Sohjovemputusta

Viikko 9/2024 (26.2. – 3.3.2024)

Sääkatsauksessa voi todeta, että lauhaa on ollut. Pääasiassa ollaan oltu plussan puolella, mutta parina yönä ollaan käyty vähän pakkasella. Tämä on tarkoittanut sitä, että lumi on mennyt pehmeäksi ja kevyenliikenteenväylät sohjoisiksi. Ja kun auramiehet eivät ole pysyneet tässä ihan mukana, niin pyöräilykelit ovat olleen paikoin surkeat. Mutta liukasta ei enää onneksi ole ollut.

Konttorilla kävin pyörällä neljänä päivänä ja etenkin ma-ti oli melko rankkoja pyöräilypäiviä kun sohjossa sai vemputtaa ihan huolella. Keskiviikkona onneksi alkoi olemaan jo kevlit aurattu siihen malliin, että meno alkoi helpottumaan.

Maanantaina pyörällä konttorilla. Asteen-pari oltiin plussan puolella. Illalla tunti kotisalitreeniä.

Tiistai oli varmaan viikon heikoin pyöräilypäivä. Etenkin kotiin päin sai paikoin vääntää ihan huolella eteenpäin. Tästä syystä illalle suunniteltu tehopainotteinen pyörätreeni jäi kesken, kun ei vaan jaksanut. Puoli tuntia tein tehotreeniä 188W keskiteholla. Sitten aloitin toisen treenin, joka oli palauttava ja kandenssipainotteinen, keskiteho 132W. Tämäkin kesti puolisen tuntia. Illan sulkapallot oli peruttu, kun talviloman vuoksi ei saatu porukkaa kasaan.

Keskiviikkona oli jo ihan hyvä työmatkapyöräilykeli, sillä kadut oli ajettu paremmin, ja kun oltiin asteen pakkasen puolella, niin alustakin oli vähän kovempi. Illalla kävin juoksemassa vielä tunnin / 12,7 kilometrin lenkin. Pakkasta oli edelleen asteen verran ja alusta oli jääskröpöinen. Alkuun meno oli melko väsyneen oloista, mutta meno alkoi pikkuhiljaa maistumaan paremmalle ja loppujen lopuksi lenkistä mudostui ihan hyvä.

Torstaina ohjelmassa ei ollut kuin työmatkapyöräilyt. Otin tämän päivän kevyemmin, kun ajattelin jo passailla lauantain TeivoCuppiin (jonka viikolla eteenpäin siirtymisen huomasin seuraavana päivänä).

Perjantaina oli viikon ainoa kotikonttoripäivä. Töiden jälkeen pukkailin pari tuntia tien penkkoja kauemmaksi, ja illalla tein tunnin kotisalitreenin.

Lauantaina käytiin tekemässä ReAn:n kanssa vähän pidempi juoksulenkki. Asteen-pari oltiin taas oltiin plussan puolella. Valitsin tällä kertaa jalkaani Asicsen Trabucot, jotka osottautuivatkin sohjoisella ja skröpöisellä alustalla ihan hyväksi valinnaksi. Ja kun osan matkasta pääsi juoksemaan vielä sulalla alustalla, niin ei tarvinnut nastojen ropinaakaan kuunnella. Alkuun kiersimme Nokian paloaseman kautta Nokian keskustaan ja sieltä Vihnusjärven ja Kalkun kautta Epilään. Lielahdessa päätimme käydä katsomassa vielä TeivoCupin reitin ja kietää sitten vielä Ylöjärven keskustankin kautta, joten matkaa kertyi ihan mukavat n. 32 kilometriä. Aikaa kului 2:50, eli keskari oli 5:21 min/km ja keskisyke 125 bpm. Rauhallisemmin olisi voinut noin pitkän lenkin mennä, mutta matkan pituus tuli yllättäen eteen. Etenkin viimeisillä kilometreillä alkoi meno jo painamaan ja pakaraseutua jumittamaan, mutta tulipahan juostua vuoden ensimmäinen yli kolmekymppinen jo tässä vaiheessa vuotta.

Sunnuntaina jalat olivat vielä jonkin verran väsyneen oloiset, mutta poljin kuitenkin pitkän sisäpyörätreenin samalla kun katsoin Vasa Lopet -hiihtoa. Aikaa kului 4:15 ja matkaa kertyi 125 km. Keskisyke oli mukavan alhainen 117 bpm, mutta eipä keskitehotkaan nousseet kuin 145W:iin. Yksi keskeytys treenin aikana tuli, kun tehopolkimista loppui virta ja jouduin säätämään vähän laitteita, jotta matka pääsisi jatkumaan. Treeni kuitenkin jatkui minuutin tauon ja kiroilun jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *