Keväisillä hangilla

Viikko 8/2023 (20.-26.2.2023)

Talvinen viikko takana. Pakkasta ja uutta lunta on ollut tarjolla. Aurinkoisina päivinä on ollut jo ihan kevään tuntua. Kotinurkissa on myös pysytelty melko tiiviisti tämä viikko. Alkuviikko kotikonttorilla ja pari päivää ihmisten ilmoilla.

Maanantai oli ihan lepopäivä. Illalla kävin Vuorentaustassa reilun tunnin hieronnassa.

Tiistaina aamupäivällä kävin juoksemassa Nokian paloaseman lenkin. Pakkasta oli seitsemän astetta ja alusta oli luminen, ja vähän liukaskin, vaikka nastari olikin jalassa. Matkaa kertyi 14 kilometriä ja aika kului 1:07, eli keskari oli 4:45 min/km. Meno maistui ihan hyvältä ja juoksu oli melko rentoakin. Sykkeet vähän korkealla kun keskari oli 138bpm. Illalla palasin taas parin viikon tauon jälkeen sulkapallonelurin pariin. Ihan kohtalaisesti pelit sujuivat eikä selkäkään tullut kipeäksi.

Keskiviikkokin oli vielä kotikonttoripäivä. Aamulla oli 17 astetta pakkasta, mutta aamupäivän aikana lämpö nousi 12 pakkasasteeseen ja kun aurinkokin paisteli siniseltä taivaalta, niin laitoin aamupäivällä konttorin kiinni ja lähdin hiihtelemään reiluksi pariksi tunniksi. Pertsalla menin ja matkaa kertyi 28 kilometriä. Enemmänkin olisi voinut mennä, mutta kun oli kiire palaveriin niin piti jättää pidempi siivu väliin. Illalla poljin vielä harjoituksenmukaisen Zwift-treenin. Aikaa kului 1:35 ja keskitehot olivat 178W. Alkuun jalka oli vähän väsyneen oloinen, mutta kyllä lopputreenin kovimmat tehopätkätkin jaksoi ihan hyvin polkea.

Torstaina ajelin työmatkat pyörällä. Aamulla oli kuutisen astetta pakkasta ja luntakin sateli vähän. Illalla lämpötila oli noussut melkein nollaan ja pyörätiet olivat melko pöperöisiä. Kapearenkaisella oli pieniä haasteita edetä. Illalla vielä harjoituksenmukainen tunnin kevyt sisäpyöräily. Keskitehot olivat 146W.

Perjantaina juoksi ensimmäistä kertaa tänä talvena töihin. Pakkasta oli nelisen astetta ja alusta vähän lipsuva – etenkin kun oli kesäkenkä alla. Edellisenä päivänä satanut vähäinen lumi oli ajettu melko hyvin kevyenliikenteenväyliltä pois, mutta paikoin oli vähän pöperöä. Keskivauhti oli napsun alle vitosta ja keskisyke 137bpm, eli vauhtiin nähden aika korkealla. Matkaa kertyi 17.4 km ja aikaa kului 1:27. Meno oli ihan ok, vaikka vähän väsyneen oloista olikin.

Lauantaina aamupäivällä poljin Zwiftin ramp testin. Eli 100W:sta lähdetään ja minuutin välein nostetaan 20W tehoja. Lyhyt testi, mutta niin kauan mennään kuin jalka liikkuu. Minulla matkan teko loppui 360W, jota jaksoin vääntää 20s:n ajan. Tämä antoi FTP-arvoksi 262W, joka on 3W enemmän kuin neljä viikkoa aiemmin tehdyssä samassa testissä. Päivällä kävin vielä hiihtämässä vajaan 41 km lenkin. Jälleen oli komean aurinkoinen sää ja pakkastakin oli vain parisen astetta. Pertsalla ja skineillä olin liikenteessä. Päätin taas kerran kokeilla skinien toimivuutta. Aiemmin ollut huonoja kokemuksia niinden pidon suhteen, mutta tällä kertaa pito oli ihan asiallinen. Luiston kanssa vaan oli toivomisen varaa. Voi olla että uusi lumikin heikensi luistoa, mutta karvapohjaa epäilen enemmän. Aikaa kului melkein 3,5 tuntia, joten keskari jäi vitoseen kilometrillä.

Sunnuntaiaamun virallinen punnitus näytti viimeinkin <70 kg:n lukemaa (69.4), joten alkuvuoden haaste tuli täytettyä. Aamupäivällä kävin juoksemassa 23 kilometrin lenkin Tesoma – Nokian keskusta -akselilla. Pakkasta oli kuutisen astetta ja alusta oli luminen, mutta pääosin hyväkulkuinen. Pohjoistuuli oli kyllä melko hyytävä ja sen verran kovakin, että vastatuulipätkillä söi vähän aikaa. Keskisyke (119bpm) oli yllättävän matala, joskin vauhtikaan (5:21 min/km) ei ollut järin kova, mutta aiempiin pitkiksiin nähden ihan hyvä. Meno oli ihan mukavan oloista, vaikka pelkäsin että jalka olisi edellisen päivän hiihdosta väsynyt. Illalla tein vielä kolmen vartin kotisalitreenin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *