Mökkikauden -23 avaus

Viikko 10/2023 (6.-12.3.2023)

Ehkä talven kylmin viikko takana. Joka yö taidettiin olla alle kymmenessä pakkasasteessa ja parina yönä lähenneltiin pariakymppiäkin. Alkuviikosta oltiin päivälläkin reippaasti pakkasen puolella, mutta loppuviikosta lähenneltiin päivällä jo nollaa. Hyvä niin, sillä viikonloppuna tuli oltua Vehkajärvellä pari yötä. Jokunen puu tuli kaadettua ja klapiteltua, joten muuten kevyeeseen treeniviikonloppuun tuli sentään vähän teputusta ja voimatreeniä – klapittelun kyykkäämisestä tuli taas vähän takareidetkin kipeäksi.

Sen verran oli kylmiä aamuja, että ainoastaan maanantaina tuli käytyä pyörällä töissä. Aamulla oli kymmenen astetta pakkasta ja illalla kuusi. Muuten ihan sopiva pyöräilysää, mutta näpit tuppaa jäätymään. Illalla oli Vuorentaustassa vielä puolentoistatunnin hieronta.

Tiistaikin tuli otettua vähän kevyemmin. Ohjelmassa oli ainoastaan illalla puolentoista tunnin sulkapallonelurit. Hieman poikkeavalla kokoonpanolla pelattiin, mutta hyvät pelit saatiin aikaiseksi.

Keskiviikkona aamupäivällä oli kahdeksan pakkasastetta ja hyytävä koilistuuli. Kävin kuitenkin juoksemassa 12 kilometrin lenkin raikkaassa ulkoilmassa. Lumista oli mutta kesäkengällä olin kuitenkin liikenteessä, kun ei kovin liukkaalta näyttänyt. Vauhti oli 4:44 min/km ja keskisyke 129 bpm, eli arvot olivat ihan ok. Eikä siellä nyt niin kylmäkään ollut. Illalla poljin vielä reilun puolentoista tunnin ohjelmanmukaisen sisäpyörätreenin. Keskitehot olivat 184W, eli vähän normaalia kovemmat kun ohjelmassa oli vähän kovempia ja pidempiä vetoja.

Torstaina illalla kävin hiihtämässä pertsaa reilun 32 kilometrin verran. Topin lenkin lisäksi poikkesin vielä Virelässä. Pakkasta oli 8 asteen verran. Luisto ja pitoa olivat melko hyvät ja vaatetuskin tuntui sopivalta, ainoastaan viimeisillä kilometreillä alkoi näpit jäätymään. Aikaa kului 2:24, eli sekin kertoo että luisto oli melko hyvä – joskaan ei mikään lentokeli kuitenkaan.

Perjantaista muodostui treenien osalta lepopäivä. Lähdimme jo puolenpäivän aikoihin ajelemaan mökille päin, jossa iltapäivän ohjelmassa oli neljän puun kaato, karsiminen, katkominen ja pölkkyjen kantamisen aloittelu. Tuuli kanteli risuja.

Lauantaina Tuuli jatkoi risujen ja pölkkyjen kantamista, ja minä tartuin kirveenvarteen. Kahden aikoihin homma oli valmis, joten pääsin ajoissa juoksulenkille. Tein Valontien lenkin, jolle kertyi mittaa 12 kilometriä. Alusta oli luminen ja jäinen, mutta onneksi matkassa oli nastakenkä. Aikaa kului 59 minuuttia, eli keskari oli 4:51 min/km. Keskiyke oli vähän korkealla, 130 bpm, mutta laitoin sen kuuden tunnin klapittelun ja kyykkäämisen piikkiin.

Sunnuntaina iltapäivällä kävin kotona hiihtämässä pertsaa 36 kilometrin verran. Jälleen kävin kiertämässä Topin lenkin ja alkuun ja loppuun Virelässä käynti. Aikaa kului 2:49, eli ihan ok luisto, vaikkein ihan niin hyvä kuin torstaina. Myöskin pidon kanssa oli vähän niin ja näin. Lännestä tuuli napakasti, mutta muuten oli ihan mukava, muutaman pakkasasteen hiihtokeli, aurinkokin vielä paisteli mukavasti. Ladut tosin alkavat olemaan jo vähän roskaiset, etenkin tällaisella tuulella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *