Klapikauden päätös

Viikko 50/2022 (12.-18.12.2022)

Tällä viikolla taidettiin olla jo lähellä, että sähkökatkoista pelottelut kävisi toteen. Jokunen päivä mentiin sen verran kovissa pakkasissa, että sähkönkulutus ja pörssisähkön hinta oli aika korkealla. Pakkasten lisäksi ilmassa oli muitakin talvisia elementtejä, sillä tiistai-keskiviikko yönä saatiin kymmenkunta senttiä uutta lunta ja vähän myrskyäkin oli. Lumi oli melko puuteria, joten sitä oli kevyt lykkäillä kolalla, saati sitten A:lla. Sunnuntaina sitten mentiin jo vähän plussan puolelle, mutta toivottavasti ensi viikolla ei tule niin paljon vettä, että kelit menisivät kovin jäisiksi.

Selkävaivoja ei ole vielä täysin voitettu, mutta sen verran hyvässä kunnossa kuitenkin ollaan, että matolla uskalsi jo vähän juoksennella.

Lauantaina tuli kaadettua varmaankin tämän talven viimeinen puu, ja sunnuntaina sekin oli jo klapeina, joten klapihommat ainakin kotona ovat melko finito. Keväämmällä kaatohommat varmaankin jatkuvat mökillä, ja voi sitä vielä yksi pienehkö kuusi kaatua kotipihastakin.

Maanantaina juoksentelin kevyesti matolla kahdenkymmenen minuutin verran. Juoksun päälle 50 minuuttia sisäpyöräilyä. Alotin pyöräilyssä 12 viikon FTP booster -ohjelman. Saapi nähdä kuinka pitkälle sitä jakssa ajella.

Tiistaina ohjelmassa oli tunnin kotisalitreeni.

Keskiviikkona pääsi ajelemaan päivällä edellisenä iltana ja yönä pyryttäneet lumet pihasta ja tieltä – ja vähän naapureidenkin pihoista. Illalla juoksin puoli tuntia rauhallisesti matolla ja päälle vajaan tunnin sisäpyöräily treeniohjelman mukaisesti, joka sisälsi lyhyitä kovia vetoja.

Torstai oli konttoripäivä, mutta olin autolla liikkeellä, kun pakkasta oli melkein parikymmentä astetta.

Perjantaina aamupäivällä juoksin jälleen matolla puoli tuntia. Tällä kertaa otin kiihtyvävauhtisen treenin. Alku oli tosi rauhallista, mutta viimeiset kilsat mentiin jo pitkälle alle vitosta. Matkaa kertyi 6 kilometriä, joten keskivauhti oli vitosta. Selkä ei onneksi ottanut kovin pahasti itseenä, vaikka vähän tuntemuksia olikin. Illalla oli Valmetin pikkujoulut ja siellä menikin yllättävän pitkään, kun raahauduin kotiin vasta puoli neljän aikoihin.

Lauantaiaamuna tuli nukuttua melkein kymmeneen, mutta sitten heti pihalle puuhommiin ja siellä tuli vietettyä pimeän tuloon asti. Illalla tuli katsottua jalkapallon pronssiottelu ja samalla poljettua pikkujoulun rangaistuslenkki Zwiftissä. Reittinä oli Ventouxin nousu ja reilun kahden tunnin polkaisuun kertyi noin 1660 nousumetriä ja keskitehot olivat 189W ja sykkeet 142bpm. Pieni hedari oli päällä ja sekin vaikutti varmaan tuohon keskisykkeeseen.

Sunnuntaiaamusta ajelin taas pihan ja tien puhtaaksi yön lumisateista. Paljon ei ollut kertynyt, mutta samalla tuli lykittyä penkat ojanpohalle. Päivä taas puuhommissa ja illalla tunnin kotisalitreeni jalkapalloa katsellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *