Säijä-kauden avaus

Viikko 13/2024 (25.-31.3.2024)

No nyt on alkanut tuntumaan jo keväisemmältä. Plussa-asteet on sulattanut jopa jo kotitien sellaiseen kuntoon, että sulalla alustalla pääsee pyörätielle asti. Jonkin verran kevään tuloa on tosin pitänyt A:lla avittaa, mutta nyt on siitäkin otettu lumiketjut ja puskulevy pois odottamaan ensi talvea.

Etenkin pääsiäisvapailla oli mukavan lämpimiä kelejä. Huoltovarmuushommia on tullut tehtyä joka päivä, ja klapia onkin tullut ihan mukavasti. Alkaa kaadot olemaan tehty tältä keväältä.

Maanantaina ei vielä päästy plussan puolelle, mutta eipä juuri pakkastakaan ollut. Työmatkat pyörällä, ja illalla tunti kotisalia.

Sulkapallovuorot peruuntuivat tiistailta, joten kävin poikkeuksellisesti tiistaina pyörällä konttorilla. Illalla poljin sisätrainerilla Alpe du Zwift -nousun. Ensimmäisen kerran pääsin sen alle tuntiin (muutaman sekunnin alle). Parhaan 20 minuutin tehot olivat 243W ja tunnin keskitehot olivat 236W.

Keskiviikkona olin kotikonttorilla. Töiden jälkeen kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin, 13,6 kilometriä. Lämpöä oli kolme astetta ja alusta pääosin jo sula. Niillä kohdin, joissa oli lumista/jäistä, siirryin ajotien puolelle, sillä jalassa oli jälleen lipsuvat Nimbukset, eikä ne salli yhtään liukasta alustaa. Juoksin rentoa vauhtia, eli pikkaisen yritin vauhtia himmata. Vauhti oli 4:56 min/km ja keskisyke 125 bpm. Juoksu kulki ihan ok.

Torstaina olin jälleen pyörällä konttorilla. Iltapäivästä lämpö nousi jo lähemmäs kymppiä ja aurinko paisteli, joten lähdin extempore töistä kotiin Säijän kautta, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Lempäälän pyörätiet olivat vielä tosi kovassa sepelissä, mutta rengas onneksi kesti. Alla oli siis edelleen nastarengas ja etenkin Säijän asfalteilla rapinan kuunteleminen oli melko tympeetä. Matkaa kertyi 52,6 kilometriä ja aikaa kului hieman päälle kaksi tuntia. Vauhti ei ollut siis kovin kummoista, mutta nastarenkaisella gravelilla se ei kovin ihmeellinen voinut ollakaan.

Pitkänperjantain aamuna poljin Zwiftin ramp-testin. Hieman arvellutti, miten testi sujuu, kun edellisenä päivänä olin polkenut vähän pidemmän ulkopyöräilyn. Jalka oli kuitenkin ihan hyvin tuntuinen, ja 360W:n minuutin jaksoin polkea kokonaan ja muutaman sekunnin vielä 380W:n puolellakin. FTP-arvo nousi watilla, ollen nyt 273W. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Lauantaiaamusta juoksin 27,4 kilometrin lenkin Nokian, Epilän, Teivon ja Haukiluoman kautta. Aikaa kului 2:26, eli keskivauhdiksi tuli 5:20 min/km ja keskisykkeeksi 119 bpm. Nyt sain pidettyä vauhdin riittävän alhaalla alusta asti ja sen vuoksi sykekin pysyi hallinnassa. Lämpöä oli muutama aste. Alusta oli sula ja aika paljon jo harjattu sepeleistakin puhtaaksi, ja sellaisia pätkiä oli ilo köpötellä. Illalla kokeilin vielä itselleni uutta sisäpyöräilyohjelmaan, Rouvya. Suurin ero Zwiftiin on, että siinä pyöräillään aidoilla reiteillä. Laitan varmaankin Zwiftin nyt kesätauolle ja poljen pari viikkoa tuota uutta ohjelmaa, kun sen saa 14 pv:ksi ilmaiseen kokeiluun. Illalla poljin kokeeksi 20 minuutin reitin 162W keskiteholla.

Sunnuntaina poljin vielä Zwiftissä pitkän polkaisun. Aikaa kului hieman päälle neljä tuntia ja matkaa kertyi 124 km. Keskitehot olivat 171 wattia. Alkuun jalka oli vähän väsyneen oloinen, mutta ihan hyvin jaksoi kelata. Reenin aikana tuli katsottua Reinikais-maratonin viisi ensimmäistä jaksoa, joten aika kului mukavasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *