Vanhan hyvänjalan treeniviikko

Männäviikko oli vihdoin ja viimein, piiiitkästä aikaa, kunnon juoksutreeniviikko. Määrää tuli riittävästi ja laatuakin pääsi tekemän. Laadulla lähinnä tarkoitan sitä, että yksi suht kunnon VK-lenkki tuli tehtyä, sekä pitkä lenkki lähenteli jo kahta tuntia.

Maanantaina ei huvittanut lähteä Suolijärven maastoon suunnistamaan, sillä se maasto ei ole kovin kummoinen ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin sinne änkee porukkaa enemmän kuin metsä vetää. Lähdin siis mielummin töiden jälkeen pidemmälle pyörälenkille. Tein taas perinteisen kierron Lempäälän kautta, mutta nyt en kiertänyt Säijästä vaan suuntasin suoraan Pirkkalan lentokentälle päin. Tämä siksi, että tuuli oli juuri sen suuntainen, että ei kauheasti huvittanut lähteä puskemaan vastatuuleen Säijän avoimilla suorilla. Tämä oli ensimmäinen vähän pidempi lenkki uusilla slikseillä. Hyvin tuntui rullaavan vaikka vastatuulen vuoksi nautinto vähän latistui.

Tiistaina juoksin töistä kotiin. Yritin mennä PK-sykkeillä ja ihan hyvin onnistuikin. Muutenkin juoksu tuntui ihmeen mukavalta näin työpäivän päätteeksi.

Keskiviikkona menimme Kangasalle Heramaan iltarasteille. Aamulla olin pyöräillyt töihin salin kautta ja töiden jälkeen pyöräilin Hervantaan jossa pyörä kyytiin ja autolla K:alle. Iltarasteilla oli teemana rinnerastit joka perinteisesti ei ole ihan minun suosikkiteemojani. Mutta yllättävän hyvin liput löytyivät, tosin ratakaan ei kovin vaativa ollut. Sijoitus oli 5 km radalla 12. ja kärkeen aikaeroa tuli vajaat 7 min.

Torstaiaamusta piti sitten juosta töihinpäin jotta saisi illalla ajettua tiistaina töihin jätetty pyörä kotiin. Kyllä vaan aamulenkki oli taas poikaa, minulle tuntuu sopivat parhaiten juuri tuo ajankohta lenkkeilyyn. Vaikka lähtö oli vähän ennen klo 6:a, niin juoksu kulki kevyen oloisesti. Menin rennon rauhallista vauhtia sen kummimmin sykkeistä tai kilometriajoista välittämättä. Lopussa otin reilun km:n reippaamman vedon jotta saisi treenattua myös vähän irtiottokykyä.

Perjantai oli täysin maanantain toisinto. Eli aamulla salin kautta pyörällä töihin ja töistä pidemmän kautta kotiin. Positiivista illan pyörälenkissä oli maanantaihin nähden, että 3/5 matkasta oli pääosin myötätuulta. Tuo ensimmäinen 30 km meni lähes 30 km/h vauhtia, mutta sitten kun reitti kääntyi vastattulen puolelle, niin koko matkan keskinopeus tippui taas sinne perinteisen 28 km/h kieppeille.

Lauantaiaamusta, ennenkuin lähdimme Alastarolle äitienpäiville, kävin tekemässä vuoden ensimmäisen VK-lenkin (reitti). Alussa pari kilsaa rauhallista ja sitten pikkuhiljaa vauhdin nostoa siten, että seuraava 10 km meni juuri hieman alle 4:10 min/km vauhtia. Aluksi menin km kerralaan katsoen, että alkaako pistämään ja tuntuuko akillesjänteeseen, mutta kun ongelmia ei ilmennyt, niin suunniteltu 8 km VK piteni 10 km:iin. Lopussa vielä vajaa pari km rauhallista hölkkää ja sitten tyytyväisenä kotiin täynnä hyvin sujuneen harjoituksen euforiaa. Alastarolle lähtiessä otin takaluukkuun mukaan pyörän, sillä suunnitelmissa oli, että jos kelit sallivat, niin voisin polkea Alastarolta Ylöjärvelle. Mutta +5 asteen lämpötila, vesisade ja kova vastatuuli hyydyttivät suurimman pyöräilyinnon ja jätin polkemisen seuraavaan kertaan. Illalla tihkusateessa tuli kuitenkin tehtyä vielä saunalenkki jotta äitienpäiväkakusta saisi edes osan sulatettua.

Sunnuntaiaamusta lähdin tekemään pitkää juoksulenkkiä (reitti). Tavoitteena oli mennä PK-alueen sykkeillä vähintään puolimaratonin verran ja sen päälle km:n reippaampi veto ja sille loppuverryttely. Suunnitelmat toteutuivat täydellisesti. Vaikka alussa tuntuikin, että ihan virkeimmillään jalat eivät olleet, niin muutaman kilsan jälkeen meno alkoi kuitenkin maistumaan ihan hyvältä ja loppumatka meni ihmeen kevyesti ja mikä pääasia, niin kivuitta.

Viikko 18:
MA: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 51 km
TI: ap. pyöräily 16 km, ip. juoksu 16.3 km
KE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 9 km, suunnistus 6 km / 47 min
TO: ap. juoksu 15.8 km, ip. pyöräily 16 km
PE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 50 km
LA: ap. juoksu 13.7 km, ip juoksu 8.1 km
SU: ap. juoksu 23.1 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *