Hellettä pitää

Hellepäivät jatkuivat tällekin viikolle. Aamulla oli yleensä jo toista kymmentä astetta lämmintä ja iltapäivällä vähintään tuplaten. Juoksulenkit siis pääsi tekemään aamuisinkin jo shortseissa ja t-paidassa. Salikäynnit tosin ovat alkaneet näillä keleillä vähän tökkimään, kun ulkona arska paistaa täydeltä terältä ja sisällä on kuuma ja huono happi. Mutta väkisin on salitreenitkin väännetty loppuun asti.

Maanantain “säijänlenkki” meni hieman eri kelissä kuin edellisellä viikolla, sillä nyt lämpöä oli enemmän kuin tarpeeksi, kun aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Ainakin kun piti vielä pyöräillä pitkissä mustissa trikoissa.

Tiistaiaamusta pyörällä töihin ja iltapäivällä juosten kotiin. Kotiin tuli juostua Ratinan kautta, sillä meillä oli siellä cooperin testi. Suunnitelmissa ei ollut juosta testiä muuten kuin jos joku olisi tarvinnut “jänistä”, mutta kun jänölle ei ollut tarvetta ja osallistujia oli vain muutama, niin päätin sittenkin lähteä “tosissaan” matkaan. Ensimmäiset kierrokset olivat aika väsyneen tuntuista, mutta 400 m kierrokset menivät kuitenkin 90 sek. vauhtia. Kaikki 6 ensimmäistä kierrosta meni tarkalleen 90 sekunttiin (+- sek). 6,5 kierrosta tuli mentyä tuota vauhtia ja sitten alkoi loppukiri. Tulokseksi tuli 3300 m joka yllätti suuresti, sillä epäilin vähän kolmen tonnin rikkomistakin. Keli oli melko hyvä, sillä lämpä oli 19 astetta, pilvistä ja tuultakin oli takasuoralla ainoastaa vähän. Testin jälkeinen juoksu kotiin oli melko väsynyttä ja muutenkin tuskaista, sillä akilesjänne ei oikein tykännyt äskeisestä revittelystä.

Kesiviikkona oli perinteinen pyöräily – punttisali – pyöräily -päivä, ja näiden lisäksi kävin vielä Nokirasteilla juoksemassa 7 km radan. Sielläkin tuli käytyä pyörällä (7 km suuntaansa) joten keskiviikolle tuli ihan  mukava määrä liikuntaa. Suunnistuskin sujui yllättävän hyvin ja Nokian maastotkin tuntuivat hyväkulkuisilta viimeviikonlopun Riihimäen metsiin verrattuna.

Torstaiaamusta juosten töihin. Sykkeet yritin pitää PK-alueen puolella, paitsi lopussa jossa otin pari kilsaa vähän reippaampaa. Ensimmäinen aamu kun tarkeni juosta kevyemmässä varustuksessa.

Perjantaina ei ollutkaan muuta kuin salia ja pyöräilyä. Illalla piti mennä vielä Särkänniemi-suunnistuksen talkoisiin rakentelemaan kisakeskusta. Eli vähän niinkuin toinen työpäivä perään – pyörällä tietokonehommiin, onneksi ei sentään mennyt normaalia työaikaa.

Lauantaiaamusta piti laittaa kello soittamaan kuudelta aamulla jotta ehtisi tehdä aamutreenin ennen lähtöä hommiin Särkänniemi-suunnistukseen. Suunnitelmissa oli tehdä “kympin kova” parin kilsan verryttelyjen kera. Kova pätkä kuitenkin lyheni 7 kilometriin, sillä ylävatsalihas (tai joku siellä suunnalla) alkoi taas kramppaamaan ja se oli välittömästi sen kovan juoksun loppu. Kipu yltyi puolen kilometrin aikana niin kovaksi, että pysähtyä piti ja vetää vähän aikaa henkeä. Loppumatkakin kotiin oli tuskaista, mutta hölkkäämään sentään pystyi. Tuo 7 kilsaa meni suht mukavasti 4 min vauhtia ja uskoisin, että loppu 3 kilsaakin olisi mennyt, sillä reitin rankimmat osuudet olivat jo takanapäin. Ehkä sitten seuraavalla kerralla. Illalla tuli tehtyä juosten vielä 9 km saunalenkki.

Sunnuntaiaamusta heti viikon pitkälle lenkille. Tällä kertaa lenkki oli tarkoitus venyttää kahteen tuntiin. Sykkeet oli tarkoitus pitää 120 ja 130 välillä. Vauhdilla ei pitänyt olla väliä, mutta kyllä se siihen meni, että keskimäärin 4:50 min/km vauhtia yritin pitää yllä. Sykkeet pysyivät yllättävän hyvin kurissa, ja vain muutamassa mäessä syke nousi 131:een ja Kalkun mäessä 132:een. Loppussa otin pari kilometriä kovaa, alle 4 min/km vauhtia, ja yllättävän hyvin tuokin vauhti vielä irtosi 21 km jälkeen. Kokonaismatkaa tuli 26 km ja aikaa meni 2:05. Edellinen näin pitkä lenkki on tullut tehtyä viime kesälomalla Punkalaitumella – mmmm… kesälomaaaa.  Iltapäivästä alkoikin sitten satamaan vettä, joten pyörälenkille ei huvittanut enää lähteä.

Viikko 20:
MA:  ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
TI: ap. pyöräily 16 km, ip. cooperin testi 3300 m, juoksu 16.4 km
KE: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, suunnistus 8.3 km (tot.)
TO: ap. juoksu 16.3 km, ip. pyöräily 16 km
PE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
LA: ap. juoksu 12.7 km, ip. juosku 9 km
SU: ap. juoksu 26 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *