Mökkeilyt jatkuvat

Viikko 29/2022 (18.-24.7.2022)

Myös neljäs kesälomaviikko tuli vietettyä pääosin Vehkajärven rannalla. Tosin maanantaina poljin TT-pyörän kotiin jemmaan, sillä ajattelin pärjääväni loppumökkeilyt gravelilla. Poljin hieman uutta reittiä kotiin. Aluksi reitti kulki Punkalaitumelta Huittisiin. Sen jälkeen tulikin parikymmentä kilometriä uutta pätkää, jota en ollut ennen pyöräillyt, kun poljin Pyhällyksen, Keikyän ja Kiikan kautta Sastamalaan. Ihan parasta mahdollista päällystettä tuo pätkä ei ollut, mutta ihan hyvin TT:lläkin siitä pääsi. Loppumatka olikin sitten tuttua reittiä Häijään, Salmin ja Siuron kautta kotiin. Matkaa kertyi 116 kilometriä ja aikaa kului 3:45, eli keskari oli hieman alle 31 km/h ja tehot 164W. Sää oli ihan sopiva, 20 astetta lämpöä ja puolipilvistä. Länsituuli vähän hidasti menoa Huittisiin asti, mutta sitten helpotti. Muutama vesitippakin tuli niskaan, mutta onneksi vasta ihan loppukilometreillä.

Tiistaiaamua, ennen mökille takaisin ajoa, juoksin kotona 24 kilometrin lenkin 5:15 min/km vauhdilla. Pitkästä aikaa tuli kierrettyä Tohloppi-Tahmela-Villillä “maisemareitti”. Sää oli hyvä ja jalkakin yllättävän kevyt. PK-vauhdilla menin, enkä kovin tarkkaan sykkeitä seuraillut, vaan annoin mennä rennon kevyttä vauhtia. Keskisykkeeksi reissulle tuli 120 bpm, eli vauhtiin ja reittiprofiiliin nähden ihan ok.

Keskiviikkona oltiinkin sitten jo mökkimaisemissa. Päivä oli lepopäivä, mutta kävin kuitenkin uimassa 800 metrin verran märkkärillä avovedessä.

Torstaina oli ohjelmassa “harjoituskisa”. Uin ensin 2 x 800 metriä märkkärillä Vehkajärvessä. Pidin vajaan parin minuutin uintitauon Särkän laiturissa. Tuulen suunta oli etelästä ja paluumatkalla aallokko tuntuikin yllättävän kovalta. Tulipa nyt vähän taas kokemusta siitäkin. Uinnin jälkeen pyöräilykamppeet päälle ja ajamaan pyörälenkkiä. Ensin poljin 10 minuuttia verraa ja sitten 3 x 15 minuutin vetoja 15 minuutin palautuksella. Toteutuma vedoissa oli keskitehojen suhteen 210W, 226W ja 252W. Viimisessä vedossa joutui vähän puristamaan, mutta muuten pyöräily sujui melko rennosti. Yhteensä matkaa kertyi 55,6 kilometriä ja aikaa kului 1:51. Pyöräilyn päällä juoksin kevyen 5 kilometrin pätkän. Vauhti oli kuitenkin 4:45 min/km, vaikka juoksu tuntui tosi kevyeltä. Sykkeet (137 bpm) oli kyllä vähän korkealla. Pyöräilyn ja juoksun aikana lämpöä oli 30 astetta ja aurinko paisteli, joka varmaankin nosti sykettä jonkin verran. Varsinaisen harjoituksen jälkeen söin ja lähdin sitten kelailemaan vielä pyörällä puoleksitoista tunniksi / 38km, kun lähdin Tuulia vastaan, kun hän oli omalla pitkällä pyörälenkillään.

Perjantai tuli otettua rennosti. Aamupäivällä tein kevyen 63 kilometrin pyörälenkin 140W:n keskitehoilla ja 101 bpm:n keskisykkeillä. Matkalla jopa pysähdyin Urjalan torille jäätelölle ja seuraamaan torielämää. Urjalaan poljin Nuutajärven ja Hanhisuon kautta. Urjalasta palasin mökille Koskioisten kautta. Lämpöä oli 25 asteen verran ja muutenkin pyöräilysää oli mukava. Päivä jatkui muutenkin rennoissa merkeissä. Järvessä tuli pulahdettua ja riippumatossa otettua päikkärit. Illalla kävimme vielä Jalasjoen kylätorilla syömässä lätyt.

Lauantai oli jälleen lepopäivä. Kävimme kiertämässä koirien kanssa Torronsuon kansallispuistossa 9,5 kilometrin lenkin. Pääasiassa pääsi uusia pitkospuita etenemään. Selvisimme reissusta kuivana, vaikka menomatkalla tulikin sadekuuroja vähän väliä. Erikoista oli myös, että suolla ei ollut paarmoja tai muitakaan ötököitä kiusanamme laisinkaan. Aikaa lenkkiin kului pari tuntia. Lauantai ei sujunut kuitenkaan täysin mukavissa merkeissä. Aamulla meni selkä taas vaihteeksi suojakramppiin kun nostin kassia lattialta. Torronsuon lenkillä selkä vaivasi koko ajan, mutta pelkoni oli, että seuraavana yönä se vetäisi jumiin ihan kunnolla.

Sunnuntain vastaisena yönä tulikin jokunen sähköisku selkään kelkeä kääntäessä. Aamulla koiralenkki oli melkoista könyämistä ja selkää piti varoa koko ajan. Venyttelyllä sain selän kuitenkin vähän vetreytymään ja lähdin aamupäivällä kokeilemaan ohjelman mukaista juoksulenkkiä. Tarkoitus oli juosta ensin 3 kilometriä verraa ja sitten 5 x 1000m hieman päälle nelosen vauhdilla, 1000m:n hölkkäpalautuksella. Juoksun verraosuus alkoi tosi huonoissa merkeissä, kun selkä ei mennyt laisinkaan suoraan, sitä särki ja välillä kramppailikin. Kahden kilsan hölkän jälkeen päätin luovuttaa ja käännyin takaisin päin. Ajattelin kuitenkin kokeilla 3 km:n jälkeen vähän reippaampaa menoa ja se tuntuikin ihan hyvältä ja selkä tuntui aukeavan siitä. Toinen veto menikin sitten jo ilman ongelmia ja sain tehtyäkin juoksutreenin suunnitelmien mukaisesti. Matkaa kertyi yhteensä 15 kilometriä. Juoksun jälkeen selkä veti jälleen vähän kankeaksi, mutta oli kuitenkin paljon parempi kuin ennen juoksua. Illalla kävin vielä pyöräilemässä 80 minuutin / 35 kilometrin kevyen lenkin Havionkosken kautta. Pyöräilyssä selkä ei vaivannut laisinkaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *