Kylmää kyytiä

Viikko 36/2022 (5.-11.9.2022)

Syyskauden ensimmäiset aamupakkaset on koettu tällä viikolla. Pyörällä ja juosten kun on työmatkoja tullut kuljettua, niin ei ole tarvinnut auton laseja kraapata, mutta sitä on kuulemma saanut jo tehdä. Muutamana aamuna on tosiaan ollut nurmikko kuurassa ja muutenkin pyöräillessä saanut laittaa vähän enemmän kampetta niskaan, ainakin aamuisin. Tuulet ovat sentään tyyntyneet ja selkeää on ollut – nämä tosin taitavat olla syynä kylmiin aamuihin.

Tällä viikolla ei ole mitään ihmeellistä treenirintamalla. Ainoastaan työmatkapyöräilyä ja juoksua on ollut ohjelmassa. Joka päivä on tullut käytyä konttorilla (joka pyörällä tai juosten), mutta ensi viikolla alkavat taas sulkapallovuorot, niin tuona päivänä tulee ainakin oltua etäkonttorilla.

Maanantaina oli normaalit työmatkapyöräilyt. Tiistaina pyörällä töihin ja kotiin juosten. Tosin juoksu meinasi jäädä väliin kun Espoon keikka meinasi venähtää pitkäksi, mutta päätin kuitenkin köpötellä kotiin. Kunnon datat jäivät kuitenkin saamatta, kun kello oli taas simahtanut ja piti turvautua SportsTrackeriin. Sen mukaan menin 4:52 min/km vauhdilla. Matkan aikana ei nähnyt mitään dataa eikä sykkeetkään tullut reissusta talteen.

Keskiviikkona taas pyörällä konttorilla. Kotimatka vähän pidennetty, kun kiersin Sionkylän ja Nokian kautta. Matkaa kertyi vähän vajaat 40 km.

Torstaina juoksin töihin Tohlopin, Tahmelan ja arboretumin kautta. Matkaa kertyi tasan 17 km ja vauhti oli napsun alle vitosta. Melko mukavasti jalka jaksoi ja muutenkin oli mukava juoksennella aamuhämärässä hienoissa maisemissa. Lämpö oli varmaankin vähän pakkasella ja ilma oli tyyni. Ihan mahtavaa. Illalla pyörällä suorinta tietä kotiin.

Perjantaina taas pyörällä töihin, ja kotiin vähän pidemmän kautta. Tällä kertaa kiersin Pirkkalan lentokentän ja Säijänjärventien kautta. Matkaa kertyi 43 kilometriä ja aikaa kului vähän päälle puolitoista tuntia. Vauhti oli siis 27.5 km/h ja keskitehot 172W.

Lauantaina aamupäivästä kävin tekemässä Lamminpään kentällä tonnin vetoja. Viisi vetoa vedin, joista neljä ensimmäistä n.3:50 tuntumassa ja viimeinen kymmenisen sekunttia kovempaa – 400 metrin kävelypalautuksella. Jalka oli vähän kankean oloinen, mutta melko helposti tuon vauhtiset vedot sujuivat – ei tarvinnut vääntää ihan hampaat irvessä. Yhteensä matkaa kertyi 14 km.

Sunnuntaina heti aamusta lähdimme Peetun kanssa juoksemaan viikon pitkistä. Itse juoksin ensin kotoa Teivoon, josta lähdimme yhdessä hölköttelemään. Reitti kulki Siivikkalan kautta rantareitille ja Hiedanrannasta nousimme Paasikiventien pyörätielle, josta suuntasimme suorinta reittiä kohti Teivoa. Teivosta juoksin vielä pienen kierron kautta kotiin. Matkaa minulle kertyi 27.7 km ja aikaa kului hieman päälle 2,5h. Keskivauhti oli 5:29 min/km ja keskisyke 115bpm. Alkuun jalka oli vähän väsynyt, mutta ne piristyivät matkan aikana ja juoksu tuntui melko helpolta ja kevyeltä. Sääkin oli sopiva, lämpöä 10 asteen verran, tyyntä ja selkeää. Mikäs sen parempi juoksusää. Loppupäivä meni lauantain tapaan pihahommissa – klapihommia yms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *