Kohti Saimaata

Viikko 6/2024 (5.-11.2.2024)

Käytiin taas Sisun kanssa äänestämässä. Nyt oli huomattavasti kylmempää kuin pari viikkoa sitten, mutta ihan hyvin tarjettiin käydä Vuorentaustan ala-asteella. Muutenkin nyt on vuorostaan ollut kylmä viikko. Alkuviikosta oltiin vielä ihan mukavissa ulkoilulämmöissä, mutta keskiviikosta alkoi mittari taas painumaan kahdenkymmenen asteen kylmemmälle puolelle, joten loppuviikosta ulkoilut jäivät melko vähiin.

Viikko on ollut vaihteeksi taas vähän kevyempi. Viikonlopun treenit nostivat tuntimäärän ihan kohtalaisiksi, mutta mitään kovia tehoja ei tällä viikolla ole tullut tehtyä. PK-lenkeille tuli kyllä nyt paremmin tarvettakin, sillä ilmottauduimme Peetun kanssa ensi kesän Saimaa Cycle Tourin 300 km:n matkalle. Sitä odotellessa pitäisi tosiaan saada hyviä pitkiä pyörälenkkejä tehtyä.

Maanantaina oli vielä sopiva työmatkapyöräilysää. Pakkasta oli mennen-tullen viitisen astetta ja pyörätiet ihan hyvässä kunnossa. Viikonlopun treenit kylläkin vielä painoivat niin pyöräilyssä kuin illan kotisalitreenissäkin, joka jäikin tällä kertaa vain kolmen vartin pituiseksi.

Tiistaina on kotikonttorilla. Aamupäivällä kävin juoksemassa 11 kilometrin lenkin Tesoma – Lamminpää -akselilla. Pakkasta oli kahdeksan astetta, alusta ihan ok, mutta meno oli väsynyttä ja kankeeta. Ei siis vieläkään palautunut kunnolla viikonlopusta. Vauhti oli 4:49 min/km ja keskisyke 132 bpm. Illan sulkapalloiluakin vähän pelkäsin, että mitenkä jaksaa. Mutta neljäs viikko putkeen, kun pelit sujuivat todella tuloksekkaasti. Yhdeksästä erästä vain yhden erän oma puoleni hävisi.

Keskiviikko olikin pitkästä aikaa täyslepopäivä. Illalla oli vielä puolitoista tuntia hierontaa, eli kysessä oli huolto- ja kunnonkohotuspäivä.

Torstaina yli kaksikymppiä pakkasta ja autolla olin töissä liikenteessä. Illalla poljin 50 minuutin ohjelmanmukaisen treenin Zwiftissä. Vähän oli vetoja, mutta pääosin mentiin melko maltillisilla tehoilla. Keskitehot olivat 191W (FTP 70%). Nyt oli jo palautunut sen verran, että polkeminen ei tuntunut raskaalta.

Myös perjantai oli kylmä päivä ja autolla töissä. Illalla tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina poljin Saimaalle ilmoittautumisen kunniaksi vähän pidemmän Zwift-polkaisun. Matkaa kertyi 152 kilometriä ja aikaa kului vähän alle 5:20, nousumetrejä n.1800. Keskitehot pysyivät sopivan maltillisena 169W:ssa (FTP 60%). Ihan hyvin jaksoi, vaikka loppupuolella alkoikin jalat vähän kangistumaan. 2,5 pulloa meni nestettä, yksi banaani, geeli, energiapatukka, Mars-patukka ja pari vihreää kuulaa. Energian saanti meni varmaankin jonkin verran vajauksen puolelle, sillä mittari näytti että kulutus olisi ollut 3000 kcal.

Sunnuntaiaamun vaalilenkistä selviytymiestä sain sen verran itseluottamusta, että uskaltauduin lähtemään hiihtolenkille, vaikka pakkasta olikin noin 14 astetta. Aurinko paisteli ja idästä puhalteli kylmä viima. Keli oli kuitenkin omalta osaltani talven paras. Alla oli purkkivoideltava suksi ja sen pito ja luisto olivat ihan moitteettomat. Vaatetus oli myös juuri sopiva, sillä ei tullut hiki eikä kylmä. Kilometrejä kertyi 36 ja aikaa meni 2:45. Ja ihan hyvin vielä jaksoikin, vaikka lauantailta oli pitkä PK takana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *