Uudet Raketit

Viikko 21/2023 (22.-28.5.2023)

Etäviikon jälkeen täytyi taas alkaa käydä konttorilla. Tällä viikolla siellä tuli käytyä joka päivä ja pyöräpelillä tietenkin. Sää ei ollut kovin kesäinen, mutta ehkä sellainen normaalin keväinen. Alkuviikolla päästiin vielä yli kahdenkympin lämpöihin, mutta loppuviikkoa kohden mentiin viileämpään ja epävakisempaan suuntaan. Kaivattua sadettakin saatiin.

Maanantaina otettiin kevyesti. Ainoastaan rauhallisesti työmatkapyöräilyt. Edellisen lauantaina pyöräilyssä krampanneet reiden lähentäjät olivat edelleen melko pinkeänä, joten kevyt päivä sopi tähän väliin ihan hyvin.

Tiistaina myös työmatkapyöräilyt. Aamupäivällä kävin myös Valmetilta päin juoksulenkillä. Tällä kertaa suuntasin Pereen ja sieltä Loukonlahden kautta Killoon, ja sitten takaisin työpaikalle. Matkaa kertyi 13 kilometriä ja aikaa kului vähän päälle tunti. Viikonlopun pitkistä lenkeistä ei ollut tullut vielä palauduttua täysin ja meno olikin vähän väsyneen tuntuista.

Keskiviikkona oli maantiepyörällä liikenteessä, ja töiden jälkeen kiersin kotiin Lempäälän, Säijän ja Nokian keskustan kautta. Rauhassa yritin mennä ja edelleen tehdä palauttavaa harjoitusta. Tehot jäivätkin mukavan alas 153W:iin ja sitä myöden keskivauhtikin jäi 28.2 km/h. Mukavan leppoinen pyöräily ja kelikin oli ihan kohdillaan, kun lämpöä oli yli 20 astetta ja aurinko paisteli.

Pilvisen aamun myötä aamulämmöt olivat torstaina vähän korkeamman, 15 astetta. Aamupäivällä tuli myös vähän vettä, mutta työmatkapyöräilyssä en kastunut. Päivän aikana lämpötila ei noussut kuin pari astetta, joten illan juoksulenkillä oli vähän viileämpää. Myös lounaistuuli oli melko reipasta. Pääsin nyt testaamaan ensimäistä kertaa sunnuntaina ostamiani Hoka Rocket X2 kisakenkiä. Niissä on pohjassa hiilarilevy ja pitäisi kuulemma olla nopeat. Reittini kiersi Kolmenkulmantien kautta Teivoon ja sieltä Hatolan kautta takaisin kotiin. Matkaa tuosta kertyi 13.5 kilometriä ja aikaa kului 58 minuuttia, eli keskari oli 4:18 km/h ja keskisyke 136 bpm tuntumassa (sykemittari sohlasi taas vähän, joten tarkkaa keskisykettä ei ole tiedossa). Siis what a hell, 4:18 ja 135 bpm keskisykkeellä. Onko kenkä tosiaan noin nopea? Ja juoksu tuntui vielä ihan rennolta eikä isompaa yritystäkään vauhdille ollut, vielä työpäivän jälkeen ja pyöräilyt alla. Kenkä kyllä tuntui rullaavalta ja muutenkin menevältä, joten kyllä kelpaa. Tosin ensimmäisen kokeilun perusteella, voi olla että on vähän pieni, mutta pitää kokeilla vielä toinen lenkki, ennen kuin pohtii vaihtamista pykälää isompaan. Melkoiset raketit olivat.

Perjantaina kotiin polkiessa sainkin sitten vettä niskaani oikein kunnolla ja kovan tuulen kera, eikä lämpöäkään ollut kymmentäkään astetta. Kylmä meinasi tulla. Illalla tein pitkästä aikaa vielä tunnin kotisalitreenin.

Lauantai oli jälleen komean aurinkoinen päivä, joskaan ei kovin lämmin. Aamupäivällä kävin juoksemassa kotoa päin Lamminpään harjun kilpa5:n. Reitillä on mittaa 12 kilometriä ja mäkiä on kymmenen kappaletta, joista kertyy nousua n.250 metrin verran. Aikaa kului n.47 minuuttia ja keskisyke oli vähän päälle 140 bpm:n. Melko hyvin jaksoi kivuta mäkiä, mutta kyllä loppupuolen kaksi isoa nousua olivat melko hapokkaita. Illalla kävin vielä polkemassa Siuron 50 kilometrin maantielenkin. Tämä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna kun tuo lenkki tuli poljettua. Rauhassa yritin mennä, mutta kyllä keskitehot nousivat silti 183W:iin. Vauhti ei kuitenkaan ollut kuin 29 km/h kun länsituuli oli melko kova ja tuntui että koko aika puhalsi vastaan. Siurontie tuntui olevan myös edellisvuotta entistäkin huonommassa kunnossa. Ja kun lämpöäkään ei ollut kuin viitisentoista astetta, niin vähän viileätäkin oli. Lenkki ei ollut siis kauhean mieltä ylentävä, mutta tulipahan poljettua.

Sunnuntaille oli povattu iltapäiväksi vesisadetta, joten lähdin heti herättyäni pitkälle juoksulenkille. Lämpöä oli lähtiessä kymmenisen astetta ja matkan aikana lämpesi jokusen asteen verran, aurinkokin paisteli aina välillä. Hyvin tarkeni vaikka etelästä tuuli melko reippaasti. Suuntasin ensin Kalkun kautta Nokialle ja sielä Vihnusjärven ohi Villilään ja Vaakkolammille. Kaarilasta nousin Tesomalle ja sieltä kieputtelin Ikurin kautta takaisin kotiin. Ensimmäisen 21 kilometriä meni PK1-vauhdilla. Tällä kertaa sainkin pidettyä vauhdin kurissa kun oikein keskittyi. 5:17 min/km oli keskari ja keskisyke 120 bpm tuolle pätkälle. Tämän jälkeen nostin vauhtia ja tein 5 kilometrin nousevavauhtisen VK-pätkän. VK:n vauhdit olivat 4:21 – 3:50, keskivauhdin ollessa 4:03 min/km. Yllättävän hyvin jalka jaksoi juosta VK-vauhdilla, vaikka alla oli 1:50 juoksua. Päälle vielä pari kilsaa verkkaa, joten kokonaismatkaksi tuli 28 kilometriä. Koko lenkin keskariksi muodostui 5:03 min/km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *