A-hommia

Viikko 11/2024 (11.-17.3.2024)

Joka vuosi tähän aikaan on saanut todeta, että “kevät keikkuen tulevi”, ja melkoista keikutusta ollaan tälläkin viikolla nähty. Alkuviikosta oli kylmiä yöitä, vaikka päivällä mentiinkin jokunen aste plussan puolelle. Puolesta viikosta oltiin plussalla jokunen päivä yötä päivää, kunnes lauantai-iltana taas siirryttiin pakkasen puolelle. Loppuviikosta saatiin myös aika paljon vettä, mutta sitten la-su -yönä tuli taas kymmenisen sentti uutta pakkaslunta.

Sen verran kotitie ehti näillä keleillä pehmeämään, että sain lykittyä A:lla jonkinnäköisen hiekkauran melkein koko tieosuudelle, kunnes sunnuntaina sitten sai lykkiä taas lunta jo sulaltakin osalta. Tien osalta tilanne on kuitenkin ihan ok, kun se ei ole enää peilijäässä ja Sisun kanssa pääsee siinä kulkemaan melko turvallisesti.

Maanantaiaamuna konttorille polkiessa oli 8 astetta pakkasta, mutta illalla olitiin pari astetta plussan puolella. Illalla lisäksi tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina oli kotikonttoripäivä, ja kun aamupäivällä oli pihalla sen verran kylmä, niin vaihdoin juoksulenkin sisäpyörätreeniin. Tunnin verran poljin ohjelmaa 187W -keskiteholla. Illalla puolitoistatuntia sulkapalloa. Vielä oli vähän veto pois edellisen viikon nuhailusta ja vähän tuntui, että liikaa liian kovaa liikuntaa tähän kohtaa toipumista.

Keskiviikkoaamunakin oli 8 astetta pakkasta konttorille polkiessa, mutta takaisin päin pääsi polkemaan taas plussan puolella. Illalla kävin vielä juoksemassa Nokian paloasemanlenkin. 14 kilometrin lenkkiin kului aikaa 1:06, eli keskari oli 4:43 min/km. Keskisyke oli suht ok, 134 bpm, vauhtiin ja alustaan nähden. Ihan sula reitti ei vielä ollut, mutta nastatonkin kenkä piti melko hyvin. Meno kyllä oli vielä väsyneen oloista.

Torstaina olin taas kotikonttorilla. Aamupäivällä juoksin 11 kilometrin VK-treenin samalla kun kävin hakemassa auton Tesoman rautatiepysäkiltä. Keskari oli 4:26 min/km ja keskisyke 145 bpm. Raskaan puoleista menoa, mutta tulipahan tehtyä vähän reippaampi veto taas. Ilta menikin sitten osaston juhlissa Tuulensuu Palatsissa. Oli tarjolla ruokaa, juomaa, taikuria ja trubaduuria. Kotiin kuitenkin ihan ajoissa.

Perjantaina taas pyörällä konttorilla. Edellisen illan vesisateet ja plussa-asteet olivat saaneet pyörätiet jo melko hyvin suliksi. Muutamissa kohdissa oli vielä vähän sohojoa/jäätä ja isoja vesilammikoitakin oli tarjolla, mutta pääosin on jo sulaa. Illalla kotona tein vielä tunnin salitreenin.

Lauantai oli jälleen sadepäivä ja välillä vettä loikotti ihan huolella. Illalla sade muuttui rännäksi ja sitten lumeksi. Aamupäivällä poljin sisä-traineria neljän tunnin verran 165W:n keskiteholla. Jalka oli vähän väsynyt, mutta muuten jaksoi ihan mukavasti kelailla. Matkaa keryi 125 kilometriä.

Sunnuntaiaamuna mietitytti pitkälle juoksulenkille lähtö, kun lunta oli satanut yöllä kymmenisen senttiä ja aamun koiralenkin aikoihin kevlit oli vielä auraamatta. Lähdin kuitenkin köpöttelemään. Paikoin sai tarpoa umpihangessa, mutta Kolmenkulman ABC:n jälkeen alkoi auratut pätkät ja niitä riitti melkein koko loppumatkan – ainakin kun meni vain aurattuja pitkin. Kiersin Nokian keskustan kautta Epilään ja sieltä Lielahden kautta Haukiluomaan ja takaisin kotiin. Matkaa kertyi 25,7 kilometriä ja aikaa kului 2:12, eli keskari oli 5:08 min/km. Vähän turhan kovaa tuli mentyä tuohon keliin, ja 127 bpm:n keskisykekin sen kertoi. Alusta oli paikoin lipsuva, kun nastaria ei ollut jalassa. Kova koilistuuli myös hidasti kaiken muun lisäksi menoa. Jalatkaan eivät olleen ihan tuoreimmillaan, mutta tulipahan pitkä lenkki tehtyä, vaikka etukäteen lyhyempää suunnittelinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *