Juku, joko juoksua?

Maaliskuun viimeinen kokonainen viikko oli vielä hiihtopainotteinen. Maanantaina meinasi tosin kausi jo loppua, sillä sen verran likaiset ja jäiset olivat Lamminpään ladut. Eipä ollut tuolla lenkillä pitopohjasta mainittavaa (siis mitään) hyötyä, mutta kiroiluksi olisi liisterisuksellakin homma mennyt – sen verran likaista oli.

Tiistaina onneksi jätin Lamminpään ladut rauhaan ja suuntasin hiihdon kohti Nokian latuja. Muutama kilometri oli hieman heikompaa latua, mutta muuten oli aivan jumalaiset ladut. Ladut olivat tosi hyvässä kunnossa, puhtaat, liukkaat ja liisterisuksi piti mainiosti.

Keskiviikkona sama 30 km lenkki kuin tiistainakin, ja hiihtonautinto yhtä mahtava.

Torstaina olikin sitten edessä suuri hetki, sillä silloin vedin juoksutossut jalkaan ensimmäistä kertaa sitten kolmeen kuukauteen. Lyhyt ja rauhallinen lenkki oli tarkoitus tehdä, ja osittain se onnistuikin. 4 km:llä tuli juoksukausi aloitettua, mutta vauhti olisi voinut olla hieman rauhallisempi, sillä n. 5 min/km vauhtia tuli mentyä. Melko tukossa kone tuntuu olevan, sillä lenkin maksimisyke oli 120 ja keskisyke 114 :).

Perjantaina piti käydä hiihtämässä, mutta töistä tullessa lämpömittari näytti 8 astetta lämmintä, joten en viitsinyt lähteä pehmeille laduille lipsuttelemaan.

Lauantaiaamusta lämpöä ei ollut kuin +1 aste, joten päätin lähteä vielä kokeilemaan hiihtoa. Yöllä lämpö ei ollut käynyt pakkasen puolella joten ladut olivat edelleen pehmeät ja märät. Luisto oli melko heikko muutenkin suurin hiihtointo oli jo kadoksissa, mutta 34 km tuli kuitenkin mentyä. Illalla kävin vielä tekemässä saman juoksulenkin kuin torstainakin, eli 4 km.

Sunnuntaille oli laitettu vielä hiihto-optio, mutta yön vesisade ja aamun plussa-asteet varmistivat sen, että lauantaina tehdystä lenkistä tuli tämän talven viimeinen hiihtolenkki. Päivällä tein edellispäivien tapaan saman 4 km juoksulenkin. Torstaina juoksulenkki tuntui ihan hirveeltä, mutta nyt meni jo vähän rennommin. Akilesjänteetkään eivät juoksun aikana vihoitelleet, joten ensiviikolla voisi vähän pidentää jo lenkkiä – toivottavasti sykkeetkin alkavat pikkuhiljaa nousemaan.

Hiihtokauden päättäjäiskuva

Viikko 12:

MA: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km, hiihto 27.2 km
TI: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, hiihto 30.4 km
KE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km, hiihto 30.4 km
TO: ap. pyöräily 16.5 km, ip. pyöräily 16.5 km, juoksu 4.1 km
PE: ap. pyöräily 18 km, sali 1h, ip. pyöräily 16.5 km
LA: ap. hiihto 34 km, ip. juoksu 4.1 km
SU: ip. juoksu 4.1 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *