Koeajolla

Viikko 15/2024 (8. – 14.4.2024)

Kevät eteni isommilla askeleilla tämän viikon aikana. Kotona on takapiha ja imeytyskenttä vielä ihan lumessa, mutta muuten alkaa olemaan jo sulaa, ja Sisullakin on siis enemmän pyörimismahdollisuuksia. Yöpakkasiakaan ei ole enää ollut, päivällä ollaan oltu yli kymmenenkin plussassa ja kun vettäkin on parina päivänä sadellut, niin lumen väheneminen on ollut tehokasta.

Maanantaina oli kevään ensimmäinen kesärengaspäivä pyöräilyssä. Plussaa oli pari astetta, mutta tienpinnat olivat kuitenkin paikoin aika liukkaat. Itsellänikin oli takarenkaan pidon kanssa haasteita, ja muutamaan otteeseen takapää meinasikin lähteä alta. Illalla olikin sitten jo 11 astetta plussaa, joten liukkaudesta ei ollut enää pelkoa. Myös kaikki työmatkani kevlit on putsattu sepelistä, joten renkaiden ehjänäpysyminen parani huomattavasti. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina olin perinteiseen tapaan kotikonttorilla. Aamupäivällä kävin juoksemassa Nokian Välimaan vajaan 11 kilometrin lenkin VK1-vauhdilla. Bostoni oli alla, joten juoksukin rullasi vähän paremmin. Keskivauhti oli 4:22 min/km ja -syke 142bpm. Ihan ok kulki. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Jälleen oli uusi tuttavuus vahvuudessa ja sitä myöden pelin luonnekin vähän muuttui. Hyvät pelit joka tapauksessa.

Keskiviikkoaamusta tein myös juoksulenkin kotikonttorilta käsin Kynnyssykkeillä yritin mennä, mutta lopussa ne pääsi karkaamaan vähän liian korkealle. Vauhti oli 4:34 min/km ja syke 136 bpm. Ihan kevyesti ei kulkenut, mutta ei mitään tuskaakaan. Iltapäivällä kävin Karhulla puolentoistatunnin hieronnassa.

Torstaina oli jälleen toimistopäivä, ja pyörällä liikenteessä. Illalla poljin Rouvyssä tunti 22 192W keskiteholla. Scotlannin maastoissa tuli ajeltua ja yksi reipas nousu oli matkan varrella. Sen vuoksi tehotkin nousi vähän korkeammalle.

Perjantaina piti käydä autolla toimistolla, kun oli hammaslääkärikäynti – reikiä 0. Illalla kävin tekemässä 35 kilometrin koelenkin talven projektini kanssa. Eli talvella olin vaihtanut Rosen maantiepyörääni Shimanon Ultegra Di2 -osasarjan ja nyt kävin sisäänajamassa pyörän ja testaamassa, että pysyykö se kasassa. Hyvin kaikki toimivat, sähkövaihteet napsu kohdilleen hienosti ja jarrutkin pelasi. Vaihtajanappien kanssa oli alkuun vähän hakemista, kun ovat sen verran pienet, että hanskojen kanssa niihin osuminen vaati pientä totuttelua. Koeajon jälkeen tein vielä puolen tunnin kotisalitreenin.

Rouvyn 14 päivän kokeilujakso päättyi lauantaina iltapäivällä, joten sitä ennen piti tehdä vielä yksi sisäpyörätreeni. Reitiksi valitsin 142 kilometrin Italian Gardan-järven kierroksen. Maisemat olivat kyllä paikoin ihan komeat, ja kun reitillä oli vain 800 nousumetriä, niin melko tasaiseksi reittiä voisi luonnehtia. Mukavasti 4,5 tuntia siinä meni Italian maisemia ja telkkarista hiihtoa katsellessa. Keskitehot olivat 165W. Saattaa olla hyvinkin mahdollista, että tämä oli kauden viimeinen sisäpyöräily. Sisäpyöräilykausi alkoi 7.10 ja päättyi näillä näkymin 13.4. Tuohon reiluun 6 kuukauteen pyöräilykertoja tuli 59, kilometrejä kertyi 3356 ja aikaa kului 112 tuntia.

Lähdin heti sunnuntaiaamusta juoksemaan viikon pitkistä. Lämpöä oli 6 astetta ja sumuista. Pitkissä kesäkamppeissa pääsi jo juoksemaan ja kun vettä ei satanut eikä tuulikaan haitannut, niin ihan hyvin tarkeni. Reittisuunnitelma eli matkan aikana ja loppujen lopuksi matkaa kertyi 30 kilometriä ja aikaa kului 2:38. Eli keskari oli 5:15 min/km ja keskisyke 123 bpm. Syke olisi voinut olla viisi pykälään alempi ja vauhti viisi sekunttia hitaampi, mutta muuten melko spekseihin lenkki meni. Lopussa alkoi vähän painamaan, etenkin kun ei ollut juomaa eikä energiaa mukana, mutta yllättävän hyvin jaksoi, eikä paikatkaan jumittanut kovin pahasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *