Suunnistuskausi avattu

Olen koittanut pitää kiinni siitä, että juoksutauon jälkeinen nousujohteinen harjoittelu pitäsi edetä siten, että viikkoa kovennetaan vain yhdellä osa-aluella. Nämä osa-alueet ovat lenkin pituus, lenkin kovuus ja lenkkikerrat. Saa nähdä alkaako kroppa kiukuttelemaan, sillä tällä viikolla tuli edettyä näillä kaikilla kolmella osa-alueella, tosin aika maltillisesti. Viikon pitkä lenkki venyi viime viikosta n. 4 km:lla, lauantaina tuli tehtyä kaksi lenkkiä ja kovan juoksun osuus vähän nousi. Viikon juoksu kilometrit nousi jo 65 km:iin.

Neljäskin muutos edellisiin viikkoihin tuli siinä, että suunnistuskausikin tuli avattua maanantaina. Soppeenharjun koululla järjestettiin vuoden kolmannet Tampereen iltarastit, mutta meille se oli vasta kauden ensimmäinen. Itse jätin suosiolla emit:n kotiin, sillä tarkoitus oli mennä erittäin rauhallisesti vaikkapa jopa kävellen ja tunnustellen mitä akillesjänne tykkää suunnistuksesta. Vähän matkaa jaksoin hölkkäillä, mutta sitten petti pokka ja piti vähän nostaa vauhtia. Metsässä oli vielä paikoin lunta, mutta suht. kuivin kengin reissusta selvisi. Olisi ehkä pitänyt sittenkin ottaa emit mukaan, sillä omalla kellolla otettu aika olisi tuonut 5 km:n reitillä 10. sijan.

Tiistain juoksulenkki tuli tehtyä osittain VK -harjoituksena. Lenkin aikana tuli tehtyä myös yksi km:n veto. Hieman kankeeta meno oli, ja siihen syynä oli varmaankin työmatkapyöräily jonka olin tehnyt juuri ennen juoksulenkkiä.

Keskiviikkona pyöräilin taas vähän pidemmän matkan, kun tein töistä lähtiessäni lisälenkin Lempäälän ja Säijän kautta. Gepsi jäi kotiin joten tarkka aika jäi ottamatta, mutta arvioni on, että 50 km:n matkaan meni 1:45. Tällä kertaa vastatuuli ei ollut niin paha kuin viimeksi, mutta kyllä paikoin sai puskea tuulta päin ihan tosissaan.

Torstain juoksun pystyin tekemään suunnitelmien mukaisesti rauhallisella vauhdilla. Keskisyke pysyi alle 130:n ja vauhtikin oli 14 km:n matkalla 4:48 min/km.

Perjantaina ei tullut tehtyä kuin aamulla työmatkapyöräily ja tunnin salitreeni. Pyöräkin jäi töihin kun illalla oli muita menoja. Perjantai toi taas talouteen kasan uusia lenkkareita, sillä Tuuli kävi hakemassa DHL:n varastolta Englannin nettitilauksen.

Lauantaina kävin testaamassa uuden Asics Nimbus 11 -lenkkarit vajaan 13 km lenkillä. Lenkin aikana tuli tehtyä pari km:n vetoa hieman alle 4 min/km vauhtia ja ne menivät ihan OK. Myös Nimbukset olivat ihan hyvän oloiset ja ennen kaikkea oikean kokoiset. Minulla oli pieni pelko perseessä, että olisiko 42.5 koko taas liian pieni, niinkuin se oli edellisenä vuona ollut. Mutta onneksi kenkä oli ihan hyvä, eikä 100 € mennyt hukkaan. Illalla tuli tehtyä pitkästä aikaa saunalenkki. Se ei tosin ollut kuin reilu 6 km, mutta pitkästä aikaa kaksi lenkkiä/päivä.

Sunnuntaiaamusta tuli lähdettyä juosten hakemaan perjantaina töihin jätettyä pyörää. Hieman tein lisälenkkiä matkan varrella jotta viikon pitkä lenkki pitenisi edellisestä viikosta. Matkaa sain kerrytettyä 19.5 km ja vauhtikin pysyi taas kurissa. Iltapäivällä kävimme kummipojan 10 v. synttäreillä ja sen jälkeen heti lähdimme Tuulin kanssa sulattamaan täytekakkua 50 km:n pyörälenkille.

Sunnuntaina tuli haettua myös ensimmäiset geo-kätköt.

Geo-kätköllä

Viikko 16:
Ma: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km, suunnistus 5.6 km
Ti: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, juoksu 12.1 km
Ke: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 50.4 km
To: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, juoksu 14.1 km
Pe: ap. pyöräily 18 km, sali 1h
La: ap. juoksu 12.7 km, ip. juoksu 6.3 km
Su: ap. juoksu 19.5 km, pyöräily 16 km, ip. pyöräily 50.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *