Uudenvuoden satku

Viikko 52/2022 (26.12.2022 – 1.1.2023)

Eipä osaa säiden haltija päättää millaista keliä pitää. Tällä viikolla ollaan vuorostaan siirrytty pakkasista plussan puolelle, vesisateisiin ja jääkeleihin.

Maanantai, Tapaninpäivä, tuli otettua kevyesti koiralenkkien parissa ja vielä Alastaron maisemissa.

Tiistaiaamuna oli tullut Alastarolle vajaan sentin verran uutta lunta. Kävin juoksemassa alkuun Alastaron kujilla ja sitten kävin kääntymässä Ryötillä ja sitten takaisin Pakilantielle. Matkaa kertyi vähän päälle 12 kilometriä ja aikaa kului jonkin verran päälle tunnin. Keskari tippui lumisen, vähän liukkaan ja tuulisenkin kelin vuoksi 5:13 min/km:iin. Selkään tuntui taas jokaisella askeleella, mutta ei onneksi mitään sen pahempaa. Päivällä kävimme lykkäämässä mökin tien puhtaaksi lumesta ja illalla vielä 40 minuutin kotisalitreeni.

Keskiviikonkin olin vielä vapaalla. Kotipuolessa oli tullut viitisen senttiä uutta lunta ja ne pukkasin aamupäivällä pois pihasta ja tieltä. Illalla kävin avaamassa vielä hiihtokauden, kun hiihtelin vapaan tyylillä Lamminpään kautta Topinlenkin. Matkaa kertyi 28 kilometriä ja aikaa kului napsun päälle kaksi tuntia. Asteen verran oli pakkasta ja luisto ihan mukava, mutta ojentajat alkoivat loppumaan loppumatkasta. Selkään hiihto ei tuntunut yhtään.

Torstaina olikin sitten taas konttoripäivä ja sinne tuli mentyä pyörällä. Pikku pakkasta oli ja mukavan lumista. Olin liikenteessä maastopyörällä, kun gravelista oli vielä rikkoutunut etukumi vaihtamatta. Illalla poljin vielä trainerilla reilun tunnin Zwiftin ohjelmanmukaisen treenin. Keskitehot olivat 153W ja -sykkeet 118bpm. Pääosin kevyt treeni, mutta sisälsi 12 kpl kovia lyhyitä vetoja.

Perjantaina olin autolla konttorilla ja töiden jälkeen puolen tunnin jumppa Selkäfixillä. Sää oli muuttunut päivällä räntäsateesta vesisateeksi ja lämpöä oli pari astetta. Kävin kuitenkin juoksemassa nastareiden kanssa Nokian paloaseman lenkin, 13.1 km. Aikaa kului tunti 7 minuuttia, eli keskari oli 5:08 min/km. Alusta oli sohjoinen, jäinen, märkä ja välillä ihan sulakin. Vähän pelotti, että jos tulee lipsumisia, niin mitä selkä sanoo, mutta selkä oli ensimmäistä kertaa hyvä myös ulkona juostessa. Pisin juoksumatka vähään aikaan ja kyllä se yllättävän rankalta tuntuikin.

Lauantaina illalla oli ohjelmassa uudenvuoden vastaanotto kotosalla. Syöminkiä ja juominkin ja valvomista. Päivällä ehti kuitenkin tekemään kahden tunnin sisäpyöräilyn. Keskitehot olivat 178W ja -sykkeet 126bpm.

Lauantain plussakelit ja vesisateet olivat tehneet ainakin oman tien niin liukkaaksi, että päätin jättää suunnitellun juoksulenkin väliin ja hyvätä jälleen trainerin päälle. Kaksi Komisaario Palmun elokuvaa ehti hyvin katsomaan, kun poljin vuoden ensimmäisen 100 kilometrin sisätreenin. Aikaa kului 3:15 ja keskitehot olivat 175W ja -sykkeet 125bpm. Yllättävän helposti pyöräily meni vaikka yli kolmen tunnin treeniä ei ollut tullut tehtyä pitkään aikaan. Energiaa kyllä riitti, sillä viime aikojen mässäilyt olivat kerryttäneet varastot äärimmilleen. Nyt niitä pitäisi sitten alkaa purkamaan ihan tosissaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *