Rötväysviikko

Viikko 38/2023 (18.-24.9.2023)

Tällä viikolla oltiin Sisun kanssa kahdestaan kotimiehinä melkein koko viikko, kun Tuuli oli Kiilopäällä kokemassa tämän syksyn ensilumet. Konttorilla en käynyt tällä viikolla kertaakaan, mutta yksi työmatkapäivä oli. Loppuviikosta oli myös vähän mökkeilyä.

Reenejäkään ei viikolle kauheasti mahtunut eikä mahdutettu, joten hikitunnit jäivät melko vähiin, vaikka säiden puolesta olisikin voinut ulkoilla enemmänkin.

Maantaina painoi vielä edellisen viikonlopun kisailut. Illalla kävin puolentoista tunnin hieronnassa Karhulla. Vähän keveymmin hierottiin, mutta silti kipeitä paikkoja löytyi.

Tiistai oli työreissupäivä Helsingissä, joten sulkapallot ja muutkin treenit jäivät vallan väliin.

Keskiviikkona pääsin sentään töiden jälkeen tekemään juoksulenkin. 14 kilometriä köpöttelin 4:40 min/km vauhdilla Ikuri – Kalkka – Tesoma -akselilla. Suht mukavasti juoksu kulki, vaikkei jalka nyt ihan tuoreimmillaan vieläkään ollut, etenkin näin työpäivän jälkeen.

Torstaistakin tuli lepopäivä, kun heti töiden jälkeen lähdimme Sisun kanssa ajelemaan kohti Vehkajärveä, eikä mökillä enää inspiroinut lähteä lenkille. Laituri tuli nykäistyä ylös järvestä ja soutuvene käännettyä nurinpäin odottamaan talven lumia.

Perjantaina tein työpäivän mökiltä käsin ja työpäivän jälkeen kävin pyöräilemässä 2,5 tunnin gravelilenkin. Reitti kulki vähän siellä sun täällä Murronharjun ja Palojoen välillä. Matkaa kertyi 64 kilometriä Jälleen tuli tutustuttua vähän uusiin hiekkapätkiin. Lämpö oli mukava 20 astetta. Lyhyillä pärjäsi hyvin, vaikka lounaasta tuuli puhaltelikin aika napakasti.

Lauantaina aamupäivällä tein juoksulenkin Valajärventien, Tursan ja Metsärannan kautta. Matkaa kertyi 23,6 kilometriä ja aikaa kului 1:57, eli keskari oli vähän alle vitosta. Keskisyke oli 128 bpm, joka oli vähän turhan kova pitkälle lenkille. Tosin tämä ei ollut ihan PK1-vauhtia, joten sykkeetkin saivat nousta vähän korkeammalle. Edelleen oli tuulista, mutta se ei kauheasti haitannut. 15 astetta oli lämpöä ja taivas oli pilvessä, mutta sadetta ei lenkin aikana tullut, vaikka aamulla ja iltapäivällä satelikin.

Sunnuntaina olinkin sitten jo taas kotinurkissa. Heti aamulla lähdin tekemään pidempää maantiepyörälenkkiä. Tarkka satanen siitä tuli kun kiersin ensin Säijän-lenkin ja sitten Nokian siirtymän kautta Siuron-lenkille. Vielä piti tulla Teivon ja Lamminpään kautta kotiin, jotta taivoitesatanen tuli täyteen. Olikohan tämän kauden viimeinen ulkosatku. Lämpöä oli 15 astetta ja lännestä puhalteli melko kovin. Vastatuulipätkillä sai tehdä töitä ihan kunnolla. Aikaa kului 3:26, joten keskari nousi (tai jäi) vähän päälle 29 km/h. Keskitehot olivat 175W. Jalka ei ollut ihan tuoreimmillaan, edellisen päivän pitkähkö juoksulenkki taisi vielä painaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *