“Kolme yötä Jukolaan on…”

“…laskin aivan itse eilen, kun pummasin viimeistä rastia.” (San.+sov. T Rinne, säv. Petter Ohls).

Joo, Jukola lähenee ja perhoset alkavat pikkuhiljaa heräilemään vatsassa. Ainakin jos katsoo sääennustetta la-su väliselle yölle, niin kivaa on tiedossa. Tosin ennusteet ovat sahanneet koko viikon mainion ja surkean kelin välillä, joten saa nähdä mihin sahaaminen lopulta päätyy. Yön sääennuste kiinnostaa lähinnä sen vuoksi, että n. klo 3 olisi arvioitu metsään lähtö aika. Ja kun yö-suunnistuskokemuksen voi sanoa olevan 0, ja jos sade sattuu kohdalle, niin meno voi muuttua erittäin rauhalliseksi. Toisaalta aika kyllä hoitaa tuon pimeyden, eli pitää varmaan istua tunniksi jonnekin puun alle paistamaan makkaraa ja lähteä liikkeelle vasta kun aamu alkaa valkenemaan.

Pitää varmaankin myös yrittää tehdä kova harjoitusviikko jotta Mikkelin metsissä ei olisi enää kauheeta juoksuintoa ja voisi keskittyä olennaiseen. Alkuviikosta ainakin on ollut hyvä yritys kerätä kilometrejä, sillä tiistaina menin taas työmatkan ees-taas. Aamulla tein kiihtyvävauhtisen treenin (samanlainen kuin viime viikollakin) ja takaisinpäin tulin rennon reipasta vauhtia sykkeistä kauheasti välittämättä.

Eilen keskiviikkona juoksin töihinpäin rauhallisesti PK-vauhtia. Vähän väsynyttä juoksu oli, sykkeet oli pikkuisen korkealla ja vauhtikaan ei päätä huimannut. Illalla tuli tehtyä viimeinen Jukola-treeni iltarasteilla Kangasalla Puikkarissa. Yllättävän mukavasti sujui vaikka olin liikkeellä peukalokompassin kanssa. Tosin rata ei ollut kovin hankala vaikka matkana olikin “päämatka” 7 km. Teemana oli pitkät rastivälit, eli rasteja oli vähän ja juosta sai jokin verran jopa teitä pitkin… sopi meikäläiselle. Tämä olisi ollut paikoin hyvä maasto harjoitella suunnistusta pienipiirteisessä maastossa, mutta kun kello tikitti ranteessa, niin tiekierrot olivat nopeimpia reittivaihtoehtoja, joten harjoittelu siirtyi tulevaisuuteen.

Jos eilinen aamulenkki oli väsynyttä, niin samaa ei voi sanoa tämän iltapäivän töistä juoksusta. Vaikka aamulla olin tullut töihin pyörällä ja käynyt salilla, niin iltapäivälenkiksi juoksu tuntui yllättävän kevyeltä. Jopa niin kevyeltä, että kotopäässä tein muutaman kilometrin lisälenkin jotta 20 km tulisi täyteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *