Paluu jääkaappiin

Helteistä päästiin eroon yllättävän äkkiä joten taas sai pukea päällensä pitkähihaisia ja -punttisia vaatteita. En minä niitä 27 asteen helteitä nyt niin kaipaa, mutta eivät nämä 13 asteen sadekelitkään oikein iske. Märkien kelien vuoksi lokasuojaton versio pyörästä sai jäädä useana päivänä varastoon happanemaan. Tällä viikolla ei päässyt kertaakaan työmatkaa pidemmälle pyöräilylenkille.

Muutenkin viikko oli perusmättöä, eipä juuri mitään poikkeavaa edellisiin viikkoihin verrattuna. Pyöräilyrintamalla siis pelkkää työmatkapyöräilyä, normikäynnit salilla ja suunnistusta keskiviikkona Nokirasteilla. Rasteilla tuli juostua 5 km:n rata. Se tosin ei tarjonnut mitään kovin kummoista suunnistusta, sillä usealla rastivälillä pystyi valitsemaan tiekierron. Kierron myös aina tein, sillä kauheasti ei innostanut rikkoa nilkkojaan Nokian kivikoissa jos ne vain jotenkin pystyi kiertämään.

Juoksulenkkejä viikolle tuli 5 kpl yhteensä n. 80 km. Tiistaina juoksin töistä VK1 -harjoituksen, eli sykkeet 140 – 150 välillä. Keskivauhti oli 4:13, mutta sykkeet pysyivät halutulla alueella. Loppumatkasta alkoi taas ylävatsalihas kramppaamaan, mutta sain pidettyä sen jotenkin hallinnassa, eikä vauhtia tarvinnut sen vuoksi himmata.

Torstaina aamulla juoksin töihin PK2 -hajoituksen, eli sykkeet 130 – 138 välillä, ja lopussa pari kilsaa kovempaa. Kovin rennosti ei tällä kertaa aamulenkki sujunut, mutta sykkeet sentään pysyivät jälleen halutulla alueella.

Lauantaina tein 6 kpl 1000 m vetoja. Ensimmäinen veto 3:40 vauhtia, neljä seuraavaa pyöri 3:30 paikkeilla ja viimeinen 3:24. Melko raaalta meno tuntui, mutta hengissä selvittiin. Viimeisen vedon loppupuolella iski taas sama kramppi ja viimeiset sadat metrit meni henkeä haukkoen kramppi rinnassa. Illalla 40 min:n saunalenkki.

Sunnuntaiaamusta juoksin vähän päälle 26 km 4:50 vauhtia.  Reissun loppuosassa tein parin kilometrin reippaamman pätkän.  Hieman tukkoista lenkin loppuosa oli, mutta viikko saattiin kuitenkin kunnialla pakettiin.

Viikko 21:
MA: ap. sali 1h, ip. pyöräily 16 km
TI: ap. pyöräily 16 km, ip. juoksu 16.3 km
KE: ap. pyöräily 18 km, sali 1 h, ip. pyöräily 16.5 km, suunnistus 7.6 km (tot.)
TO: ap. juoksu 16.3, ip. pyöräily 16 km
PE: ap. pyöräily 18 km, sali 1 h, ip. pyöräily 16.5 km
LA: ap. juoksu 13.3 km, ip. juoksu 8.5 km
SU: ap. juoksu 26.3 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *