Ice Age 2

Viikko 8/2024 (19. – 25.2.2024)

Kevään merkkejä alkaa olla jo ilmassa, vaikka vielä ollaankin vahvasti talven puolella. Jälleen on ollut monipuolisia kelejä tarjolla. Lunta on tullut, jäälle on menty ja sohjolle astikin vielä päästiin. Alkuviikko oltiin vielä pikku-pakkasella, mutta loppuviikosta siirryttiin ympärivuorokautiseen plussasäähän.

Jälleen on ollut snooker-viikko. Myöhään ei tullut pelejä katsottua kuin viikonloppuna. Ensi viikolla ei onneksi tarvitse pelejä seurata, vaan voi siirtyä nukkumaanmenoissa normiaikaan.

Maanantaina oli väsypäivä. Illalla aloitin jo kotisalitreenin, mutta jätin heti kesken ja siirryin sohvan puolelle. Konttorilla kyllä kävin pyörällä. Pari astetta oli pakkasta koko päivän ja alusta ihan hyvässä pyöräilykunnossa.

Tiistai oli kotikonttoripäivä. Aamupäivällä kävin tekemässä 11 kilometrin juoksulenkin 4:42 min/km vauhdilla. Alusta oli melkoista jääskröpöä ja sen päälle oli tullut vielä inanen uutta lunta, mutta ihan hyvin pääsi menemään. Sykkeet kyllä oli vauhtiin nähden korkealla, mutta muuten meno oli ihan OK:n oloista. Illalla oli normiporukalla sulkapallonelurit. Ihan hyvin taas pelit sujuivat.

Keskiviikko oli myös kotikonttoripäivä. Illalla poljin ensin noin 70 minuutin ohjelmanmukaisen sisäpyöräilytreenin Zwiftissä. Ohjelmassa oli taas vähän pidempiä vetopätkiä ja keskitehot nousivatkin 191W:iin. Maanantain lusmuilun vuoksi tein pyöräilyn päälle vielä kolmen vartin salitreenin.

Torstain vastaisena yönä oli satanut 5-10 senttiä nuoskalunta. Ikuri-Kalkku -akselilla ei oltu pyöräteitä aurattu, mutta onneksi pääsin polkemaan melko paljon ajotiellä. Mustanvuoren jälkeen kevyenliikenteenväylät olikin sitten jo aurattu ja matka eteni jälleen joutuisasti. Illalla kotona kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin. Matkaa kertyi vähän vajaa 14 kilometriä ja aikaa kului 1:06, eli keskari oli 4:50 min/km. Lämpöä oli pari astetta, alusta vaihteli paljon – oli lunta, jäätä, sohjoa tai vettä. Ihan hyvin kulki, sykkeet kylläkin edelleen korkealla.

Perjantaina oli jälleen kotikonttorilla, ja ohjelmassa oli vain tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina ennen Tuulin synttärijuhlia ja sokerihumalaa, kävin juoksemassa pitkästä aikaa vähän pidemmän lenkin. Matkaa kertyi 25 kilometriä ja aikaa kului 2:10, eli keskari oli 5:12 min/km. Sykkeet olivat noin hitaalle vauhdille kyllä korkealla, 129 bpm, mutta vauhtiin vaikutti melkoisesti jäinen keli ja lipsuttelemaan joutui paikka paikoin melkoisestikin. Välillä pääsi juoksemaan ajotien puolella asfaltilla, ja paikoin oli ihan hyvin hiekoitettu. Yllättävän hyvin kuitenkin jaksoi juosta, eikä paikatkaan mennyt niin pahasti jumiin kuin pelkäsin, sillä kovin rennosti ei pystynyt juoksemaan.

Lauantai-sunnuntaiyönä tuli valvottua yli kahteen snookerin parissa, joten sunnuntaiaamuna meni herääminen vähän pitkäksi. Aamun tienaurauksen jälkeen pääsin kuitenkin tekemään sisäpyörätreeniä. Varasin kolme pulloa juomaa ja energiaa pyöräilyyn kun tarkoitus oli polkea vähän pidempi pätkä. Polkiessa tuli ensin katsottua Suomen Cupin hiihtoja, sitten yksi Simpson-jakso ja vielä neljä framea snookeria. Tasan viisi tuntia siinä vierähti ja matkaa kertyi 154 kilometriä. Keskitehot olivat 156W, eli sopivan maltilliset tehot oli polkiessa. Ihan hyvin jaksoi, ja juomat ja lisäenergiatkin riittivät.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *