Kesäsuunnitelmia

Nyt on valittu se ensi kesän multi-sport-tapahtuma, jonne pitäisi osallistua. Tällä kertaa suuntaamme Keski-Eurooppaan, Itävallan Alpeille. Pienessä Hinterluxin kylässä on järjestetty nyt muutamana vuonna melko extreme multi-sport-kilpailu. Lajeina on mm. juoksu, maastopyöräily, melonta, kiipeily. Kisan vaativuudesta kertoo jotain jo se, että viime vuonna joukkueita lähti matkaan 112, mutta hyväksytyn suorituksen teki ainoastaan 69 joukkuetta. Ajankohta on heinäkuun puoliväli.

Kilpailijat viedään lähtöpaikalle armeijan kuljetushelikoptereilla, ja lähtöpaikka sijaitsee reilun 2000 m korkeudessa. Aluksi on n. 20 km mittainen juoksupätkä. Maasto ei ilmeisesti ole kovin helppoa, sillä vaikka juoksureitin pitäisi olla alamäkeä, niin viime vuonna kärki oli mennyt sen vähän alle neljään tuntiin. Juoksureittiä ei ole tiettävästi vielä lyöty lukkoon, sillä vuorilta tulevien jokien vesitilanne pitää kuulemma varmistaa lähempänä kilpailua. Yhtenä vuonna oli myös jonkinnäköinen lumimyräkkä yllättänyt kisailijat, ja monet olivatkin saaneet pahoja paleltumia. Tänä vuonna on järjestäjät lisänneet pelastuspisteitä (rescue point), jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan.

Juoksuosuuden jälkeen hypätään maastopyörän selkään n.100 km ajaksi. Pyöräreitti on myös pääosin alamäkeä. Välillä on ilmeisesti myös serpentiinitieosuuksia ja vauhti näillä pätkillä nousee kärkipäässä yli 60 km/h – eikä turvakaiteita ainakaan Googlen streetview:n mukaan teillä ole. Toivottavasti ei ole kovin liukas keli :). Pyöräilyn jälkeen pitäisi ylittää joku muutama sataa metriä syvä kanjoni vaijerin varassa. Tämän jälkeen laskeudutaan kiipeilyköyttä pitkin ko. konjonin pohjalle ja aloitetaan melontaosuus. Edellisenä vuonna melontaosuudella menehtyi yksi pari, kun heidän kajakkinsa kaatui jääkylmään veteen ja kilpailijat ajautuivat useita kymmeniä metrejä korkeaan putoukseen. Heitä ei koskaan löydetty.

Tämän jälkeen on edessä uusi juoksupätkä, kun noustaa vuorijuoksua takaisin n.2000 m korkeudessa olevalle jäätikille. Jäätiköltä lasketaan alas minisuksilla paikallista syöksyrinnettä pitkin maalia kohti. Viimeisenä osuutena on kuitenkin vielä vajaan neljän kilometrin uinti hyisessä vuoristojoessa. Haasteena uintiosuudessa on se, että uintireitille osuu kolme putousta. Ne on toki mahdollista kiertää kävellen, mutta siihen kuluisi niin paljon aikaa, että jos aikoo tavoitella hyviä sijoituksia, niin putoukset pitää laskea surutta alas.

Maalissa pitäisi olla vähintään 30 tunnin sisällä lähdöstä. Onneksi meillä on joukkueessamme vahvistuksena kokenut seikkailukisojen kävijä A-P Rilli. Hän on kehunut kovasti kisaa, pienistä turvallisuusriskeistä huolimatta. Hän on hehkuttanut, että kaiken huipennus on maalissa, jossa saa syötäväkseen silliä ja voi juoda kuravettä päälle.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta: http://goo.gl/QaWuE

—————————————————————————

Tämän viikon liikunnalliset suoritukset koostuivat työmatkapyöräilyn ja punttisalitreenien lisäksi kolmesta juoksulenkistä. Torstaina juoksin, vihdoinkin täysin sulaineita pyöräteitä pitkin, töihin. Mutta viikonloppuna tullut takatalvi ajoi tekemään juoksutreenit taas kuntosalin juoksumatolle.

Nuo viikonlopun mattojuoksut olivat varmuudella tämän kevään/talven viimeiset mattojuoksut. Itseasiassa ne taisivat olla tämän kevään viimeiset juoksut ylipäätään. Sain nimittäin ajan jalkaoperaatioon ensi tiistaille (3.4.), joten tiedossa on vähän aikaa hiljaiseloa lenkkien suhteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *