Tunteikas viikko

Viikko 39/2022 (26.9.-2.10.2022)

Perus syksyistä meininkiä, vaikka melko kuivaa on ollutkin.. Pyöräilyt siirtyneet sisälle, sulkapallovuorot pyörii, pitkät kamppeet päällä ulkolenkeillä, kotisalitreeniä. Illat pimenevät vauhdilla, mutta viikonloppuisin vielä pystyy tekemään pihahommia riittävän pitkään.

Maanantaina toimistolla pyörällä. Aamupäivällä oli taas sitten vähään aikaan reilun tunnin hierontavuoro. Edellisen kerran olin kesäkuun puolella ennen lomien alkua. Normaalikireyksiä oli, mutta mitään isompaa tuskaa hieronta ei tuottanut. Illalla pihallemme tuli lauma koiravieraita, ja riemu ja vauhti oli sen mukaista. Pojat saivat pitkästä aikaa tavata vähän isomman joukon rotutovereitaan.

Tiistaina oli perinteiseen tapaan kotikonttorilla. Aamupäivällä kävin niinikään perinteiseen tapaan vajaan tunnin / 12 km:n juoksulenkillä. Nopeus oli 4:43 min/km ja keskisyke 130 bpm oli ihan ok vauhtiin nähden. Juoksufiiliskin oli ihan ok, vaikkei ihan kevyimmältä mahdolliselta meno tuntunutkaan. Myös illalla perinteiseen tapaan puolentoista tunnin sulkapallonelurit. Tällä kertaa olikin sitten vakioporukka kasassa, ensimmäistä kertaa tällä syyskaudella. Muuten meni ihan mallikkaasti pelit, mutta selän sain vähän kipeäksi.

Keskiviikkona selkä oli edellen jumissa ja etenkin oikea puoli alaselästä jomotteli. Kävely oli vähän könyämistä. Pyörällä menin kuitenkin töihin, ja illalla poljin puolitoista tuntia traineria sisällä. Pyöräilyssä selkä ei haitannut, mutta muuten sisäpyöräily tuntui melko rankalta, vaikka keskitehot olivat vain 150W.

Torstaina olin myös pyörällä toimistolla. Aamupäivällä kävin juoksemassa arboretum – eteläpuisto -lenkin. 12.1 km kertyi matkaa ja aikaa kului vähän vajaa tunti, keskivauhti oli 4:38 min/km ja keskisyke oli suurin piirtein kynnyksellä eli 137 bpm. Illalla kotona odotti myös mukava yllätys, kun heinäkuun alusta asti Rosella huollossa ollut maantiepyörä oli tullut takaisin kotiin. Pyörään oli rungon lisäksi vaihdettu eturattaat, jarrupalat, takarengas ja keskiölaakeri. Nyt se on melkein kuin pakasta vedetty, sillä ennen rungon vaihtoon lähtöä siihen oli tehty kausihuolto. Nyt vaan pitää odotella kevääseen asti että pääsee uutta runkoa testaamaan, sillä ei taida raaskia tuonne ulos sitä enää vielä.

Ruusu uudella varrella

Perjantai oli kotikonttoripäivä. Töiden jälkeen kävin Jalon kanssa tekemässä pitkästä aikaa juoksulenkin. Kiersimme harjun kautta ja matkaa kertyi 8.6 km ja aikaa kului 41 minuuttia, eli vauhti oli 4:47 min/km. Jalollekin tuo on melko kevyttä köpöttelyä, mutta pitää aloitella varovaisesti. Hinosti poika meni vaikka merkkailua olikin melko paljon. Liikaa vetoa ei kauheasti ollut, joten juoksu meni mukavan leppoisissa tunnelmissa. Juoksun päälle tein vielä puolen tunnin kotisalitreenin.

Lauantaina oli tunteikas päivä, kun saattelimme Irenen haudan lepoon Lamminpäässä. Illalla tein vielä sisäpyöräilytreenin. Aikaa kului 1:16 ja keskitehot olivat 147W. Ihan mukavasti jalka jaksoi, etenkin kun otti alun vähän varovaisemmin eikä hyökännyt heti happojen pariin.

Sunnuntaiaamusta lähdin tekemään pitkää juoksulenkkiä. Tällä kertaa suuntasin Kolemenkulmantien kautta Avantille päin ja sieltä Elovainion kautta Haavistolle. Reitti jatkui Ylöjärven keskustan kautta Teivon ohi Tesomajärvelle ja sieltä takaisin kotiin. Lähtiessä lämpöä oli nelisen astetta ja sumua oli melko paljon. Matkan aikana lämpö nousi muutaman asteen ja sumukin vähän hälveni, mutta aurinkoa ei tänään näkynyt. Ensimmäinen 20 km menin PK1-vauhtia, joka oli tällä kertaa 5:22 min/km ja keskisyke oli 120bpm. Tämän jälkeen nostin vauhtia pikkuhiljaa. 21. km meni 4:51 min/km, seuraava 4:26, sitten 4:12, 4:01 ja viimeinen vetokilometri 3:44 min/km. Tämän päälle vielä kaksi kilometriä verraa. Koko 27 km meni aikaan 2:19, eli keskari oli 5:10 min/km ja keskisyke nousi vetojen ansiosta 127 bpm:iin. Juoksun päälle tein vielä kuutisen tuntia puuhommia. Mootorisaha pörräsi, vesuri heilui ja kirves paukkui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *