Lunta tilauksessa

Alan pikkuhiljaa tulla skeptiseksi Pirkanhiihdon toteutumisen suhteen. Enään vajaat kolme viikkoa starttiin ja lumet on paremminkin lähdössä kuin lisää tulossa. Accuweather.com:n sääennustuksen mukaan 15 seuraavaa päivää on tällaista samanlaista 0-kelissä tarpomista (ens viikonloppuna taisi olla muutama pakkaspäivä). Toisaalta muutaman lumisateen lumillä tässä on tähänkin asti hiihdetty, eli muutama kunnon pyrypäivä, niin toivoa taas olisi.

Nyt alkaa käydä jo vähiin viikko sitten sunnuntaina pyryttänyt lumi. Vähän toista viikkoa sillä määrällä pystyi hiihtämään kohtalaisen hyvin, mutta nyt alkaa jo paikoin maa paistaa läpi latujen kohdalta ja meno on muuttunut paremminkin vesihiihdoksi. Reilu 400 km on tullut mittariin ja sillä määrällä uskaltaisi jo Pirkkaankin lähteä, kun mukana on muutama pitkäkin lenkki. Nähtäväksi kuitenkin jää saanko tänä vuonna 9. Pirkan hiihdettyä.

Viikko on ollut aika hiihtopainotteinen.

Ma, ti, ke, pe, la, su hiihtoa. Pääasiassa 20-30 km väliin meneviä lenkkejä, mutta perjantai-iltana 45 km ja lauantaiaamuna 57 km. Kelit meni viikon loppupuoltapäin mennessä aina vaan märemmäksi, mutta liisterillä sai suht hyvän pidon. Viikon hiihtokilsat n. 200 km.

Ma ja pe oli tunnin salireenit perinteiseen tapaan. Nyt on alkanut salilla käyntikin taas maistua, ja uusia lihaksiakin on löytynyt kun on vähän muuttanut liikesarjoja.

To ja la oli juoksupäiviä. To töistä kotiin sohjossa. La reipas lenkki liukkaalla alustalla. Juoksukilsoja ainoastaan n. 30 km.

Tässä viikko lyhykäisyydessään. Toivottavasti ensiviikko vähän mielenkiintoisempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *