Jälleen vetojen makuun

Viikko 12/2024 (18.-24.3.2024)

Aika mitäänsanomaton viikko. Mitä tällä viikolla oikein tapahtu… ei oikein mitään. Treeneissä perusmättöä, kevät toisaalta tulee toisaalta ei. Yksi puu tuli kaadettua ja tehtyä klapeiksi. Kiinan snookerkisaakin tuli vähän seurattu, kun tuli ihan ihmisten aikaan eikä tarvinnut valvoa yötä myöden. Ainoa oudompi homma viikolla oli, että Sisun häntä katkesi ja hännästä piti amputoida kymmenisen senttiä pois. Toivottavasti häntä tulee kuntoon eikä jätkä jää huumekoukkuun, sen verran kovia droppeja joutuu syömään.

Maanantaina kävin töissä pyörällä vaikka aamu olikin kylmä. Lähtiessä oli kymmenen astetta pakkasta, mutta Rantaperkiössä oli havaintoaseman mukaan 15.6 astetta pakkasta, ja sen jotenkin huomasikin. Kotiin pääsi nollakelissä, joten vähän piti vaatetusta vähentää. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaiaamusta oli myös kylmää ja edellisen viikon tapaan tein aamulla harjoitusohjelman mukaisen sisäpyörätreenin. Tunti tuli veivattua 181W keskitehoilla. Illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria vakioporukalla. Tasapaksua peliä.

Keskiviikkona oli tiistain tapaan kotikonttoripäivä. Töiden jälkeen kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin, vähän reilu 13 kilometriä. Alkupuolikas oli melko sulaa, mutta lopussa oli vielä jäätikköosuuksia. Lenkin aikana tein neljä n. 500 m vähän reippaampaa vetoa, sen mukaan miten sulaa pätkää oli. Vedot olivat aika raskaan oloisia, eli pitkä on vielä matkaa hyvään vk-kuntoon. Aikaa kului melko tarkka tunti, eli keskari oli 4:34 min/km, keskisyke oli 138 bpm. Illalla oli pitkästä aikka hieronta, ja pitkä väli kyllä tuntui. Puoleentoista tunnin aikana löytyi monta mukavaa kohtaa.

Torstaina taas pyörällä konttorilla. Aamulla sateli räntärättejä ja maahankin oli kertynyt sentin verran. Illalla sateli vähän vesitihkua. Illalla poljin vielä harjoitusohjelman mukaisen reilun tunnin sisäpolkaisun 188W keskitehoilla.

Perjantaina ohjelmassa ei ollut kuin työmatkapyöräilyt. Aamulla lämpö oli nollassa, iltapäivällä vähän plussan puolella ja sateli vesitihkua.

Launtai olikin sitten aktiivinen päivä. Aamulla kävin ensin juoksemassa Leppiojankadulla 400m vetoja. Vetoja tein 8 kappaletta ja ne menivät 1:21 – 1:25 min haarukkaan. Palautukset olivat suurin piirtein saman mittaisia kuin vedot ja ne tein kävellen. Alkuun ja loppuun n. 3 km verkkaa, eli matkaa kertyi yhteensä 10.6 kilometriä. Juoksun päälle kaadoin yhden isohkon lepän imeytyskentän reunasta. Sain sen myös melkein kokonaan klapeiksi asti. Iltapäivällä poljin pitkän sisäpyöräilyn samalla kun katsoin snookerin semifinaalia. Aikaa kului vähän vajaat 4 tuntia, keskitehot olivat 162W ja matkaa kertyi 120 km, nousumetrejä oli vähän päälle tonnin verran.

Sunnuntaina aamupäivällä lähdin tekemään pitkää juoksulenkkiä. Jalkaan laitoin Asicsen Nimbukset, eli ihan sliksit kesäkengät. Onneksi 95% reitistä oli jo sulaa, sillä se 5% reitistä, joka oli jäisempää, niin kenkä ei pitänyt laisinkaan. Lämpöä oli asteen verran. Reitti kulki Leppiojankadun kautta Avantin ohi ja sieltä Elovainion kautta Siltatielle ja Haavistolle. Loppumatka kulki Ylöjärven keskustan kautta Teivoon ja sieltä Tesoman kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi 26.6 kilometriä ja aikaa kului 2:17, eli keskariksi tuli 5:09 min/km. Keskisyke oli 122 bpm, joka oli vähän turhan korkea, mutta vauhtikin olisi saanut olla 5-10 sek/km hitaampi. Ihan ok jaksoi juosta, vaikka lauantai olikin melko rankka päivä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *