöhässä. Oli jotain ulkomaaneläviä vastaanotolla poikkeamassa, ja heidän kanssaa kuulemma kuluu tupakkaa aina vähän enemmän.

Hyvin oli kuulemma koipi edistynyt. Asiasta olisi voinut kyllä olla montaa mielä, mutta jätin kuitenkin sanomatta. Hänellä kuitenkin on hieman enemmän tuota kompetenssia arvioida tilanne, vaikka koipi olikin minun. Sen verran paksi oli kuulemma kinttu kuitenkin päässyt, että eksaktia paranemisaikaa ei pysty kukaan sanomaan.

Akillesjänteen paksuus johtuu vielä siihen tehdyistä pistoksista, mutta tässä vaiheessa sen kuulemma pitääkin olla paksummillaan ja tästä sen pitäisi alkaa palautumaan ennalleen. Myös tunnottomuus akilleksen kohdalla kuuluu asiaan ja sekin pitäisi jossain vaiheessa palautua entiselleen (pienellä varauksella). Aamuinen jäykistely (siis nilkan) ja kipuilu kuuluu vielä tässä vaiheessa toipumista myös normaaleihin oireisiin. Eli kaikki on niinkuin pitääkin. Hmmm…

Toisen kerran jouduin nielemään sanani, kun sain luvan alkaa jo kävelemään normaalisti. En sitten viitsinyt sanoa, että kyllä sitä tässä ollaan jo kuukauden verran köpötelty jo useamman kilometrinkin mittaisia pätkiä. Mutta ehkäpä hän tarkoitti pidempiä lenkkejä, sillä nyt voisi pian alkaa jo kokeilemaan muutamien juoksuaskeleidenkin ottamista. Kovin tarkkaa ennustetta “täydellisestä” kuntoutumisesta hän ei osannut sanoa, voipi mennä vielä vaikka pari kuukautta, ennen kuin kunnon juoksulenkin voi tehdä.

Nyt pitäisi sitten alkaa tekemään eksentristä venyttelyä aamuin-illoin. Tai joku tuonsuuntainen hieno sana se ainakin oli. Käytännössä se tarkoittaa armeijameinikiä eli kyykkyyn-ylös (varpaille). Parin viikon jälkeen samaa aletaan tekemään portaita hyväksi käyttäen, jotta venytyksestä saadaan  pidempi ja tehokkaampi. Kylmägeeli tuli myöskin ostoslistalle. Pyöräily kuulemma on myös hyvästä. Tulkitsin tuon siten, että viikonlopun Pirkan pyöräilyssä voi huoletta polkea 130 km. En kylläkään kysynyt onko 130 km hyväksi. Liikuntahan on aina hyväksi eikä sitä voi koskaan harrastaa liikaa… kai… vai?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *