Selän jumppausta

Viikko 51/2022 (19.-25.12.2022)

Olipa hilkulla, ettei tullut sittenkin musta joulu, kun pakkaset ja lumisateet vaihtuivat plussakeleihin ja vesisateeseen. Alkuviikko oli vielä erittäin talvista, mutta sitten tiistaina alkoi vetää plussan puolelle ja vettäkin alkoi jo tihuttamaan. Ehdein ajaa tien vielä puhtaaksi kevyen lumen aikana ja penkatkin tuli pökittyä vähän pidemmälle.

Maanantaina olin kotikonttorilla ja illalla poljin ohjelman mukaisen sisäpyörätreenin. Se oli tunnin mittainen ja keskitehot olivat 150W ja -sykkeet 112bpm. Eli melko kevyttä mentiin.

Tiistaina kävin autolla töissä ja töiden päälle ajelin Selkäfixiin, jossa aloitimme keskivaratalon lihaksia tasapainottavan jumppailun. Kolmisen varttia teimme erinäköisiä liikkeitä pääasiassa kuminauhaa apuna käyttäen.

Keskiviikkona kävin konttorilla pyörällä. Lämpöä oli pari astetta ja vesitihkua sateli molempiin suuntiin mennessä. Sohjoa oli paikoin enemmän ja paikoin vähemmän – pääasiassa kuitenkin pyörätiet olivat hyvässä kunnossa. Illalla poljin vielä ohjelman mukaisen sisäpyörätreenin. Tällä kertaa ohjelmassa oli vähän enemmän tehoja. 70 minuutin hajoitteessa keskitehot olivat 174W ja -syke 134bpm.

Torstaina taas kotikonttoripäivä ja illalla kävin Selkäfixissä reilun puolen tunnin treenissä.

Perjantaina oli jälleen vuorossa työmatkapyöräilyt konttorille. Sää oli kääntynyt taas lievästi pakkasen puolelle ja heti aamusta alkoi satelemaan lunta. Pyörätiet olivat sulaneet melko hyvin edellisten päivien vesisateiden ansiosta, mutta liukkaitakin kohtia löytyi, ja vaikka pyörässä nastat onkin, niin nuo kapearenkaisen nastat ei kauhean hyvät ole, joten varovaisesti sai mennä. Kotiin päin ajaessa uutta lunta olikin satanut kymmenisen senttiä eikä mitään pyöräteitä oltu ajettu. Ja kun eturengaskin oli melko lussuna niin matkaan meni aikaa melkin 70 minuuttia kun normaalisti talvella menee kolmen vartin verran. Lumisade lakkasi kotiin tuloon mennessä, joten kotona pääsi heti ajelemaan pihaa ja tietä puhtaaksi. Illalla juoksin vielä 50 minuutin kevyen mattotreenin. Matkaa kertyi 10 kilometriä ja tuo olikin jokuseen kuukauteen pisin juoksulenkkini. Selkään ei tuntunut, joten sen puolesta oli ihan hyvä juttu. Sykkeet vaan oli ihan tapissa, kun keskari oli vitosen vauhdilla 143bpm. Eikä tuo mattoilu muutenkaan niin mieltä ylentävää hommaa ole.

Jouluaattoaamunupäivällä pyöräilin Zwiftissä 80 minuutin vapaan polkaisun. Keskitehot olivat 189W ja -syke 142bpm. Nousumetrejä kertyi 26 kilometriin reilu 800m, joten vääntää sai.

Sunnuntaina, Joulupäivänä, ennen Alastarolle lähtöä, kävin juoksemassa ulkona ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen yli kympin lenkin. Pakkasta oli 11 astetta, mutta päätin silti mennä ulos, kun tuo matolla teputtelu ei oikein innostanut. Kevyenliikenteenväylät oli putsattu hyvään kuntoon, joten ilman nastariakin pärjäsi. Juoksin Nokian Välimaan ja Tesomajärven kautta, joista kertyi matkaa 12.3 kilometriä. Aikaa meni vähän päälle tunti, keskari oli 5:07 min/km. Keskisyke oli jälleen melko korkealla 129 bpm, mutta PK:n puolella kuitenkin. Saa nähdä, mitä selkä tykkäsi, sillä joka askeleella alaselässä oli tuntemuksia, ei kipua, mutta jotain tuntemuksia kuitenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *