Hilkan kanssa klapihommissa

Viikko 4/2023 (20.-26.11.2023)

Viime vuosiin nähden aikainen talvi on jatkunut ja parantanut vaan menoaan. Pieni leudompi hetki oli puolen viikon maissa ja silloin mentiin vähän plussankin puolelle, silloin saatiin myös kymmenisen senttiä uutta nuoskalunta valoistamaan maailmaa. A:kin pääsi taas hommiin kun piha ja kotitie piti putsata lumista. Viikonloppuna sitten päästiin oikein kunnon talven makuun kun pakkaset kiristyivät -10 asteen paremmalle puolelle.

Torstai-iltana saatiin vähän vipinää mökkiin, kun nuori Hilkka-setteri tuli meille kolmeksi yöksi hoitoon. Vauhdikas pakkaus tämäkin tyttö ja pihahommissa oli koko ajan mukana. Klapihommia tehdessä keppiä (tai ihan mitä vaan) piti heittää vähän väliä, jotta “pallohullu” viihtyi.

Maanantaina oli pikkupakkasta ja töissä kävin pyörällä. Talvista oli ja nastarengas edessä maastopyörässä oli ihan paikallaan. Illalla tunnin kotisalitreeni.

Tiistaina aamupäivällä juoksin muutan kilometrin verran kotoa Tesoman rautatieasemalle, kun kävin hakemassa auton sieltä pois. Iltapäivällä kävin Syrjälällä fysioterapiassa. Jälleen ihmeteltiin, mistä kaikki vaivani voisivat johtua. Illalla vielä puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Pari varamiesta oli mukana, joten peli oli normaaliin nähden vähän erilaista.

Keskiviikkona oli myös pikkupakkasta kun kävin töissä pyörällä. Kotiin päin ajaessa alkoi jo vähän hiutaloimaan, ja illalla kun kävimme Peetun kanssa juoksulenkillä, niin lunta alkoi satelemaan jo vähän enemmän, tosin ei mitään kauheita määriä vielä. Juoksimme erittäin rauhallisen 10,4 kilometrin lenkin vähän alle tuntiin. Vauhti oli 5:37 min/km, mutta keskisykekin oli mukava 115 bpm. Jalassa oli nastari.

Torstaina oli tiistain tapaan kotikonttoripäivä. Illalla poljin vähän reilun kahden tunnin sisäpyörätreenin 182W keskitehoilla. Sisäpyöräily alkaa taas tuntumaan ihan mukavalta hommalta.

Perjantaina kävin taas pyörällä toimistolla. Lämpö oli nollassa ja ilmassa oli vähäistä lumi-/räntäsadetta. Kotiin päin tullessa pakkanen oli kiristynyt viiteen pakkasasteeseen, joten pitkää kalsaria sai vetää jalkaan. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Lauantai alkoi lenkillä Sisun ja Hilkan kanssa. Sitten ulkoilut jatkuivat klapihommien merkeissä ja niitä tuli tehtyä varmaankin nelisen tuntia. Illalla poljin vielä sisäpyörää 3,5 tunnin ajan 175W keskitehoilla. Yllättävän hyvin jaksoi, vaikka koko päivä oli tullut kyykättyä klapihommissa. Syyskauden toinen yli satasen sisäpyöräily tuli suoritettua.

Sunnuntaiaamusta oli sen verran pakkasta, että juoksulenkille lähdin vasta puolen päivän aikoihin. Sitä ennen tein pari tuntia klapihommia. Juoksulenkille lähtiessä pakkasta oli kymmenen astetta. Alusta oli luminen, mutta uusi Trabuco-kenkä ei ollut siltikään kovin pitävä, vaan lipsutteli aika paljon. Toisaalta, kun kovaa lunta oli vähän enemmän, niin kenkä piti ihan ok. 23,8 kilometrin lenkkiin kului aikaa vähän päälle kaksi tuntia. Keskari oli 5:12 min/km ja keskisyke oli vauhtiin nähden melko korkea 128 bpm. Lipsuva kenkä ja kovahko pakkanen vaikutti varmaankin asiaan. Reitti kulki Kolmenkulmantien kautta Avantin ohi Metsäkylään päin ja sieltä Elovainion kautta Haavistolle ja edelleen Ylöjärven keskustan kautta Teivon ohi Lamminpäähän ja takaisin kotiin. Melko hyvin juoksu kulki, vaikka tosiaan oli lipsuvaa. Kylmä ei ollut, kun laitoin vielä irtohihat lämpökerraston paidan alle ja kenkiin kokeilin laittaa foliota varpaiden ympärille. Hyvin pärjäsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *