Töihin toipumaan

Viikko 31/2022 (1.-7.8.2022)

Tällä viikolla alkoivat taas työt. Yllättävän hyvin jaksoi jälleen nousta herätyskelloon klo 5:30, kun oli tottunut nukkumaan viisi viikkoa pari tuntia pidempään. Ehkä edellisen viikon sairastelu ja lepäily auttoi myös siihen, että treeniväsymystä ei ollut ja aikaiset herätyksetkin onnistuivat hyvin.

Tämäkin viikko meni vielä melko kevyissä merkeissä treenien kannalta. Räkä lensi ja kurkkua kutisi. Kuumetta tai muuta sellaista ei enää ollut ja muutenkin vireystila oli ihan ok. Maanantaista torstaihin kävin töissä pyörällä. Aamuisin suorinta reittiä pitkin, mutta töistä kotiin päin tein vähän pidennettyä matkaa – mutta ei mitään kovin pitkää kuitenkaan.

Lauantaina kävin kokeilemassa jo vähän juoksuakin, kun tein 10 kilometrin lenkin. Vähän alle vitosen vauhtia menin, mutta löysästä vauhdista huolimatta juoksu ei tuntunut kovin rennolta. Huomasi ettei pariin viikkoon ole tullut juostua yhtään. Sykkeet olivat sentään selvästi PK-alueella. Lauantaina tuli haettua myös yksi lahjoitus sorakasa Kalkusta. Viisi peräkärrykuormaa piti ajaa, joten lapiointihommia riitti. Kotona oli sentään avantti apuna.

Sunnuntain vastainen yö tuli yskittyä kurkku kipeäksi, mutta aamulla oli sen verran hyvä olo, että päätin lähteä tekemään MO:n porukan kanssa kevyttä ja pitkää pyörälenkkiä. Ensin poljin kotoa Pirkkalan vanhalle kirkolle, jossa kokoonnuimme. Ysiltä lähdettiin sitten porukalla polkimaan Säijän kautta ensin Lempäälään ja sieltä Toijalan keskustan kautta Valkeakoskelle. Sääksmäen siltakavillalla pysähdyttiin munkille. Valkeakoskelta suunnattiin Kangasalle ja sieltä Saarenmaan ja Vuoreksen kautta Sarankulmaan ja Pirkkalan kautta kotiin. Matkaa kertyi 151 kilometriä ja aikaa kului 5:40. Kevyesti mentiin, ja minä peesailin pääosan matkasta. Keskitehot olivat 134W ja keskisyke 108 bpm. Sää oli tuulinen ja muutenkin puolipilvinen taivas ja 18 asteen lämpö teki ilmasta jo syksyisen oloisen. Mukava lenkki, jonka voisi tehdä joskus toistekin. Nyt täytyy vaan toivoa, että räkätauti ei tuosta pahentunut ja ensi viikolla pääsisi jo vähän paremmin tekemään treenejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *