Makeaa elämää

Voi, voi, voi, voi ja ai-jai, jai, jai, jai, jai, ja voi voi voi. Oikein hirvittää kun muistelee millainen herkkuviikko on takana, siitä on kyllä tervellinen ja tiukka ruokavalio kaukana. Herkkupäivät alkoivat oikeastaan jo viime viikon lauantaina, kun ajelimme Alastarolle päin. Alkajaisiksi matkan aikana tuli vedettyä yksi pussillinen lakua. Sitten illalla meni jokunen pala äiteen makoisaa mustikkapiirakkaa. Sunnuntaina oli kummipojan synttärit ja siellä tuli syötyä jos jonkinnäköistä kakkua, ja mausta päätellen ei ihan terveellisemmästä päästä, mmmm….. Maanantaina oli esi-vappu, sillä ensimmäinen tippaleipä ja sima-annos tuli tuhottua. Tiistaina vein syntymäpäiväni kunniaksi töihin pari suklaalevyä ja tuli siinä sivussa itsekin syötyä siitä muutama pala. Illaksi Tuuli oli ostanut jalkapallonkokoiset suklaamuffinssit ja se tuli syötyä jäätelön kera. Keskiviikkona sitten söin Tuulilta jääneen muffinssin jämät melkeinpä puolen litran jäätelön kera. Torstaina töissä kahvipöytään oli ilmestynyt tuliaissuklaita ja tummasta suklaastahan minä en näppejäni saanut pidettyä irti. Illalla yksin kotona ollessani löysin kaapista suklaakaurakeksejä ja niitä meni varmaankin kymmenen kappaletta. Perjantai oli varmaan paras (=pahin) päivä, sillä töissä oli tuloksen julkistustilaisuus ja siellä tarjottiin Arnolds -tyyppinen donitsi, sitten iltapäivällä osasto tarjosi hillomunkkia ja simaa, ja ahneuksissa tuli tietenkin vedettyä tupla-annos. Illalla vappuaaton kunniaksi vielä vähän lisää simaa, tippaleipä ja munkki, sekä vähän pullaa. Lauantaina vähän pullaa ja illalla Porissa jäätelö. Sunnuntaina Porista ajellessa lakua, vähän Batteryä, kotona pullaa ja vapusta jäänyt munkki. Kalorimäärrää en ole vielä uskaltanut noille laskea, ja voi olla parempi, että jää laskemattakin.

Tuli viikolla sentään vähän ulkoiltuakin. Maanantai alkoi perinteisesti työmatkapyöräilyllä ja tunnin salikäynnillä. Töistä pyöräilin taas vähän pidemmän kautta, kun kiersin kotiin Lempäälän ja Säijän kautta. Taas oli alkumatkasta niin jumalaton vastatuuli, että hermot meinas mennä, mutta onneksi puolenvälin jälkeen reitti kääntyi myötätuuleksi.

Tiistaina oli vuorossa normi työmatkapyöräilyt. Töiden jälkeen kävin viemässä uuden pyöräni ensihuoltoon sillä ensimmäinen 500 km sillä tuli täyteen ja ensihuolto kuului kauppahintaan. Pyörähuollosta juoksentelin kotiin 12 km. Hieman alkaa tuntumaan siltä, ettei tuo pyöräily ihan palvele asiaansa juoksutreenin alle, sillä juoksu tuntuu heti pyöräilyn päälle melko kankealta. Pitää alkaa miettimään jättäisikö juoksupäivinä ainakin toiseen suuntaa töihin pyöräilyn pois.

Keskiviikkoaamusta jouduin menemään autolla töihin, sillä päivällä piti päästä hammaslääkäriin (reikiä pitkästä aikaa 0). Kävin aamulla salilla ja kun pyörä oli autonperässä mukana ja vein päivällä auton Tuulille (samalla kun kävin ilmoittautumassa Pirkan Pyöräilyn 134 km matkalle), niin pääsin polkemaan illalla töistä kotiin. Illalla kävin hakemassa pyörän pois huollosta ja samalla pääsin kokeilemaan pienen matkan alle laitettuja uusia sliksejä jotka oli vaihdetty cyclocross -renkaiden tilalle (kiitos tästä mieluisasta syntymäpäivälahjasta). Mukavasti tuntui rullaavan, vähän kovempi tuntuma niissä asfalttiin oli joten epätasaisuudet tuntuu nyt vähän paremmin. Kuivuisi vaan nuo kelit, niin pääsisi tekemään pidemmän lenkin.

Torstaiaamusta juoksin pitkästä aikaa töihin. Meno tuntui tosi hyvältä ja kevyeltä, joten näitä juoksuja pitää alkaa ottaa taas ohjelmaan. Tuuli toi aamulla autolla pyöräni töihin joten pääsin polkemaan töistä kotiin. Kotimatkalla kävin Pirkkalan Kurikassa suunnistamassa 5 km:n iltarastit. Työkaveri oli ratamestarina joten piti sitä käydä katsomassa millaiset radat Jallu oli saanut aikaiseksi. Näin suunnistuskauden alkupuolelle ihan sopivan helppo rata, ei jäänyt paha mieli.

Perjantaina, vappuaattona oli ohjelmassa taas pelkästään työmatkapyöräilyt ja sali. Illalla vappuaterian jälkeen kävimme tekemässä reilun parin tunnin kävelyn Lamminpään harjulla haeskellen geo-kätköjä, ihan mukavaa hommaa tuokin.

Vaikka lauantaina iltapäivällä oli vuorossa minun vuoden ensimmäiset suunnistuskisat, niin kävin kuitenkin tekemässä aamusta reilun 12 km:n rennon juoksulenkin. Keli oli mukavan kostea, sillä yöllä oli tullut kunnolla vettä. Lämpöä oli 8 astetta joten kun sade oli tauonnut, niin oli aivan mahtava juoksukeli. Alku oli hieman jäykän tuntuista, mutta loppu tuli kevyesti.

Lauantai-iltapäivästä oli sitten lähdettävä numero rinnassa metsään. Porissa Karhurasteilla. Hieman oli epävarma olo, sillä elokuun jälkeen en ole juuri suunnistamassa käynyt. Päivä oli aurinkoinen, lämpöä 9 astetta ja metsäkin suht kuiva, vaikka aamusta oli tullutkin vettä. Alku sujui ihan mukavasti siihen nähden, että avokalliomaastossa edettiin. Koko ajan oli kuitenkin melko epävarmaa menoa ja mentiin niillä rajoilla, että oliko sijainti tiedossa vai ei. 9 – 10 välillä sitten sijainti hukkui vaikka piti olla helppo väli. Väittäisin, ettei karttakaan ollut ihan ajan tasalla tällä välillä, mutta ei siinä siitäkään huolimatta saanut 15 min pummia tehdä. 4.6 km reittiin kului aikaa 70 min ja tappiota toiseksi viimeiselle n. 17 min. Hieman oli orpoa metsässä, sillä lähdin koko porukan kolmanneksi viimeisenä matkaan ja maaliin tulin toiseksi viimeisenä – ja viimeisenä sellaisena joka sai hyväksytyn tuloksen. Ei siis tarvinnut muita kilpailijoita metsässä väistellä.

Sunnuntaina aamupäivästä oli edessä pidempi, 8.7 km lenkki. Lämpöä oli 5 astetta, tuuli ja taivas oli pilvessä. Oli pirun kylmä, onneksi sentään vettä ei enää tullut, vaikka muutama tippa lähdössä taivaalta tippuikin. Jälleen olin lähes viimeinen joka metsään lähetettiin, joten yksinäistä menoa oli taas tiedossa. Homma sujui kuitenkin ihan mukavasti eikä mitään edellisen päivän kaltaista hakua tullut. Joka rastilla pientä pyörimistä, mutta sehän kuuluu asiaan. Pieniä polkuja pystyi yllätävän hyvin hyödyntämään joten pitemmätkin välit etenivät ihan mallikkaasti. Sijoituskaan ei ollut viimeinen, sillä jostain syystä Lauttakylän Lujan menijä viihtyi metsässä minuakin kauemmin.

Karhurastien kisakeskus

Viikko 17:
MA: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 50 km
TI: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, juoksu 12.1 km
KE: ap. punttisali, ip. pyöräily 16.5 km
TO: ap. juoksu 15.7 km, ip. pyöräily 16.5 km, suunnistus 6.2 km
PE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
LA: ap. juoksu 12.3 km, ip. suunnistuskisa 7.1 km (tot.)
SU: ap. suunnistuskisa 11.9 km (tot.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *