Keskuspuistossa

Viikko 3/2024 (15.-21.1.2024)

Viikon sääkatsauksessa voi todeta, että sää on viikon aikana sahannut taas melkoisesti. Pakkasta on ollut välillä parikymmentä astetta ja sunnuntaina päästiin jo vähän plussan puolelle. Lunta on saatu useampana päivänä, joskus enemmän, joskus vähemmän.

Treeniviikko on ollut aika kevyt. Tunteja ei hirveästi kertynyt, ja ulkoliikuntaan on vaikuttanut taas lämpömittarin lukemat. Tuntimääriin vaikutti myös viikonlopun Helsinginreissu, mutta reissu mahdollisti kuitenkin uusiin reitteihin tutustumisen.

Maanantaina oli sen verran kylmä sää, että tuli jälleen säälittyä itseään ja käytyä konttorilla autolla. Toinen syy autoiluun oli myöhäinen herääminen, kun sunnuntain snooker kesti puolilleöin. Päivän aktiviteetti oli illan tunnin kotisalitreeni.

Tiistai oli kotikonttoripäivä. Aamulle olin suunnitellut mattojuoksua, mutta edelleen oli sen verran nuutunut olo, että skippasin sen ja päivän ainoat hikoilut tulivat illan sulkapallonelurissa. Tällä kertaa oli taas tuloksellisesti parempi päivä, tasaiset erät kääntyivät mukavasti oman joukkueen puolelle. Yhdessä erässä tuli tehtyä pistehistoriaa, kun se venähti poikkeuksellisiin 29-27 lukemiin.

Keskiviikkona illalla olisi ollut jo ihan mukavat ulkoilukelit, mutta kun olin varannut hieronnan illalle ja aamulla oli vielä ulkona melko kylmää, niin juoksin aamupäivällä matolla tunnin treenin. Matkaa kertyi 12,8 kilometriä, joten keskari oli 4:42 min/km ja keskisyke oli 136 bpm. Ihan mukavasti, mattotreeniksi, juoksu kulki.

Torstaina aamulla oli pakkasta 7 astetta, lunta pyrytti ja maahankin oli jo kertynyt jonkin verran. Kävin kuitenkin töissä pyörällä. Tällä kertaa otin varmuuden vuoksi maasturin alleni, kun uutta lunta oli luvattu sen verran paljon, että gravelilla olisi voinut olla hankalaa. Illalla polkiessa uutta lunta oli jonkin verran, mutta ei kuitenkaan ihan kauheasti. Illalla poljin vielä Zwiftissä tunnin harjoituksen. Reitin alkuosassa oli 20 minuutin mäkinousu, joka tuli poljettua 241W keskiteholla. Koko tunnin keskitehot olivat 192W. Jalka oli ihan hyvä.

Perjantaina taas kylmää ja olin kotikonttorilla. Illalla tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina lähdimme puoliltapäivin ajelemaan kohti Helsinkiä, mutta aamulla ehdein polkemaan kahden ja puolen tunnin treenin Zwiftissä. Keskitehot olivat 174W ja keskisyke 120 bpm, eli tämän voi luokitella ihan PK-treeniksi.

Sunnuntaiaamusta kävin juoksemassa 9 asteen pakkasessa, ja lumisilla, mutta hyvin auratuilla reiteillä pääosin Helsingin keskuspuiton poluilla 16 kilometrin lenkin. Tämä oli ensimmäinen kerta ko. reitistöllä, joten kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja välillä olin vähän eksyksissäkin. Kaikkia mahdollisia polkuja ei oltu aurattu juoksukelpoisiksi ja osa oli ajettu laduiksi, joten ihan hirveästi ei reittivaihtoehtoja ollut. Aikaa kului hieman päälle 80 minuuttia, joten keskariksi tuli 5:06 min/km. Keskisyke oli 128 bpm. Lenkin päälle saunaa, uimaan ja hotelliaamiaiselle. Päivällä ajelimme Vehkajärvelle tekemään vähän lumihommia ja sitten Alastaron pikavisiitin kautta takaisin kotipuoleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *