M50

Viikko 9/2023 (27.2. – 5.3.2023)

Kylmän viikonlopun jälkeen alkuviikolla tultiin takaisin plussakeleihin ja plussa puolella oltiinkin aina perjantai-iltaan asti. Perjantaina ja seuraavana yönä saatiin taas 10 senttiä lumihommia, joten talvisissa merkeissä on viikonloppu mennyt. Mukavissa ulkoilukeleissä muutenkin, kun pikku pakkasellakin on pysytty.

Maanantaiaamusta oli vielä ihan rapsakka työmatkapyöräilysää, kun pakkasta oli melkein kymmenen astetta. Illalla sai sitten ottaa yhden kerroksen vaatetusta pois, kun lämpö nousi jo vähän plussan puolelle.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa Nokian välimaan lenkin. Lämpöä oli asteen verran ja alusta luminen. 11 kilometrin lenkin aikana tein 6 x 500 metrin reippaahkoa vetoa 500 metrin hölkkäpalautuksella. Vetojen ajat olivat 1:50:n ja 1:57:n välillä, maaston muodoista riippuen. Sykkeet nousivat veto vedolta, joten sen osalta ainakin vedot olivat nousujohteisia. Jalka ei ollut ihan terävimmillään ja happoakin iski vähän turhan paljon, mutta eipä näitä vetotreenejä vielä ole ollut ihan kauheasti tämän talven aikana. Illalla poljin vielä 76 minuutin ohjelmanmukaisen Zwift-treenin 169W keskitehoilla.

Keskiviikkona kävin taas konttorilla pyörällä. Aamulla oli pikkupakkasta, mutta illalla nelisen astetta plussaa – fööni taas vaihteeksi puhalteli. Sohjoiseen kuntoon alkaa pyörätiet menemään tuollaisilla lämmöillä. Onneksi lumikerros kevyenliikenteenväylillä on sen verran ohut, ettei sohjo kauheaa ongelmaa tuota. Illalla tein vielä tunnin kotisalitreenin.

Torstaina oli kotikonttoripäivä. Aamupäivällä juoksin 14 kilometrin lenkin Teivon ja Kolmenkulmantien kautta. Vähän oltiin plussan puolella ja luoteistuuli oli melko reipas – etenkin Teivon suoralla kun puhalsi vastaan, niin sen kyllä huomasi. Alusta oli luminen/jäinen, joten nastari oli tälläkin kertaa hyvä valinta. Aikaa kului 1:08 ja keskisyke 129bpm oli ihan ok vauhtiin nähden. Illalla oli vuorossa ohjelmanmukainen Zwift-treeni 172W keskitehoilla.

Perjantaina oli nollakeliä kun ajelin työmatkapyöräilyt. Illalla alkoi satamaan räntärättejä ja vaatteet kastuivat sen vuoksi ulkoapäin. Sisältäpäin kamppeet kastuivat sen vuoksi, että viisi kilometriä ennen “maalia” takarengas hajosi ja ajoin tyhjällä renkaalla loppumatkan. Suht voimapohjaista jyystöä. Poljin Tesoman uimahallille, jossa kävin uimassa kahden kilometrin verran. Ensin uin 500m normaaliverraa, sitten 3 x 100m III-vauhtia, jonka jälkeen taas 500m normia ja sitten 6 x 50m III-vauhtia. Lopuksi taas 500m. Uinnin jälkeen oli mukava vetää likomärät kamppeet takaisin päälle ja jurruuttaa kolmisen kilometriä kotio tyhjällä takarenkaalla.

Lauantaina päivällä kävin juoksemassa kauden ensimmäisen TeivoCupin. Nyt ikääntyminen konkretisoitui, kun jouduin/pääsin viiskymppisten sarjaan. Pakkasta oli pari astetta ja pohjoisesta tuuli napakasti. Alusta oli aurattu edelisyön lumisateen jäljiltä, mutta ei se ihan priimakunnossa kuitenkaan ollut. Nastari oli jalassa. Tarkoitukseni oli juosta rauhallinen alku, noin nelosen vauhtia ja sitten viimeisellä kilometrillä ottaa all in. Homma ei kuitenkaan ihan toteutunut sillä kilometriajat olivat alusta asti vähän turhan kovia. 1. 3:53 min/km, 2. 3:45 (alkamäkiosuus), 3. 3:51, 4. 3:56 (ylämäkiosuus) ja viimeinen kilsa 3:44. Omanvauhtisia menijöitä oli melko sopivasti, joten se antoi mukavasti tsemppiä juoksemiseen. Viimeisellä kilsalla aloitin loppukirin n.700m ennen maalia ja sen aikana ohitinkin pari juoksijaa, mutta kiri oli liian pitkä ja hyydyin melko pahasti ja nuo kaksi samaa ohittivat minut puolestaan ja tulin heidän jälkeensä maaliin. Aika 19:10 oli ihan ok tähän keliin ja tähän määrään kovia vetoja. Jalkakaan ei ollut ihan tuoreimmillaan, kun määrää on kuitenkin takana aika paljon. Tuolla ajalla kuitenkin saavutettiin sarjan ykkössija ja kokonaissijoitus 8/20. Maksimisyke oli 179bpm, joten kyllä sitä vielä vähän kieroksiakin löytyy. Illalla poljin vielä reilun kahden tunnin kevyen verran sisätrainerilla 154W keskitehoilla.

Kuva: TeivoCup

Sunnuntaina aamupäivällä lähin hiihtämään vähän pidempää siivua – tai ainakin talven pisintä. Ensin hiihdin Virelään ja sieltä Lamminpään majan kautta Koukkujärven majalle. Takaisin tulin samaa reittiä paitsi Virelässä en enää käynyt kääntymässä. Matkaa kertyi 51.5 kilometriä ja aikaa tärveltyi peräti 4:20. Pertsalla menin eikä luisto ollut mikään kummoinen. Ladut olivat hyvässä kunnossa, mutta luistoa ei vaan löytynyt. Vähän oli lumi jopa märän oloista, vaikka pari astetta pakkasella oltiinkin. Etenkin Nokian päässä oli melko tahmeeta, Ylöjärven puoli oli vähän liukaamman oloinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *