PK-viikko

Viikko 52/2023 (25.-31.12.2023)

Vuoden viimeinen viikko sisältää joulun pyhiä, välipäiviä ja uudenvuodenaaton. Eli hiilihydraatit ovat varmasti kohdillaan ennen treenejä. Ihme kyllä perjantaipunnituksessa paino ei ollut noussut yhtään edellisen viikon punnitukseen nähden. Syynä varmaankin on pitkät treenit, joita on tullut useampi tälle viikolle. Välipäivätkin kun tuli oltua kotona ja melkein kokonaan töitä tekemättä, niin aikaa oli liikkua. Tällä viikolla oli vielä kelitkin ihan kohdillaan, mutta vuosi näyttäisi alkavan melko kireissä pakkasissa, joten ulkoliikunta voi jäädä melko vähiin.

Maanantaina, joulupäivänä lähdimme jo päivällä joulun vietosta Alastarolta. Illalla oli siis hyvää aikaa polkea kolmen tunnin sisäpyöräily Zwiftissä. Keskitehot olivat 177W. Energiatasot olivat kohdillaan.

Tapaninpäivänä kävi kyläilijöitä syömässä ja muutenkin aika kului niin (lähinnä palapelin teossa), että jätin treenit suosiolla väliin, joten päivästä tuli ihan täyslepopäivä.

Keskiviikkona tuli sitten vihdoin ja viimein avattua hiihtokausi. Pakkasta oli nelisen astetta ja yöllä oli satanut vähän lunta. Ladut oltiin kuitenkin juuri ajettu, joten sen puolesta oli ihan hyvä hiihdellä pertsaa. Kauhean hyvä luisto ei ollut ja kädetkin loppuivat kesken, normaaliin tapaan ensimmäisellä hiihtolenkillä. Matkaa kertyi vähän päälle 32 kilometriä ja aikaa kului 2:44. Mittari hyytyi vähän parin kympin jälkeen, mutta matka- ja aika-data pitäisi olla kyllä kohdillaan. Sykkeet tosin jäi saamatta.

Torstaina poljin jälleen trainerilla. Tällä kertaa tulikin sitten veivattua vähän pidempi siivu, sillä pyörän päälle tuli vietettyä aikaa 6 tuntia 15 minuuttia. Tuo olikin pisin sisäpyöräily reilun viisi vuotta kestäneen sisäpyöräilyurani aikana. Matkaa kertyi 173 km ja nousua n.2600 m. Keskitehtot olivat 166 W ja keskisyke 128 bpm. Yllättävän hyvin jaksoi, vaikka koko ajan poljinkin – ei siis mitään alamäkirullaluja väliin. Huonojakin hetkiä oli, mutta kun otti vähän energiaa koneeseen, niin taas jaksoi. Pari Potteria tuli samalla katsottua ja lopuksi vähän TV-ohjelmaakin.

Perjantaina kävin hiihtämässä saman lenkin kuin keskiviikkonakin, eli hieman päälle 32 km. Aikaa meni pari minuuttia vähemmän kuin kauden avaushiihdossa. Luisto tuntui olevan parempi, mutta samalla myös pito heikompi. Pakkasta oli kolme astetta ja idästä puhalteli napakasti. Meno maistui paremmalta kuin keskiviikkona. Iltapäivällä kävin vielä puolentoista tunnin hieronnassa. Kipeää teki monin paikoin.

Lauantaina juoksin viikon ainoan jalkalenkin. Nokian paloaseman lenkistä kertyi 14 kilometriä. Pakkasta oli kuutisen astetta ja idästä puhalteli edelleen napakasti. Alusta oli luminen, mutta nastakenkä piti yllättävän hyvin. Aikaa kului reilu 1:10, joten keskari oli vähän päälle vitosta. Keskisyke 134 bpm oli vähän turhan korkea vauhtiin nähden. Päivällä olin tekemässä mökillä lumihommia reilun kolmen tunnin ajan. Menotie ja piha tuli lykittyä puhtaaksi. Illalle suunniteltu salitreeni tuli kuitattua lumihommilla, vaikka se ei harjoituspäiväkirjaan asti päätynytkään.

Sunnuntaina iltapäivällä oli ohjelmassa ensin tunnin kotisalitreeni. Vuoden viimeiseksi treeniksi tuli tunnin mäkinousu Zwiftissä. Keskiteho nousi mukavaan 222W:iin, keskisykkeen ollessa 134 bpm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *