Pakkasta ja padelia

Viikko 1/2024 (1.-7.1.2024)

Heti vuoden vaihtumisen jälkeen lämpötilat tippuivat melko dramaattisesti. Koko kuluneen viikon ajan pakkasta on ollut vähintään se 20 astetta ja pääosin jokunen aste kylmempääkin. Ulkoliikunta on jäänyt ihan minimiin, Sisun kanssa on tullut tehtyä vain muutaman kilometrin lenkkejä pari kertaa päivässä. Sisulla kun on ollut takki päällä ja töppöset jalassa, niin on kaverikin tarjennut ihan hyvin – ilmeisestikin. Kotikonttorilla olen ollut tiistaita lukuunottamatta joka päivä ja tuona konttoripäivänäkin olin autolla liikenteessä. Onneksi on juoksumatto, traineri ja salikamppeita kotona, niin ei ole tarvinnut paljon kotoa pois lähteä.

Takkaa on lämmitetty kaksi kertaa päivässä. Myös lämpöpumpun vastuksen maksimitehoa piti nostaa, kun vesisäiliön lämpötila tippui vain 30 asteeseen ja suihkusta ei tullut enää kuin haaleaa vettä ja lattiatkin menivät melko kylmäksi. “Uuden” pumpun aikana (5,5 vuoden) ei ole ilmeisesti ollut näin kovia pakkasia, ja pienemmälläkin vastusarvolla on pärjännyt.

Maanantaista, uudenvuodenpäivästä muodostui lepopäivä. Yö ei ollut mennyt pitkäksi eikä kauheaa juhlimistakaan ollut, mutta jostain syystä ei vaan napannut. Ja täytyy sitä jossain välissä lepopäiväkin pitää. Vuoden ensimmäisestä päivästä tuli sitten sellainen.

Tiistaina olin autolla töissä ja sieltä porhalsin suoraan Ylöjärven liikuntakeskukseen pelaamaan sulkapalloneluria puolentoista tunnin ajaksi. Uusi vuosi ei tuonut tuon suhteen mitään uutta ja erikoista. Pelit sujuivat ihan ok.

Keskiviikkona aamupäivällä juoksin matolla tunnin kiihtyvävauhtisen treenin. Maton mukaan matkaa kertyi 12,5 kilometriä, eli keskari oli 4:47 min/km ja keskisyke 135 bpm. Vähän siis korkea syke, mutta sisällä se aina nousee jonkin verran korkeammalle kun keho lämpenee enemmän. Illalla vielä tunnin kotisalitreeni.

Torstaina illalla poljin trainerilla reilun kahden tunnin pätkän 176W:n keskiteholla. Ihan perusmättöä, ei mitään ihmeellistä tässäkään.

Perjantaina ohjelmassa oli vain tunnin kotisalitreeni.

Lauantaina aamulla piti edelleen turvautua mattojuoksuun. Jälleen tunnin verran teputin ja jälleen tuli 12,5 kilometriä mittariin. Tällä kertaa tein treenin aikana 7 kpl 500 metrin vetoa 4 min/km vauhilla ja pari viimeistä vähän reippaampaakin. Palautusta vetojen välissä myös sama 500 metriä. Alkuun ja loppuun jokunen kilometri rauhallista verraa ja palauttelua. Ihan hyvin vedot sujuivat, jopa loppuakohden parantuen. Päivällä kävin pelaamassa neljän vuoden tauon jälkeen padelia työkavereiden kanssa. Ei nyt voi ihan sanoa, että pelit sujuivat hyvin, mutta enköhän minä jotenkin porukaan sopinut. Ihan mukavaahan tuokin oli, mutta ei se sulkapalloa vielä voita.

Sunnuntaina oli päivällä vielä reilusti yli 20 astetta pakkasta, joten treenipaikka oli yläkerta ja traineri välineenä. 3:15 tuli kelailtua melko rennolla otteella. Keskitehot olivat kuitenkin 176W ja keskisyke vähän alle 120bpm. Vuoden ensimmäinen sisäsatku tuli poljettua, ja yllättävän hyvin jaksoi polkea. Nousumetrejä 107 kilometrin polkaisuun kertyi reilu 900 m, joten ihan maltillisilla nousumetreillä selvittiin ja sen vuoksi keskinopeuskin nousi melkein 33 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *