Blu-ray aikaan siirtyminen

Tämäkin pariskunta siirty vihdoin ja viimein teknisessä varustelussa askeleen eteenpäin, kun talouteen tuli hommattua DVD-soittimen tilalle Blu-ray -soitin. Ison mustan laatikon tilalle tuli vähän pienempi, mutta yhtä musta laatikko. Scart-piuhan sai vaihtaa HDMI-kaapeliin ja ethernet-kaapelillekin löytyi paikkansa uudessa vempaimessa. Koko torstai aamupäivä siinä menikin, kun Sonyn S480-mallia tuli metsästettyä pitkin poikin Pirkanmaata. Verkkokauppa.comista laite oli loppu, niin kuin oli myös Hifi Studiosta. Sony Centerissäkään ei ollut jäljellä kuin esittelylaite, mutta näyteyksilö oli kaupan, joten rahat vaihtoivat omistajaa. Testivoittajan tittelillä tuntuu olevan jotakin arvoa – ainakin menekki kasvaa.

Melko etevä laite, pitää myöntää. Illalla kuluikin jokunen tunti kyseisen laitteen ääressä. Tosin yhtään elokuvaa ei sillä tullut vielä katsottua. Aika ei myöskään kulunut sen asentamiseen, sillä härveli oli heti toimintakunnossa, kun vain kytki HDMI-kaaplin TV:n ja laitteen välille, kytki LAN-kaapelin (tämä tosin ei ole välttämätöntä elokuvien katselussa) kiinni ja laittoi töpselin seinään. Heti ensimmäisellä käynnistyksellä laite löysi, nykyajan koneiden tyylin mukaisesti, uuden ohjelmistoversion netistä ja päivitti sen, mutta sitten päästiinkin asiaan.

Tiesin kyllä etukäteen, että laitteessa olisi jotain mukavia lisätoimintoja, mutta niiden kirjo kyllä yllätti. Web-selaimella pääsi surffailemaan netissä, Ylen Areenalle oli oma ohjelmansa, niin kuin myös YouTube:lle. Muita nettipalveluita löytyy myös esim. EuroSport:n sekä UrhoTV:n lähetykset. Listalla oli myös jokusia muitakin palveluja, mutta erityisesti Muzu.tv -palvelun parissa vietin pidemmän ajan. Sieltä näytti löytyvän jokunen kymmenen tuhatta musiikkivideota, joten valinnan varaa oli vähän liiaksikin. Aluksi tekstin kirjoittaminen kaukosäätimen näppäimillä tuntui hankalalta ja hitaalta, mutta sitten älysin hakea iPad:iin aplarin, joka emuloi laitteen kaukosäädintä – jopa alkoi tekstinkin tuottaminen sujumaan helpommin. Kaikkia toimintoja ei ole tullut vielä edes kokeiltua. Esim. kuvien katselu USB-tikulta on vielä vallan kokeilematta.

Puolen yön aikoihin kun en enää jaksanut Bon Jovi:n musiikkivideoita katsella ja suljin laitetta, niin tuli samanlainen tunne kuin joskus kännykän kanssa leikkimisen jälkeen. Eli kännykkähän on tehty puheluiden soittamista varten, mutta se sisältää paljon kaikkea muutakin härpäkettä. Samalta tuntui tuon Blu-ray -soitinkokeilun jälkeen, että kai sillä voi elokuviakin katsoa – tosin sitä ei tullut vielä kokeiltua. Toivottavasti sekin ominaisuus toimii laitteessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *