Vaivat jatkuvat

Lauantaina oli lähellä, että koko kesän huolella kasvatettu partatupsu joutuu partakoneeseen. Muutaman kerran parta on jäänyt jo takin vetoketjun väliin ja parran kasvatus on meinnut jäädä siihen. Mutta nyt lauantaina Jyväskylässä kun olin kannustamassa Tuulia Finlandia Maratonilla, niin itse Marathon MC moottoripyöräkerhon presidentti tuli sen verran tuttavallisesti jututtamaan, että laittoi oikein mietityttämään, että johtuiko tuttavallisuus juoksukamppeista vai partatupsusta. Toivon kuitenkin, että syy oli ainoastaan kannatusjäsenpaitojen myyntiyritys. Parta siis yhä kasvakoot.

Itse en ko. tapahtumassa juossut lappu rinnassa mitään matkaa, mutta ennen maratonin alkua kävin juoksemassa rantaraitin vajaan 12 km kisalenkin. Aluksi ei ollut tarkoitus kuin tutustua kisareittiin, mutta kun parin kilometrin jälkeen  juoksu tuntui kerrankin sen verran hyvältä ja kevyeltä, niin päätin vetäistä kunnon VK -harjoituksen. Aikaa reittiin kului n.48:30 ja sillä ajalla olisi kisassa saanut sijan 15. Tuuli sentään piti perheen mainetta yllä ja juoksi hienosti maratonin aikaan 4:09:58.

Sunnuntai oli sitten kaikkea muuta kuin hieno päivä. Pitkä lenkki oli täyttä tuskaa. Vasen pohje oli aivan jumissa, sykkeet vauhtiin nähden korkealla ja kaiken lisäksi jo parempaan suuntaan mennyt akillesjännevaivakin alkoi taas tuntumaan matkan edetessä. 25 km tuli juostua, mutta se ei välttämättä oli ihan järkevä veto.

Viikolla tehdyt pari työmatkajuoksua sekä lauantain Jyväskylän lenkki antoi jo toivoa, että AJ -vaiva olisi ohi. Pohkeet tosin on ollut koko viikon kipeät ja vasen pohje täysin jumissa, mutta olen kuvitellut, että ne johtivat siitä, että olen käyttänyt lisäkorkoja pohjallisten alla kantapään kohdalla sekä siitä, että maanantaina pohkeita hierottiin aika kovalla kädellä ja ne vähän kipeytyivät siitä. En siis antanut pohjevaivojen haitata menemistä. Lauantaina ja sunnuntaina kokeilin juoksua ilman lisäkorkoja, mutta olikohan se virhe ja akilleet kipeytyivät siitä syystä uudelleen.

Keskiviikkona tuli käytyä pitkästä aikaa iltarasteilla. Edellisestä “single-suunnistuksesta” olikin kulunut aikaa yli 5 viikkoa. Ihmeen mukavalta tuntui taas suunnistuskin vaikka pieniä motivaatio-ongelmia suunnistuksen suhteen on viimeaikoina ollutkin. Mutta onneksi sain raahattua itseni vuoden toiseksiviimeisille Nokirasteille. Sijoituskin oli ihan hyvä, sillä vitosen lenkiltä tuli kärkitulos.

Keskiviikkona minä sain myös uudet tukipohjalliset. Muutama lenkki niillä on nyt tullut mentyä ja hyviltä tuntuvat.

Viikon harjoitukset:
Ma: ap. punttisali 1h, ip. pyöräily 21 km
Ti: ap. pyöräily 16 km, ip. juoksu 16.1 km
Ke: ip. pyöräily 18 km, suunnistus 6 km
To: ap. pyöräily 14 km, punttisali 1 h, ip. juoksu 16.2 km
La: juoksu 15.1 km
Su: juoksu 25.2 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *