Puolikova puolikas

Viikko 40/2022 (3.-9.10.2022)

Syksyiset säät ovat jatkuneet tälläkin viikolla. Tuulista on ollut, vettä sadellut, mutta melko lämmintä kuitenkin. Vähän kevyemmissä varusteissa on siis pärjännyt työmatkapyöräilyissä, mutta sadekamppeita on saanut välillä käyttää.

Viikolla ei treeneissä kauheasti ole ollut mitään ihmeellistä. Maanantaina työmatkapyöräilyt ja pieni kotisalitreeni. Tiistaina aamujuoksu ja illalla sulkapallo. Keskiviikkona illalla poljin trainerilla kahden tunnin kevyen treenin. Torstaina työmatkpyöräilyt ja aamuinen juoksulenkki Valmetilta, ja perjantaina työmatkapyöräilyt. Ihan perussettiä ei mitään ihmeellistä. Torstain juoksulenkkiin sisällytin kolme 500m vetoa n. 3:45 min/km vauhdilla, muuten rentoa hölkkää.

Lauantaina oli ohjelmassa Tampereen puolimaraton. Sovimme ReAn:n kanssa että juostaa yhdessä ja yritetään pitää 4:30 min/km:n tasaista vauhtia. Ja hyvinhän tuo onnistui, sillä loppuaikamme oli hieman alle 1:35 ja keskivauhti oman kelloni mukaan 4:28 min/km. Otin tämän kisan kovana treeninä ja viimeistelyharjoituksena ensi viikonlopun Kankaanpään maratonille – jos sinne nyt tulee lähdettyä. Hapenoton puolesta vauhti oli ihan ok ja keskisykekin oli maltillinen 148 bpm. Jalat tosin olivat kovemmilla kuin mitä toivoin ja tästä syystä jätinkin sunnuntain treenit vallan väliin. Juoksukeli oli loppujen lopuksi ihan hieno, vaikka ennen lähtöä vettä satoikin taivaan täydeltä ja länsituuli oli kovaa. Juuri ennen lähtöä sade kuitenkin lakkasi ja jossain vaiheessa aurinkokin alkoi paistelemaan. Tuuli oli edelleen kova, lämpöä 13 astetta. Lätäköitä kyllä sai koko matkan ajan väistellä, vaikka vähän turhaa se oli, kun kengät olivat kuitenkin jo ihan märät. Oli ihan mukava juosta pitkästä aikaa tällainen kisa, ettei tarvinnut ottaa ihan kaikkea irti, vaan pääsi nautiskelemaan.

Sunnuntaina pidin treeneistä vapaan päivän. Mutta kun ulkona oli komea keli, niin laitoin jälleen moottorisahan laulamaan, ja puuhommia tulikin tehtyä kahdeksan tunnin ajan. Polarin mittariin tuli tälle päivälle melkein 42000 askelta ja aktiivinen aika 10 tuntia, eli kyllä tuo varmaan reenistä menee, vaikkei harjoituspäiväkirjaan merkintää tulekaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *