Takaisin trainerin selkään

Viikko 17/2024 (22.-28.4.2024)

Viikonloppuna on tullut laitettua osa talvikamppeista pyykkikoriin, sillä nyt on kova luotto siihen, että kevätkelit viimeinkin alkavat. Tämä viikko on vielä kärvistelty kylmissä ja lumisissakin keleissä. Talvi tuli ryminällä takaisin, mutta kesti vain pari päivää, ja kaikki viikolla tulleet lumet sulivat viikonloppuun mennessä.

Kylmien kelien vuoksi otin uudelleen trainerin käyttöön, tosin tein treenit Zwiftissä Tuulin tunnuksella, mutta sain kuitenkin sieltäkin datat itselleni.

Maanantaiaamusta oli seitsemän astetta pakkasta. Olin kuitenkin pyörällä töissä, vaikka pipoa ja pitkiä kalsareita sai taas pakata päälle. Iltapäivällä oli kuitenkin jo pari astetta plussaa, mutta hieman sateli jo lunta ja onasteli seuraavan päivän säätä. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Tiistain olin kotikonttorilla. Yön ja aamun aikana oli tullut vähän uutta lunta. Pakkasta oli pari astetta kun lähdin tekemään juoksulenkkiä. Parin sentin lumikerros ei haitannut laisinkaan menoa, vaan alusta oli mukavan pehmeä eikä Asicsen FujiRunnegade lipsunut laisinkaan. Matkaa kertyi 12,4 kilometriä ja aikaa kului vähän alle tunti. Kulku oli ihan OK. Illalla poljin taas pienen tauon jälkeen trainerilla. Vajaan kolmen tunnin polkaisu 171W:n keskitehoilla meni ihan mukavasti snookeria samalla seuratessa.

Myös keskiviikko oli kotikonttoripäivä. Illalla poljin puolentoista tunnin treenin vähän kovemmilla, 203W, keskitehoilla. Nyt sai keskittyä pyörittämiseen ihan kunnolla, jotta sai pidettyä painetta polkimella. Mutta ihan mukavasti tuon jaksoi polkea. Päälle vielä puolen tunnin kotisalitreeni.

Torstaina olin jälleen pyörällä toimistolla. Alkuviikon lumet olivat sulaneet jo pois ja kesäkumeilla ei ollut mitään ongelmaa. Aamupäivällä kävin Valmetilta juoksemassa 13.6 kilometrin lenkin arboretumin ja Koskikeskuksen kautta Tampella alueelle ja sieltä samaa reittiä takaisin. Aikaa kului vähän päälle tunti ja keskivauhti oli 4:36 min/km ja syke 136 bpm. Ihan mukavasti kulki. Kotiin polkiessa oli kolme astetta lämmintä ja vähän tihutti vettäkin.

Perjantaina myöskin pyörällä toimistolla. Aamulla oli asteen verran plussaa, mutta Ylöjärven päässä satoi räntää sen verran, että maa oli taas valkoinen. Kalkun jälkeen sade muutui vedeksi ja loppui vallan ennen Sarankulmaa. Illalla Tahmelan kautta kotiin. Lämpöä viitisen astetta.

Launtaina päivällä tuli lähdettyä melko extempore Häijääseen JPH Fysion järjestämään hölkkään. Tapahtuma oli pienimuotoinen ja lähtöviivalla olikin vain parisenkymmentä juoksijaa. Reitti kulki Tupurlanjärven ympäri vastapäivää. Ensimmäiset kaksi kilsaa mentiin asfaltilla jonka jälkeen siirryttiin hiekkatielle neljän kilometrin ajaksi. Sitten taas kaksi kilsaa asfaltti ja loput reilu neljä kilsaa hiekkatietä. Kokonaismatka oli 12,6 kilometriä. Nousumetrejä oli ihan rapsakasti n.160m, joka on tuolle matkalle ihan hyvä määrä. Ylä- ja alamäet olivat vielä melko jyrkkiä, joten nousuissa vauhti tippui aika lailla, mutta alamäissä ei meinannut jalat riittää. Keskivauhti oli 4:04 min/km ja loppuaika 51:28, joka riitti miesten sarjassa toiseen sijaan. Viivalla oli useita nuoria triathlonisteja, joten sijoitus oli ihan hyvä ja siitäkin sai tapella melko loppuun asti. Keli oli sinänsä hyvä kun lämpöä oli kuutisen astetta eikä tuuli kauheasti haitannut matkan tekoa. Mäet rassasi melko paljon, mutta ihan hyvin jaksoi pitää vauhtia loppuun asti.

Sunnuntaina jalat olivat vähän väsyneet ja kipeätkin lauantain juoksusta. Kisan kovissa alamäissä etureiden joutuivat koville ja siitä tulivat myös kipeiksi. Lähdin kuitenkin tekemään aamupäivällä pitkää PK lenkkiä juosten, kun lämpöä ei ollut vielä niin paljon että maantiepyörää olisi viitsinyt ottaa alle, ja sen verran hieno keli kuitenkin ettei sisälläkään viitsinyt pyöräillä. Juoksinkin vuoden ensimmäisen Siivikkala – Niemenranta -lenkkini. Matkaa kertyi 25,5 kilometriä ja aikaa kului 2:13, joten keskariksi muodostui 5:12 min/km ja keskisykkeeksi tuli 122 bpm. Ihan hyvä oli kulku eikä jaloissa kauheasti painanut, vaikka loppumatkasta alkoikin jumia tulemaankin takareisi-pakara -seudulle.

Nyt taitaa tulla parin viikon tauko blogi-päivitykseen, kun perjantaina pitäisi lähteä Mallorcalle pyöräilemään. Toivottavasti kilosoja kertyy kunnolla ja seuraavaan päivityksene jotain kerrottavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *