Räkätautia

Viikko 10/2024 (4.-10.3.2024)

Vaihteeksi vähän kylmempi viikko. Kevät ei juuri edennyt, vaikka aurinkoista olikin. Alkuviikosta lämmöt olivat vielä nollan tuntumassa, mutta loppuviikosta, etenkin öisin, mentiin 6-7 pakkasasteen paikkeille. Kylmistä keleistä ei tarvinnut tosin juurikaan kärsiä, sillä yli puolet viikosta meni sisätiloissa, kun jo edellisenä viikonloppuna alkaneet penet taudin oireet realisoituivat viikon puolivälissä. Tiistain sulkapallojen jälkeen oli jo melko vetämätön olo ja keskiviikkona meni sitten röörit tukkoon. Torstai-iltana oli pientä lämpöä, mutta perjantaina alkoi vointi jo parantumaan, vaikka räkä vielä lensikin. Lauantai olikin sitten jo melko hyvä päivä, ja sunnuntaina uskalsi tehdä jo vähän lenkkiäkin.

Maanantaina tuntui olo vielä ihan hyvältä ja kävinkin pyörällä töissä, ja illalla tein tunnin kotisalitreenin.

Tiistaina olin perinteiseen tapaan kotikonttorilla, aamupäivällä kävin juoksemassa 11 kilometrin lenkin 4:29 min/km:n vauhdilla. Melko hyvin kulki, vaikka alusta olikin pääosin jäistä tai jääskröpöä. Tosin jonkin verran oli myös sulaa. Nastaton lenkkari piti aika hyvin. Illalla puolentoista tunnin sulkapallonelurit sujuivat myös vielä ihan ok.

Ke, to, pe ja la olivat lepopäiviä treenien osalta. To ja pe -työpäivät olivat myös vähän lyhennettyjä. Keskiviikolta piti perua hieronta eikä lauantaina ollut järkeä lähteä TeivoCupiin. Lauantaina lähdimme Turkuun teatteriin ja yö oltiin Ruissalon kylpylässä.

Sunnuntainaaamulla päätin lähteä kokeilemaan, joko sitä juoksemaan kykenisi. Alku oli kaikin puolin melko vaikeaa, mutta pikku hiljaa alkoi juoksu kulkemaan. Ruissalon pyörätiet ja pääpolut olivat jo melko hyvin sulat, mutta jossain kohtaa oli vielä jäistä. Kylpylältä juoksin pyörätietä pitkin kansanpuistoon ja sieltä maastopolkuja pitkin takaisin. Kylpylältä kävin vielä juoksemassa Saaronniemen polkuja ristiinrastiin. Matkaa kertyi tasan 15 kilometriä ja aikaa kului 1:15, eli vetosen vauhtia tuli mentyä. Lenkin aikaan pakkasta oli 6-7 astetta ja aurinko paisteli komeasti, joten keleissäkään ei ollut mitään valittamista. Lenkin päälle kylpylään saunaan, avantoon ja porealtaaseen, sekä hotelliaamiaiselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *