Sauvottelua

Viikko 48/2022 (28.11. – 4.12.2022)

Mukava talvinen keli on jatkunut tälläkin viikolla. Pikku pakkasessa on menty, joten muutaman sentin lumikerros on säilynyt. Uutta lunta ei tällä viikolla ole juurikaan tullut, mutta torstaina kuitenkin ajoin A:lla tiemme ensimmäistä kertaa puhtaaksi. Mettähommiinkin kelit ovat olleet mitä parahimmat, kun ei ole tarvinnut lumessa rämpiä eikä pakkastakaan ole ollut liikaa.

Selkävaivatkin ovat vähän helpottaneet. Enää ei istuminen tuota tuskaa ja muutenkin liikkuvuus on selässä parantunut. Edelleen yöisin tulee sitä varottua ja yöllä on vielä tullut pieniä “sähköiskuja” alaselkään kylkeä kääntäessä.

Maanantaina kävin pyörällä töissä, ja illalla kävin tekemässä sauvakävelylenkin Lamminpään harjulla. 9 kilometrin lenkkiin kului aikaa vähän vajaat puolitoista tuntia. Sykkeet olivat maltillisesti 87/120 bpm (avg/max).

Tiistaina olin kotikonttorilla ja illalla poljin trainerilla vähän vajaat kaksi tuntia samalla kun tuli katsottua jalkapalloa. Laitoin pyörään wattipolkimet kiinni ja Zwiftiin tuli nyt sen kautta tehot ja kadenssi. Tällä kertaa keskitehot olivat 161W ja keskisyke 120 bpm.

Keskiviikkoaamuna poljin maasturilla töihin. Illalla oli toimittaja-häppening ja kävimme ensin Ikuri Arcadessa pelailemassa flippereillä ja päälle Gurussa syömässä. Pyörä jäi töihin ja taksilla kotiin.

Torstaina taas kotikonttoripäivä ja illalla reilun puolentoista tunnin sisäpyöräily jalkapalloa katsellessa. Keskitehot 153W ja keskisyke 124 bpm.

Perjantaina autolla töihin ja pyörä takaluukussa kotiin. Illalla kävin pikku pakkasessa Lamminpään hajrulla sauvakävelemässä kilpa-5:n lenkin. Hölkkäsin kaikki ylämäet rauhallisesti ja niistä kertyi varmaankin yhteensä pari kilometriä. Yhteensä matkaa kertyi noin 10 kilometriä ja aikaa kului vähän vajaat puolitoista tuntia. Keskisyke oli 103 bpm ja maksimi 153 bpm. Paikoin sain mennä pimeitä uria pitkin, joten varovainen sai olla. Hölkkäily ei tuntunut selässä, mutta illalla ja seuraavana yönä se oli taas vähän kipeämpi. Seuraavana päivänä se ei onneksi enää vaivannut.

Lauantaina tuli kaadeltua taas vähän puita ja tehtyä niistä klapeja. Koko valoisan aika pihalla teputtamassa. Illalla piti vielä pyöräillä, mutta oli niin veto poissa, että jätin väliin.

Sunnuntai oli lauantain toisinto.Nyt kuitenkin tein sisäpyörätreenin samalla kun katsoin jalkapalloa. 1:10 tuli poljettua 179W keskitehoilla. Keskisykekin oli melko korkealla 140 bpm:ssä. Taisi vähän päivän teputtelut nostaa sykettä, tosin reittikin oli mäkinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *