Gummisulkeiset

Viikko 15/2023 (10.-16.4.2023)

Kuiva keväinen sää on jatkunut tälläkin viikolla. Ja kun vielä aurinkokin paistelee ja tuulee, niin lumet saavat kyytiä. Kotipiha kyllä on vielä luminen ja menee varmaan aiankin vappuun ennen kuin tontiltamme ei löydy lunta. Kadut pölisee, vaikka niitä on alettu jo harjailemaan puhtaaksi. Tosin edelleen, ainakin minun työmatkapyöräreitillä, on pyörätiet täynnä sepeliä.

Maanantai oli vielä pääsiäispyhä ja kun sää oli mitä komein, niin iltapäivällä päätin lähteä kauden ensimmäiselle, vähän pidemmälle ulkopyörälenkille. Aamupäivästä vaihtelin ensin graveriin kesäkumit alle. Siitä muodostuikin tällä kertaa vähän pidempi sessio, kun sisurit eivät meinanneet pysyä ehjinä laisinkaan. Kolme tai neljä sisuria hajosi kättelyssä ja hermo oli pinnassa kun ei päälikumikaan meinannut suostua mennä paikoilleen. Ja kun työllä ja tuskalla sai paikoilleen, niin uusiksi meni, kun sisuri hajosi paineita laitettaessa. Iltapäivällä kun pääsin sitten ehjillä renkailla liikenteeseen, niin 8 kilometrin polkemisen jälkeen hajosi taas takakumi, kun tappajasepeli oli mennyt päälikumista läpi. Tien päällä vaihdoin uuden sisurin, mutta kun siihen laitoin ilmaa, niin sekin repesi rikki. Siitä sitten nilkutettiin osittain kävellen osittain tyhjällä kumilla rullaille takaisin kotiin. Uusi sisuri ja päälikumi takapäähän ja uusi kokeilu. Tällä kertaa kumit kestivät koko 55 km:n lenkin. Aikaa kului tasan kaksi tuntia, eli keskari oli 27 km/h luokkaa. Sää oli kyllä komean aurinkoinen ja lämpöä 12 astetta, eikä tuulikaan kauheasti haitannut matkan tekoa. Tuli se ulkopyörälenkki sittenkin tehtyä, vaikka huonolta jossain kohtaa näyttikin

Tiistai oli kotikonttoripäivä ja aamupäivällä kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin. 3 kilometrin verran jälkeen tein 7 x 600m:n vetoja 400m:n hölkkäpalautuksella, loppuun vielä 3 km palauttelua. Vedot olivat pääosin 2:12-2:13 luokkaa, ensimmäinen vähän hitaampi ja viimeinen vähän nopeampi. Etenkin viimeiset vedot olivat jo vähän hapokkaan oloisia. Tunnin verran tuohon reilun 13 kilometrin lenkkiin meni aikaa. Illalla oli vielä puolentoista tunnin sulkapallonelurit. Peli ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tuli niitä erävoittoja kuitenkin ihan hyvin.

Keskiviikkona kävin konttorilla pyörällä. Ja kuinkas muutenkaan, niin pari kilsaa ennen perille pääsyä, takakumi hajosi taas vaihteeksi, kun terävä sepeli törrötti päälikumissa. Kaffepaussilla vaihdoin renkaan ja kotiin päin pääsin ehjin kumein. Illalla tein kolmen vartin kotisalitreenin.

Torstaina otin alleni maastopyörän, kun ajattelin sen kestävän paremmin hiekotussepeliä, kun siinä on päälikumissa järeämpi kuvio. Tällä kertaa rankaat pysyivätkin ehjänä. Aamupäivällä kävin töistä päin juoksemassa 55 minuutin / 12.1 kilometrin lenkin arboretumin, Koskikeskuksen ja Ratinan kautta. Vauhti oli vähän turhan kova, kun suunnitelmissa oli vaan mennä kevyt lenkki, mutta jotenkin taas vaan lähti lapasesta. Itätuuli oli koko päivän kova ja aamupyöräilyssä se oli vastainen, mutta kotiin päin mennessä mukavan myötäinen. Kotiin päin poljin Pyynikin ja Tohlopin kautta. Illalla oli sen verran rengastalokoita, että autoon vaihdoimme suvigummit alle.

Perjantaina oli myös maastopyörä alla kun kävin töissä. Edelleen itätuuli kiusasi mennessä, mutta iltapäivällä oli taas mukava myötäinen. Töistä poljin suoraan Tesoman uimahallille, jossa uin 2300m. Pullarit olivat koko ajan matkassa, lättärit olivat vielä lisänä 3 x 300 m pätkissä. Rauhallista oli tälläkin kertaa uimahallissa. Melko vapaasti sai radalla uida.

Lauantaina aamupäivällä juoksin rauhallisen vajaan 14 kilometrin lenkin Nokian paloaseman kautta. Aikaa kului 1:05, eli keskari oli 4:46 min/km. Keskisykekin mukavan alhainen 122 bpm. Mukavan kevyesti meni. Illalla poljin vielä vajaan tunnin ohjelmanmukaisen sisäpyörätreenin 186W keskitehoilla. Ja pyöräilyn päälle vielä puoli tuntia kotisalitreeniä.

Sunnuntain pitkikselle lähtö vähän viivästyi, kun edellisen illan snookerin katselu painoi ja tuli nukuttua vähän pidempään. Lämpötila oli ehtinyt onneksi nousta jo vähän plussan puolelle kun pääsin matkaan. Tällä kertaa reitti kulki Teivon ja Siivikkalan kauta Lentävänniemen ja Hiedanrannan rantamaisemiin. Takaisin tulin Epilän, Raholan ja Kalkun kautta. Matkaa kertyi napsun päälle 30 kilometriä ja aikaa kului napsun alle 2:40. Keskivauhdiksi tuli 5:16 min/km. Keskisyke nousi 124 bpm:iin, eli vähän turhan korkealle. Rantareitillä oli vielä vähän lumisia/jäisiä kohtia, mutta yllättävän sula reitti jo oli. Jalka ei ollut ihan tuoreimmillaan, eikä menoa voinut sanoa kevyeksi, mutta ihan hyvin kuitenkin jaksoi eikä isompia puutumisia tullut loppumatkastakaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *