Yövalvomista

Viikko 2/2024 (8.-14.1.2024)

Kovan pakkasviikon jälkeen saatiin nauttia taas mukavammista ulkoilukeleistä. Ja ulkoiltua sitten tulikin ihan mukavasti, toimistolla tuli käytyä pyörällä oikein kolme kertaa ja muutenkin piti panostaa ulkoliikuntaan. Loppuviikosta tuli myös uutta pakkaslunta sen verran paljon, että lumihommiinkin pääsi parina päivänä, niin kolalla kuin A:llakin. Viikonloppuna pääsi taas asettelemaan myös numerolappua rintaan TeivoCupissa. Viikonloppuna oli myös valvomisia aika paljon, kun piti perjantaina ja lauantaina vahdata yömyöhään snookeria. Myös tänään sunnuntaina menee varmaan pitkään ennen kuin pääsee nukkumaan.

Maanantaina tuli poljettua konttorille ensimmäistä kertaa sitten joulua edeltävan viikon. Lumista oli ja pakkasta viitisen astetta. Olin vaihtanut graveliin nastarenkaat ja tuo pyörä tulikin otettua alle koko viikoksi, kun pyörätiet olivat sen verran hyvässä kunnossa ja kovassa lumessa, että vähän kapeammallakin renkaalla pärjäsi. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina olin kotikonttorilla. Aamupäivällä kävin juoksemassa 11 kilometrin vähän reippaamman lenkin. Tai no, 4:36 min/km tuli mentyä, mutta kun oli lumista, niin ihan hyvää vauhtia tuo siihen nähden on. Jalassa oli nastarit ja pito oli ihan hyvä. Pakkasta ei ollut kuin asteen verran, mutta länsituuli puhalteli jonkin verran. Illalla oli perinteiseen tapaan puolentoista tunnin sulkapallonelurit. Pelit sujuivat ihan hyvin, vaikkei erävoittoja kauheasti tullutkaan.

Keskiviikkona vuorostaan pyörällä toimistolla. Lämpötila oli nollassa, joten kevyemmällä pyöräkamppeella pärjäsi. Illalla poljin trainerilla ensin vajaan 40 minuutin mäkivedon 218W:n keskiteholla. Tämän päälle kevyempää kelailua 35 minuutin ajan.

Myös torstaina pyörällä toimistolla. Hyvät pyöräilykelit jatkuivat edelleen. Aamulla oli pari astetta pakkasta, mutta illalla kiristyi -8 asteeseen. Töiden jälkeen kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin. Matkaa kertyi 14 kilometriä ja aikaa kului 70 minuuttia, eli n. vitosen vauhtia tuli mentyä. N. 130 bpm:n keskisyke oli kyllä vähän korkealla. Meno oli vähän kankeen oloista, mutta vaatettakin oli normaalia enemmän, kun pakkasta oli jo yhdeksän astetta.

Perjantai olikin sitten kunnon lumipyrypäivä. Kävin autolla töissä, joten pyöräilyt jäivät tältä päivältä väliin. Illalla kolaushommia ja tunnin kotisalitreeni. Yöllä pääsi nukkumaan klo 2:15, kun snookerit loppuivat.

Lauantaina oli kauden kolmas TeivoCupin osakilpailu. Pakkasta oli seitsemän astetta, koilisesta tuuli aika napakasti ja ilmassa oli vähän luntakin, jota oli kertynyt auratulle kevyenliikenteenväylälle. Suunnitelmissa oli juosta alku rauhassa ja vasta lopussa kiristää kaikki irti. Tavoite oli vain alittaa 20 minuutin aika. Tavoite toteutuikin, mutta kiirettä piti, sillä loppuaika oli 19:59. Meno ei ollut kovin rennon oloista. Varmaankin pöperöinen alusta oli osasyy ja normaalia enemmän kampetta päällä toinen. Ehkä olisi pärjännyt ilman välikalsareita, jotka kyllä kankeutti menoa. Viimeinen kilometri tuli puristettua sen verran kovin, että hetki maaliintulon jälkeen meinasi taas kerran vintti pimentyä, mutta onneksi ehdein laittamaan otsan hankeen, niin ei tarvinnut aiheuttaa hämminkiä. Puolenvälin kohdalla reittiä keskivauhti oli pikkuisen alle nelosta, mutta paluumatkan kova vastatuuli ja nousuosuus verotti sen verran aikaa, että tavoite meni tosiaan melko tiukalle. Tuolla ajalla pääsi kuitenkin taas pokkaamaan M50-sarjan ykkössijan. Illalla kelasin vielä trainerilla kahden tunnin ajan 155W keskiteholla. Nukkumaan pääsi yöllä jo yhden aikaan.

Sunnuntaina aamupäivällä kävin hiihtämässä kauden kolmannen hiihtolenkin. Reitti kulki Virelän ja Lamminpään majan kautta Antilan pellolle päin. Sieltä Topin lenkin ja Lamminpään majan kautta takaisin kotiin. Pakkasta oli kuutisen astetta ja yöllä oli tullut viitisen senttiä lunta, mutta ladut olivat heti aamusta jo kunnossa. Kokeilin jälleen skinejä. Alkuun ne tuntuivat ihan hyvältä ja muuten ne olivatkin ihan ok, mutta jyrkempiin ylämäkiin en saanut tälläkään kertaa niitä pitämään, joten vaivaiset käsivoimat meinasi loppua kesken. Matkaa kertyi vajaa 35 kilometriä ja aikaa kului vähän alle kolme tuntia. Luisto ei ollut kummoinen, mutta onneksi ehdein ladulta pois ennen lumisateen alkua, joka olisi heikentänyt luistoa entisestäänkin. Iltapäivällä vielä ulkoilua lumihommien merkeissä. Nyt odottelemaan illan snooker-finaalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *