Skotlantia ja sulkista

Viikko 5/2023 (30.1.-5.2.2023)

Vähän talvisempi viikko takana. Ainakin sen puolesta, että suurin osa viikosta on oltu pakkasen puolella. Maanantaina oltiin vielä vähän plussalla ja vettäkin tihutti, mutta iltaan mennessä sade muuttui rännäksi ja maahankin jäi sen verran, että pahimmat jäät muuttuivat tahmeiksi.

Maanantai oli melko perinteinen päivä. Pyörällä konttorilla ja illalla vähän kotisalitreeniä. Pyöräilyt olivat tosiaan vähän märempää menoa, etenkin aamulla, kun vettä tihutteli.

Tiistaina olin kotikonttorilla, ja aamulla kävin juoksemassa reilun 11 kilometrin lenkin Kolmenkulmantien ja Mastontien kautta. Jalat olivat vielä vähän väsyneet viikonlopun urakoinnista, mutta muuten juoksu kulki ihan ok. Vauhti oli ihan hyvä, 4:47 min/km, vaikka juoksin kesätossulla ja paikoin oli vähän liukastakin, ja Mastontien nousukin oli matkan varrella. Pakkasta oli nelisen astetta. Illalla uskaltauduin kolmen kuukauden tauon jälkeen pelaamaan sulkapalloneluria. Vähän varovaisemmin yritin ottaa, ettei selkä ottaisi itseensä. Yllättävän hyvin peli kulki, vaikka taukoa oli ollut noinkin paljon ja muut olivat pelanneet enemmän. Selkäkin pysyi ihan kunnossa, seuraavanakin päivänä.

Keskiviikkonakin oli, kotikonttorilla. Illalla poljin tunnin ohjelmanmukaisen treenin Zwiftissä. Keskiteho oli 164W (FTP 63%).

Torstaina olin autolla toimistolla. Aamulla kävin Valmetilta juoksemassa vajaan 12 kilometrin lenkin arboretum – Ratina -akselilla. Keskivauhti oli 4:50 min/km. Lenkin aikana tein 6 kpl n.200 metrin reippaita vetoja, muuten menin normaalivauhtista köpöttelyä. Pakkasta oli pari astetta ja alusta paikoin jäinen – nastari oli jalassa. Selkä oli taas vähän jäykän oloinen, toivottavasti ei ole sulkallon syytä. Töiden jälkeen kävin selkäfixarilla puolen tunnin jumpassa.

Perjantaina olin pyörällä konttorilla. Pakkasta oli kuutisen astetta, mutta hyvin tarkeni. Illalla osallistuin ensimmäistä kertaa Zwiftin porukkalenkkiin. Porukkaan osallistuin sen vuoksi, että sillä tavalla oli mahdollisuus tutustua uuteen Skotlannin reitistöön. 50 minuutin lenkki siitä tuli ja keskitehot nousivat 209W:iin (FTP 81%). Porukassa ajo meni vähän kilpailuksi, ja siitä syystä keskitehot olivat noin kovat.

Lauantaiaamusta kävin parin viikon tauon jälkeen hiihtämässä, ja jälleen Topin lenkin. Pakkasta oli 8 astetta ja aurinko paisteli komeasti. Horhaan asti oli ladut ajettu, mutta Lamminpäässä ei. Vedenottamolta eteenpäin baana oli ajettu ja taas paremmassa kunnossa. Jäistä oli vähän joka puolella, mutta etenkin vesitornin tasainen oli melko huonossa kunnossa. Julkujärven pää oli puolestaan paremmassa kunnossa ja siellä oli ihan talvisen näköistäkin. Matkaa kertyi vähän vajaat 28 kilometriä ja aikaa kului 1:55. Hiihdon jälkeen vähän pöperöä pötsiin ja sitten heti yläkertaan polkemaan reiluksi kahdeksi tunniksi. Rauhallista kelailua tuli mentyä. Keskitehot olivat maltilliset 146W (FTP 56%).

Sunnuntaina aamupäivällä lähdin juoksemaan viikon pitkistä. Pakkasta oli viitisen astetta ja lounaasta tuuli reippaasti. Kesäkengällä olin liikenteessä ja sillä pärjäsi ihan hyvin, vaikka jäisen oloista olikin. Kiersin ensin Nokian paloaseman lenkin ja sieltä Tesoman kautta Teivo – Kolmenkulmantie -reitille. Matkaa kertyi 25.5 kilometriä ja aikaa kului 2:18, eli keskari oli 5:25 min/km – se tavoiteltu 5:30 lähenee. Sykemittari vähän sohlasi, mutta keskisyke oli hieman päälle 120bpm:n. Juoksu oli ihan hyvin tuntuista eikä jalka ollut kovin väsynyt, vaikka edellisenä päivänä olikin taas vähän enemmän treeniä. Selkä oli jälleen vähän jäykkä. Illalla tein vielä kolmen vartin kotisalitreenin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *