Kuppikauden päätöstä ja takatalvea

Viikko 14/2024 (1.-7.4.2024)

Sää- / kelikatsauksessa voi todeta, että viikko on ollut aika monivivahteinen. Maanantain vastaisena yönä ukkosti, salavat vain välkkyivät pimennysverhojen välistä. Lämpötiloissa on menty maanantain viidestä plussasta torstain vastaisen yö melkein kymmeneen pakkaseen. Tuulista on ollut ja perjantaina saatiin vaihteeksi jokunen sentti luntakin. Sunnuntaina puolestaan tuli vettä useampi milli.

Treenien puolesta viikkoon ei kertynyt kauheasti treenitunteja. Toisaalta tehokkaampia juoksukilometrejä tuli normaalia enemmän, mutta pidemmät treenit jäivät vähiin. Sisäpyöräilyssä siirryin Zwiftistä Roavyyn.

Maanantai oli vielä pääsiäispyhä, joten palkkatöitä ei tarvinnut tehdä. Suunnitelmissa oli kaataa vielä kevään viimeinen puu, mutta niitä kaatu sitten kuitenkin kolme kappaletta. Maanantai menikin sitämyöden pitkälti vielä puuhommissa, ja klapihommia riitti vielä viikonlopullekin. Maanantaina tuli kyllä tehtyä juoksulenkkikin. Tein 7 kilometrin reippaamman vedon, alkuun ja loppuun kaksi kilsaa verkkaa. Veto meni aikaan 27:50, eli napsun alle nelosen vauhtia. Ihan ok tuo meni, mutta eihän tuollainen treeni koskaan kivaa ole.

Tiistaina olin kotikonttorilla, jotta töiden jälkeen ehti taas sulkapalloneluriin Ylöjärven Liikuntakeskukseen. Aamupäivällä kävin juoksemassa 10,6 kilometrin rauhallisen lenkin. Lämpötila oli nollassa ja mmahan oli tullut kevyt valkoinen kerros. Vauhti oli 4:50 min/km ja keskisyke 125 bpm. Ihan ok kulki tuollainen vauhti. Illan sulkapalloissa Teroa tuurasi Santeri. Tiukkaa vääntöä jälleen kerran pelit olivat.

Keskiviikkona olinkin sitten taas pyörällä toimistolla. Pakkasta oli mennen tullen pari astetta. Kotiin päin poljin Tahmelan ja Tohlopin kautta. Illalla poljin Roavyssa vajaan puolentoista tunnin polkaisun Mallorcan maisemissa. Keskitehot olivat 166W. Roavy on muuten ihan ok treenialusta, mutta vaihteita joutuu vaihtamaan enemmän kuin Zwiftissä, ainakin noin kuimpuilevassa maastossa.

Torstai olikin täyslepopäivä. Jalat olivat sen verran väsyneet ja muutenkin olo vähän rikkinäinen, joten olin toimistolla ihan autolla. Illalla kylläkin tein kotona vähän aikaa klapihommia, mutta muuten otin kevyesti. Lepopäivä oli tarkoitettu lauantain TeivoCuppia silmälläpitäien.

Perjantaina olin taas pyörällä liikenteessa, kun kävin toimistolla. Aamulla oli neljä astetta pakkasta, kuivaa ja reipas itätuuli. Päivällä alkanut lumisade jatkui iltaan asti. Lumi tuli reippaan tuulen kera, joten pyöräteille lunta ei kauheasti kertynyt, jokunen sentti kuitenkin. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Lauantaina oli kauden viimeinen TeivoCupin osakilpailu. Yöllä oli ollut pakkasta ja starttihetkelläkin lämpö oli nollassa, joten edellisen päivän lumisateet eivät olleet sulaneet joten alusta oli luminen. Nastaria en laittanut jalkaani, mutta karkeakuvioisen kengän kuitenkin. Alunperin ajattelin, että viimeisessä osakilpailussa voisi saada 18-alkuisen ajan, mutta nyt kun alusta oli luminen, niin olin suht tyytyväinen 19:30 aikaani. Melkein koko matkan aikana ei ollut edessä eikä takana ihan kiinni ketään, joten viimeinen puristus jäi juoksusta. Meno oli kuitenkin ihan riittävän hapokasta näinkin. Tuolla ajalla sijoitun M50-sarjassa jälleen ykköseksi, eli ihan kelvollinen kuppikauden päätös kuitenkin. Päivällä päätin myös tämän kauden klapihommat, joten kirveeseen ei varmaankaan tarvi klapien merkeissä taas vähän aikaan koskea. Illalla polkaisin vielä Roavyssä reilun tunnin lenkin 177W:n tehoilla, Mallorcan maisemissa tietenkin.

Kuva TeivoCup

Sunnuntaille oli ennustettu vesisateita. Sisun kanssa saimme kuitenkin tehtyä kahden tunnin lenkin ihan kuivana, ja heti sen päälle juoksulenkkikin alkoi ihan sateettomana. Kymmenen kilometrin kohdilla alkoi kuitenkin satelemaan ja sitä sitten tulikin melkein tunnin ajan, ja kovan etelätuulen kera. Paikoin tuli melko kylmäkin, mutta onneksi loppumatkasta sade loppui ja käännyin myös myötätuuleen, joten ihan hypotermiaan ei tarvinnut vaipua. Reitti kulki Leppiojankadun kautta Teivoon, sieltä Siivikkalaan, Lielahteen, Epilään ja Tohlopin kautta Tesomalle ja Haukiluoman kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi 27 kilometriä ja aikaa kului 2:20. Keskari oli 5:12 min/km ja keskisyke 119 bpm. Alusta oli paikoin vielä luminen/ jäinen ja sitä myöden kesäkengälleni liukas. Siihen nähden vauhti/keskisyke oli ihan ok. Loppumatkasta alkoi vähän lähentäjissä tuntumaan. Varmaankin kylmä keli ja liukkauden varominen aiheutti tuota vaivaa. Sunnuntaina vaihdoin myös graveliin kesärenkaat. Toivottavasti pysyy ehjinä, sillä kaikkia sepeleitä ei ole vielä harjattu työmatkaraitiltäni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *