Huumori kaukana

Viikko 16/2024 (15.-21.4.2024)

Tästä viikosta on kauhean vaikea löytää mitään positiivista, tai ainakin negatiivista on paljon helpompo löytää. Ensinnäkin jos aloitetaan säästä. No, maanantai oli vielä ihan mukavan lämmin päivä, mutta sitten alettiin valumaan lähemmäsksi nollaa, ja loppuviikosta öisin mentiin pakkaselle. Pidempiä pyörälenkkejä ulkona ei viitsinyt lämpöjen vuoksi edes harkita, ja kun sisäpyöräilykausikin meni viikko sitten tauolle, niin kunnon pyörätreenejä ei tullut tällä viikolla tehtyä. Lauantaina saatiin sitten taas jokunen sentti uutta pakkaslunta, ja kun yötä päivää oltiin pakkasella, niin viikonlopun jäljiltä maisemat jäivät valkoisiksi. Perjantaina sai aloittaa myös uudelleen takan lämmityskaudenkin.

Kurjan sään lisäksi kurjuutta lisäsi tiistain juoksulenkin jälkeen iskenyt selkäkramppi, ja illan sulkapallossa selkä otti itseensä vielä enemmän. Keskiviikko kävin noin puolen vuoden tauon jälkeen taas uimassa Tesoman uimahallissa ja vasen olkapää kipuili koko uinnin ajan käsivedon yhteydessä, ja tämän jälkeen olkapää on ollut normaaliakin kipeämpi. Viikonlopun juoksulenkeillä sitten puolestaan etenkin oikean jalan lähentäjä ja lonkanseutu ovat kipuilleen normaalia enemmän. Selkä sentään on antanut juosta, mutta voi olla että nuo muut vaivat johtuvat selästä. Lauantaina oli muutenkin sellaisia tuntemuksia, että olisiko sitä tulossa kipeäksi. En lääkinnyt itseäni sen kummemmin, vaan ajattelin, että jos on kipeäksi tulossa, niin nyt olisi vielä aikaa sairastaa tauti pois ennen etelän reissua. Sunnuntaina tosin ei ollut enää tuntemuksia sairaudesta.

Maanantaina pyörällä toimistolla ja illalla tunnin kotisalitreeni.

Tiistai oli viikon ainoa kotikonttoripäivä. Aamupäivällä kävin juoksemassa reilun 11 kilometrin VK-lenkin 4.15 min/km keskivauhdilla. Ihan ok kulki, vaikka vähän viileää olikin, kolme astetta lämmintä. Heti juoksun jälkeen selkä vähän kramppasi pienessä kumarrusliikkeessä ja illan suolkapallonelurissa selkä kipytyi enemmän. Sulkapallot loppuivat nyt tältäkaudelta, ei selän vuoksi vaan koska vakiovuoromme päättyi tähän tiistaihin. Pelit sujuivat ihan ok, vaikka selkää pitikin vähän varoa.

Keskiviikkona työmatkapyöräilyt sekä töiden jälkeen Tesoman uimahallissa vapaauintia pullarin kanssa 2100m verran. Aikaa kului reilu 50 minuuttia. Melko ruuhkaista altaassa oli. Vasen olkapää tosiaan kipuili joka käsivedolla, joten uimaan ei varmaankaan ihan heti kannata uudelleen mennä.

Torstaina ja perjantaina oli työmatkapyöräilyt ja perjantaina lisäksi tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina iltapäivällä kävin juoksemassa reilun 14 kilometrin lenkin 4:42 min/km keskivauhdilla. Reitti kulki Leppiojankadun, Teivon ja Haukiluoman kautta. Pakkasta oli asteen verran ja alusta oli osittain luminen. Enkä puolet matkasta oli sulaa. Jalassa oli Asicsen Trabuco, joka piti suht hyvin lumisilla pätkillä, mutta asfaltilla sillä oli vähän tympeä juosta, kun maastokuvio kopisi sen verran kovin. Meno ei ollut muutenkaan kovin letkeän tuntuista, kankeaa ja vähän väsynyttäkin.

Sunnuntaina aamupäivällä oli aste-pari pakkasen puolella ja koilisesta puhalsi kylmä viima. Aurinko kuitenkin paisteli melko mukavasti ja sen verran lämpimästi, että valtaosa reitin kevlistä oli sulanut ja jopa kuivat, mutta jokun luminenkin pätkä reitiltä löytyi. Adidaksen Boston kuitenkin piti ihan hyvin näillä pienillä lumipätkilläkin. Matkaa kertyi 21,4 kilometriä ja aikaa kului 1:50, eli keskari oli 5:09 min/km ja keskisyke oli ihan ok vauhtiin nähden 120 bpm. Eiliseen tapaan tälläki reissulla pakarat ja lähentäjät jumittelivat ja kipuilivat jonkin verran, muuten meno oli ihan kevyen ja rennon oloista.

Vaikka pyöräilyt jäivätkin tällä viikolla työmatkapolkemisiin, niin vähän tuli pyörien kanssa kuitenkin rassattua. Toisella yrittämällä löysin sopivan työkalun maatiepyörän jarrulevyn lukkorenkaan kiristämiiseen. Nyt kun sain sen kiristettyä oikeaan momenttiin, niin toivottavasti se pysyy kiinni, eikä aukea enää kesken ajojen. Maastopyörästä vaihdoin nastarenkaan pois, vaikka tulevan viikon sääennuste ei kauheasti kesänakkeja suosikkaan. Graveliin virittelin uuden takaritsin ja siihen pyörälaukut. Nämä kesän toivottavasti tulevia pyöräreissuja silmälläpitäen. TT-pyörään vaihdoin takapakan. Pakka ei ollut uusi, vaan maantipyörästä ylimääräiseksi jäänyt pakka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *