Kolmas kerta Turun sanoo

Viikko 37/2022 (12.-18.9.2022)

Syksy etenee. Lehtiä on alkanut tippumaan puista ja keskiviikkona päättyi pitkähkö kuiva kausi kun syyssateet alkoivat, sitten vettä onkin tullut joka päivä enenmmän tai vähemmän. Lämmöt ovat olleen onneksi edelleen kymmenen asteen pyörteillä joten kuivina hetkinä on ollut ihan mukavat ulkolukelit.

Sulkapallossakin alkoi tiistaina syyskausi, kun nelurit alkoivat taas lähes vakioporukalla Ylöjärven Liikuntatalolla. Kolmen kuukauden pelitauon jälkeen pelkäsin vähän seuraavia päiviä, että tuleeko paikat kovinkin kipeiksi, mutta yllättävän pienellä kolotuksella selvisin.

Maanantaina työmatkapyöräilyt venähtivät molempiin suuntiin vähän pidemmiksi. Aamulla tuli lähdettyä ihan extempore kiertämään Säijän ja Lempäälän kautta töihin. Rajasalmen sillalla vaan totesin, että onpa komea aamu, että voisi vaikka kiertää vähän pidempään. Aamulenkiksi tuli 52 kilometriä ja aikaa kului 1:55. Eli keskari oli leppoisa 27 km/h. Iltapäivällä kiersin Lentokentän ja Säijänjärventien kautta töistä kotiin, ja tuosta kertyi matkaa 43 kilometriä. Tuulen suunta oli varmaan sopivahko, kun aikaa meni vain hieman alle puolitoista tuntia ja keskari oli vähän päälle 29 km/h. Sää molempiin suuntiin oli ihan mukava.

Tiistaina etätyöpäivä ja illalla puolitoista tuntia sulkapalloneluria. Ensimmäiset erät piti ottaa varovaisesti ettei paikat hajoa, mutta kun vauhtiin pääsi, niin pelit alkoivat sujumaan kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan.

Keskiviikkona perus työmatkapyöräilyt. Mennessä kuivaa, paluumatkalla ripotteli vähän vettä.

Torstaina myös työmatkapyöräilyt, mutta aamupäivällä kävin myös juoksemassa Valmetilta arboretum – Ratina -lenkin. 12 kilometriä kertyi matkaa eikä vettä tullut laisinkaan niskaan vaikka koko aamun olikin ripotellut. Juoksussa tein kolme 400 metrin reipasta vetoa.

Perjantaina taas normaalit työmatkapyöräilyt. Aamulla vähän tihutti vettä, mutta illalla selvisi kuivana kotiin.

Lauantaina aamupäivällä ajettiin Turkuun. Meillä oli hotellihuone siirretty heinäkuun lopulta tähän viikonloppuun, kun heinäkuun triahtlonkisa peruuntui sairastumiseni vuoksi. Lauantaille osui sopivasti myös Ruissalossa juostava Ruisrääkki. Tällä kertaa siis onnistui kisailu Turussa. Ensin en päässyt osallistumaan Challenge Turkuun ja myös Paavo Nurmi marathonkin jäi väliin saman sairastelun vuoksi. Ruisrääkki järjestettiin nyt 50:nnen kerran, joten juhlan tuntua oli ilmassa. Itse tosin osallistuin ensimmäistä kertaa tapahtumaan. Minulla ei ollut myöskään mitään isompia tavoitteita, kunhan juoksisi puolimaratonin läpi n.90-95% tehoilla. Sää oli vallan mainio, sillä lämpöä oli 14 astetta eikä vettäkään juuri tullut niskaan, vaikka melkein koko tulomatkan olikin satanut. Aurinkokin paisteli pilvien välistä aina välillä. Sää oli hyvä, mutta keli oli paikoin liukas, sillä reitti kulki aika paljon hiekkapolkuja pitkin ja paikoin oli liettyneitä kohtia ja niissä piti olla sliksikengällä tarkkana ettei ole kumossa. Alku meni juoksusta ihan suunnitelmien mukaisesti, ei tullut puristettua liikaa vaan juoksentelin rennosti. Ruuhkaa reitillä ei ollut missään vaiheessa, vaan väljästi sai juosta. Ensimmäisen vitosen jälkeen ei kauheasti porukkaa näkynen edessäni, mutta ei takaakaan juurikaan puuskutusta kuulunut. Muutamia ohituksia tein keskimmäisellä kympillä. Viimeisellä vitosella alkoi vähän painamaan – edellä menevä selkä alkoi loittonemaan ja takaa alettiin lähestymään. Maaliin pääsin ajassa 1:26:21. Aika oli reitin alustaan ja profiiliin nähden ihan OK, olisi voinut olla vähän huonompikin aika, kun tavoite oli mennä rennon kovaa. Aika riitti koko porukan seitsemänteen sijaan. 45-sarjassa olisin ollut selvästi voittaja, jos en olisi sählännyt ilmoittautumisessa – nyt tulokseni oli yleisessä sarjassa. Mutta eipä tuo haittaa, ei tarvinnut odotellan tuntia palkintojen jakoa, vaan pääsi heti Ruissalon kylpylään pesulle. Kisassa tapahtui ikäväkin tapaus, kun joku 10 km:n kisaan osallistunut mies sai sydänkohtauksen vajaa kilometri ennen maalia. Pari ambulanssia ja mediheli tuli paikalle ja ilmeisesti mies selvisi tilanteesta.

Sunnuntaina ajelimme jo päivällä kotiin, joten illalla pääsi tekemään pyörälenkkiä. Sadekuuroja liikkui alueella, mutta omalle kohdalle niitä ei koko 72 kilometrin lenkillä osunut. Sää oli muutenkin mukava, lämpöä 12 astetta, vähäistä tuulta ja aurinkokin paisteli aina välillä. Reitti kulki Takamaan ja Lintuharjuntien kautta Hämeenkyröön, Mahnalaan ja Sasiin, josta reitti jatkui takaisin kotiin. Aikaa kului vähän päälle 2,5 tuntia eli keskari oli vähän alle 28 km/h, keskitehot 175W. Jos tällaiset säät jatkuvat, niin kyllä jatkuu ulkopyöräilytkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *